İş Dünyasının Ortak Beklentilerini İçeren Kritik Dosya Bakanlığa Teslim Edildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a deprem sonrası üretim, istihdam ve ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliği için kritik talepleri içeren kapsamlı bir dosya sundu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a, deprem sonrası iş dünyasının beklentilerini içeren kapsamlı bir talep dosyası sunduklarını açıkladı.
KAPSAMLI TALEP DOSYASI BAKANLIĞA İLETİLDİ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Malatya iş dünyasının öncelikli sorun ve taleplerini içeren kapsamlı bir dosyayı Bakanlığa ilettiklerini duyurdu. Deprem sonrası üretim, istihdam ve ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliği için desteklerin devam etmesinin önemine dikkat çleyen Sadıkoğlu, dosyada yer alan taleplerin üyelerin ortak beklentilerini yansıttığını belirtti.

DOSYADA KRİTİK DESTEK TALEPLERİ YER ALIYOR
MTSO tarafından Bakan Işıkhan'a iletilen talepler arasında; SGK prim teşviki süresinin uzatılması, depremzede çalışanların işçi ve işveren SGK prim paylarının geri ödenmesi, asgari ücret desteğinin artırılması, İŞKUR işbaşı eğitim programlarının kapsamının genişletilmesi ve mesleki eğitim kurslarının artırılması yer aldı.
BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN BAKAN IŞIKHAN'A TEŞEKKÜR
Görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Sadıkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın taleplere yakından ilgi gösterdiğini belirterek, “Üyelerimizin sorunlarının ve taleplerinin yer aldığı kapsamlı dosyamızı Sayın Bakanımıza sunduk. Taleplerimizle yakından ilgilenen Sayın Bakanımıza üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.