dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.7
  • BIST
    9138.94
  • BTC
    70086.72$

İktidarın kimyası bozuldu


İktidarın kimyası bozuldu
Hulisi Porgalı: Bu halk onların yakalarına yapışın diye vebal bırakıyor...
Narin

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı Ak Parti'nin Malatya'da 6'da 6 milletvekili çıkarma hayalini yıkmak adına sürdürdüğü seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı yoğun bir tempo içerisinde yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçe, esnaf ve mahalle toplantılarını aralıksız sürdürüyor.

CHP Malatya ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı Hekimhan ilçesine bağlı Kuluncak Çayır mahallesini ziyaret etti.

Çayır mahallesi sakinlerinin sıcak ilgisiyle karşılaşan Porgalı, çayır sakinlerinden bir halk ozanının bestelediği türkü'yü dinledi. Türkü'nün bestecisi ozan Porgalı'ya, Türkiye'nin gerçeklerinden esinlenerek yaptığım bestenin size uğur getirmesini diliyorum. CHP'nin iktidara gelmesiyle ve sizlerin sayesinde Atatürk'ün dediği gibi köylü yine milletin efendisi olacaktır” dedi.

Porgalı, hep bir ağızdan söylenen seçim parçasıyla ilçeden ayrılırken, ziyaretlerini şire pazarı esnafıyla bir arya gelerek sürdürdü.

Şire pazarını ziyaret eden Porgalı, esnaflara hayırlı kazançlar diledi. Esnaflar ise oyların  Porgalı'ya olduğunu ve kendisini mecliste görmek istediklerini aktardı.

Şire pazarı esnafı bugün ki iktidardan memnun olmadıklarını dile getirerek, 3 kez pazarı su bastı, 40 sene önce burayı yapan ve cahil bulduğumuz kişiler, bugünün mühendislerinden kat kat üstünmüş dedi.

Şire Pazarı ziyareti sırasında konuşan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Şire pazarı esnafımızı ziyaret ediyoruz. Gördüğümüz manzara işlerinin iyi olmaması ve iktidarın çok övündüğü restorasyon çalışmalarından şikayetçi olunması şeklinde. Vatandaşın sahipsiz olduğunu bir kez daha görüyoruz. İktidar yandaşlarıyla sadece muhatap. İşçiyle, üreticiyle, köylüyle muhatap değil ve mağdur durumda bırakıyorlar. Bizim tarafımız ezilenden yana Malatya'mız da bunu değerlendirecektir” şeklinde konuştu.

İlçe ve esnaf ziyaretinin ardından Fatih mahallesinde düzenlenen toplantıya katılan Porgalı, burada iktidar partisinin göstermelik olarak yaptığı temayül yoklamalarına değindi.

CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ STK'larla temayül yoklaması yapıyorlar. Yapılan yoklamada bugün ki vekil adayları olmamasına rağmen adaylar atıyorlar. Biz Malatya'da yaşıyoruz. Malatya'ya Malatya'yı tanıyan milletvekilleri istiyoruz. Bu halk bana onların yakalarına yapışın diye vebal bırakıyor” ifadelerini kullandı.

Birilerinin ezberi, iktidarın kimyası bozuldu diyen Porgalı, “ 12 senedir kibirli, saldırgan, insanlara yukarıdan bakan iktidar savunmaya geçti. Halk artık yalanlara doydu, yukarıdan gelen selamlara inanmıyor. Siz Cumhurun başkanısınız Başkanlık sistemi istiyorsunuz. Darbe anayasası deyip değiştirmek istediğiniz yasayla seçim barajını düşürmeyerek o anayasayla seçime gidiyorsunuz. Bizde kan dökülsün, analar ağlasın istemiyoruz. Çözüm süreci Atatürk'ün kurduğu TBMM'de görüşülsün istiyoruz. Kapalı kapılar ardında değil, imralıda değil herkesin gözü önünde bildiği şekilde yapılmasını istiyoruz” sözlerini kaydetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!