İklim Krizi ve Su Yönetimi: Malatya’da Sürdürülebilirlik İçin Kritik Çalıştay

Malatya’da düzenlenecek “Su Kaynaklarının Sürdürülebilirliği Çalıştayı,” Türkiye’nin su yönetimi politikalarına stratejik katkılar sunacak. Etkinlikte su kaynaklarının korunması, iklim değişikliğinin etkileri ve sürdürülebilir yönetim hedefleri masaya yatırılacak.
Malatya’da düzenlenecek “Su Kaynaklarının Sürdürülebilirliği Çalıştayı,” su yönetimi alanındaki uzmanları ve bilim insanlarını bir araya getiriyor. 16 Kasım 2024’te Erman Ilıcak Fen Lisesi’nde yapılacak olan etkinlik, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi konularında yeni yaklaşımlar geliştirilmesi amacıyla disiplinler arası bir platform oluşturacak. Çalıştayda su yapılarının güvenliği, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkileri ve su politikalarının yenilenmesi gibi konular ele alınacak.
İKLİM KRİZİ VE SU YÖNETİMİ POLİTİKALARI GÜNDEMDE
Çalıştay, Türkiye'nin su yönetimi politikalarına yön verecek stratejik bir platform sunarken, özellikle iklim değişikliği ve nüfus artışı gibi çevresel zorlukların su kaynakları üzerindeki etkilerini değerlendirmeyi amaçlıyor. Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi gibi paydaşların desteğiyle gerçekleşecek etkinlikte akademisyenler, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelecek.
ÖNEMLİ İSİMLERDEN SU KAYNAKLARINA DAİR YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER
Çalıştayın açılış oturumuna İTÜ Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Kınacı, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan, TBMM Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. İsmail Emrah Karayel, Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever ve IFAD Türkiye Direktörü Doç. Dr. Taylan Kiymaz gibi önemli isimler katılım sağlayacak. Uzmanlar, su kaynaklarının durumu, riskler ve yenilikçi çözümler üzerinde bilgi ve görüş alışverişinde bulunarak Türkiye’nin su politikalarına katkı sunacak.
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.