dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2427.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    63885.29$

İnsanımıza gavur eziyeti!


İnsanımıza gavur eziyeti!
Murat Çetin'in haberi yaygın medyayı salladı. İşte Hür Haber'de yayınlanan o haber
Narin

Malatya'da bulunan 'Evin Bakım Merkezi'nde bakıma muhtaç insanlar ve hastaların insanlık dışı muamele gördüğü ortaya çıktı. Hür Haber'in Malatya Time'den edindiği bilgi ve belgelere göre Malatya'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının denetlemesi gereken bu özel bakımevinde hastalara akılalmaz yöntemlerle zor günler yaşatılıyor. NOT: Malatya'daki skandalın ilgilere ulaşması için sosyal medyada özel haberimizi #malatyadaskandal etiketiyle paylaşabilirsiniz. İşte ayrıntılar:



HASTALAR BİRBİRİYLE DÖVÜŞÜYOR

Yabancı menşeli bir şirket tarafından işletilen, bedenlsel ve ruhsal engelli vatandaşların kaldığı Evin Bakım Merkezindeki kötü muamele görüntülerine Hür Haber ulaştı. Video ve fotoğraflarda hastaların birbiri ile dövüştükleri, buna rağmen hemen yanıbaşlarında bulunan bakıcıların TV seyrettiği görülüyor. 



HASTANIN KIYAFETİ PASPAS OLARAK KULLANILIYOR

Aynı görüntülerde dövüşürken bir hastanın üzerindeki kazağı çıkıyor. Bu kazak da hasta bakıcı tarafından paspas olarak kullanılıyor ve yerler siliniyor.

ÇÖP POŞETLERİYLE BAĞLANAN HASTALAR!

Yine Hür Haber'e ulaştırılan görüntülerde Malatya'da bakıma muhtaç vatandaşların kaldığı bu merkezde kendi hayatını kendi başına idame ettiremeyen masum vatandaşlar çöp poşetleriyle yataklara bağlanıyor. Bu uygulamanın sürekli yapıldığını gösteren fotoğraflarda hastaların kollarında çok sıkmaktan dolayı oluşan morluklar dikkat çekiyor.

SIVI TÜKETMESİ GEREKEN HASTAYA ET DÜRÜM!

Söz konusu bakımevindeki engelli vatandaşlara kötü muamelenin yanısıra sıvı gıda tüketmesi gereken hastaların sahte belgeler düzenlenerek dürüm yemiş gibi gösterildiği de belirtiliyor.

SORUMLU MÜDÜR DİPLOMASINI ÇALIŞTIIYOR

Yapılan araştırma ve ele geçirilen belgeler neticesinde bakımevi müdürünün işe gelmediği ve sadece diplomasını çalıştırdığı ortaya çıktı. Müdürün eşinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bir görevlisi olduğu ve son 10 gün içinde işyerine hiç uğramadığı ortaya çıktı.

BAKANLIĞA VERİLEN LİSTE BAŞKA YEDİRİLEN YEMEK BAŞKA

Ele geçirilen belgelerden en çarpıcısı ise bakımevi sakinlerine yedirilen yemekler ile "bakanlığa verilen" lisedeki yemeklerin farklı oluşu. İlgili makamlara verilen yemek numuneleri de hastalara verilenlerle aynı değildi. Merkez hastalara ara öğünlerin verilmediği, bazen verilen ara öğünlerde de belirlenenin yarısıyla idare edilme yoluna gidildiği bilgilerine ulaştık. Geçtiğimiz günlerde Elazığ'da da benzer bir durum yaşanmış, soruşturma açılarak bakımevinin kapatılması yoluna gidilmişti.







Malatya'daki skandalın yetkililere ulaşması için sosyal medyada haberimizi #malatyadaskandal etiketiyle paylaşabilirsiniz

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!