dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2490.9
  • BIST
    9638.28
  • BTC
    64760.72$

İnönü Üniversitesi her geçen gün gelişiyor


İnönü Üniversitesi her geçen gün gelişiyor
İnönü Üniversitesi kampüs alanında inşaat çalışmaları son hız devam ediyor. İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Yaşar Kalkan üniversitede devam etmekte olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Narin

102_83

HABER MERKEZİ-MALATYA

İnönü Üniversitesi kampüs alanında inşaat çalışmaları son hız devam ediyor. İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Yaşar Kalkan üniversitede devam etmekte olan projelerle ilgili İNÜHABER'e açıklamalarda bulundu. Kalkan, Onkoloji Hastanesi, cami, Yaşam Merkezi, Hasta Yakınları Konukevi, 2. Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Kampüsü, Spor Bilimleri Fakültesine ek olarak yapılan salon, karayolları çalışmaları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi Bloğu Projelerinden bahsetti.

 "2017 YILINDA İHALE EDİLDİ"

30 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olan Onkoloji Hastanesi'ni 2017 yılında ihale ettiklerini dile getiren Kalkan “2019'un temmuz ayında inşaatın bitim süresi bitiyor. Toplamda 8 kat olacak olan Onkoloji Hastanesi yoğun bakımlar da dâhil olmak üzere 217 tane hasta odasına sahip. Hastanenin poliklinikleri, teknik birimleri, radyolojisi olacak.” dedi. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin bölgede bir cazibe merkezi ve sağlık turizmi açısından çok yaygın bir yer olduğunu belirten Kalkan, Onkoloji Hastanesi'nin bir prestij projesi olduğundan bahsetti.

 "4 BİN 125 METREKARELİK YAŞAM MERKEZİ"

2019 yılında Yaşam Merkezi inşaatını tamamlamayı planladıklarını söyleyen Kalkan sözlerine şöyle devam etti:  “Yaşam Merkezi 4 bin 125 metre kare kapalı alana sahip. Burada kafeterya, akademik- idari personel için hem self servis hem de alakart yemek servisinin olduğu lokantalar, fitness salonları, özel toplantı salonları, yemekli toplantı yapmak için, rektörlüğün ve yönetimin toplantı yapması için mekanlar var. Gazete okunması, televizyon izlenmesi için çok amaçlı salonlar var. Yaşam Merkezi mevcut Konukevi'nin batısında, İlahiyat Fakültesi'nin karşısında yapılıyor. Onun için merkezi bir yer seçildi. Oradaki dönüşe uygun olarak mimarisi tasarlandı. Bittiği zaman çevresiyle çok güzel bir nokta olacak.” 2.Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Kampüsü'nün devam etmekte olan inşaatı hakkında bilgi veren Kalkan kampüsü 2019 yılı içinde tamamlamayı planladıklarını söyledi. 12 bin metre kare kapalı alana sahip bir kampüs planladıklarını kaydeden Kalkan şunları ekledi: “30 dönüm 2. Organize sanayi bölge müdürlüğünün bağışı vardı. Onlar bize tahsis etmişlerdi o arsayı. Bizde o 30 dönüm üzerinde planlamayı yaptık. Şimdi kampüsün Meslek Yüksekokulunun idare binalarını yapıyoruz. Derslik binasını yapıyoruz. Atölyelerin olduğu binayı yapıyoruz. Bir de sosyal amaçlı yemekhane, kafeterya, dinlenme alanlarının olduğu ayrı bir blok daha yapıyoruz. Toplam dört blokla orayı çevre düzeniyle, alt yapısıyla, yaya yollarıyla, bisiklet yollarıyla, araç yollarıyla hizmete açacağız. Bittiği zaman güzel bir kampüs olacak. Malatya Meslek Yüksekokulundaki teknik programlar oraya geçecekler.”

103_58

 "YENİ CAMİ'DE 4 BİN KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK"

Yeni Cami inşaatının tamamen bağışlarla yürütüldüğünü söyleyen Kalkan sözlerine şöyle devam etti:  “Cami inşaatımızın temelini geçen sene Diyanet İşleri Başkanı'nın katılımıyla attık. Kapasite olarak 4 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı bir ibadet mekânı oluşacak. Tabi sadece cami olarak planlanmadı. Sosyal üniteleri de var. Özellikle Mediko Meydanına bakan, kampüsün merkezinde böyle bir camiye ihtiyaç vardı. Sadece ibadet mekânı değil ders çalışma alanları da var. Kütüphanesi var. Altta abdest alma lavabolarının, duş alanlarının olduğu mekânlar var. Özellikle ibadet için veya çalışmak için gelen öğrencinin ya da personelin ihtiyacına cevap verebilecek giriş katında butik dükkanların olduğu bir planlama yapıldı.” Kafeterya, kitap satış noktaları ve buna benzer dükkânların olduğu bir planlama yapıldığını dile getiren Kalkan, bağışlarda bir sıkıntı yaşanmazsa 2019 yılı içerisinde camiyi hizmete açmak istediklerini dile getirdi.

104_35

 "O BÖLGEDEKİ TRAFİK RAHATLAYACAK"

İnönü Üniversitesinin yanında Malatya Şehir Stadyumunun yapılmasından sonra o bölgedeki trafiği rahatlatmak için bir yonca kavşak ihtiyacı doğduğunu ifade eden Kalkan karayolları çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kalkan “Karayolları bunu yapmayı planladı ve bunun için üniversiteye özellikle başvurdu. Kavşağın yapıldığı bölge özellikle üniversitenin arazilerinin olduğu bir bölgeydi. Biz oraya üniversitenin arazilerinden tahsis yaparak orada yonca kavşağın yapılmasına katkı sununca karayolları da bize kampüs içerisindeki yolların genişletilmesini, artı mühendisliğin doğusunda bizim master planımızdaki yolu açmayı taahhüt ettiler. Bir protokol yaparak bunların yapılmasına karar kıldık.” dedi. Yol çalışmalarının tamamlandığını, kaldırım çalışmalarının da son aşamaya geldiğini belirten Kalkan yolların iki gidiş iki geliş yani duble yol şeklinde genişletildiğini kaydetti. Kaldırım çalışmaları tamamlandıktan sonra öğrenci ve personel girişinin büyük ihtimalle doğu nizamiyesine kayacağını söyledi.

 "KAMPÜSTE BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞIYOR"

Kampüs içerisinde yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda yapılan bisiklet yolu çalışmasının devam ettiğini ifade eden Kalkan sözlerine şöyle devam etti: “Geçen seneden başladığımız bisiklet yol çalışmalarımız bu yıl da devam ediyor. Öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz, lojmanda kalan üniversite sakinlerinin rahatlıkla bu bölgeyi bisiklet sürerek kullanmalarını amaçlıyoruz.  Ne kadar karbon salınımını azaltırsak o kadar güzel olur düşüncesinde bisiklet yolu çalışmasına başladık. Zaten üniversitelerin yeşil kampüs olması için, bu alanda çalışmalar da var. Sadece Türkiye'ye has bir durum değil. Dünya çapında kriterleri olan yeşil kampüs özelliğine sahip üniversiteler içerisinde girmek istiyoruz. Zaten sıralamada belli bir yerdeyiz. Biz bunu daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Buna katkı sunması için de özellikle bisiklet yolu yaparak araç kullanımını daha da azaltmak ve araçlardan yayılan karbon monoksit yayılımını da azaltmak istiyoruz.”

 "DAHA RAHAT BİR MEKAN OLUŞTURDUK"

2018 yılında teslim alınan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Amfi Bloğunun 3 bin metre kare kapalı alana sahip amfilerden oluşan bir bina olduğunu açıklayan Kalkan “2018-2019 eğitim öğretim yılında burayı kullanmaya başladık. Amfiler yalnız merkez amfiler gibi değil eğime biraz daha uygun öğrencinin özellikle öğretim elemanıyla göz irtibatının daha rahat olduğu bir mekân oluşturduk.” dedi.

105_48

 "İLAVE BİR SALON YAPILDI"

Spor Bilimleri Fakültesine ilave bir salon yaptıklarını belirten Kalkan “Burayı bu yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Biz ona fitness salonlarının ve masaj salonlarının olduğu 700 metrekare civarında cep salon diyoruz. Mevcut Spor Bilimleri Fakültesinin Kapalı Spor Salonunun arkasında devam ediyor.” dedi.

 "KONUKEVİ İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE"

İstanbullu işadamı Mehmet Şahin Nalbant'ın katkılarıyla 102 yatak kapasiteli Hasta Yakınları Konukevi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Kalkan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İçerdeki işlerin tamamlanmasından sonra Hasta Yakınları Konukevi hizmete girecektir. Mevcut Hasta Yakınları Konukevi'nin karşısına yaptık. O da hizmete girdiği zaman sosyal bir proje olarak üniversitemize katkı sunacak. Bu, hasta yakınlarının özellikle dışarıda, park, bahçe gibi yeşil alanlarda yatmalarını veya sıkıntı yaşamalarını önlemek amacıyla düşünülmüş sosyal bir projedir.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!