dore okulları
Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2397.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61630.39$

İş imkanı için üniversiteler devrede


İş imkanı için üniversiteler devrede
Narin

Pütürgeli gençlerin iş imkanı bulamaması nedeniyle gurbete çıktığını belirten AK Parti'nin çiçeği burnunda Pütürge ilçe başkanı Mikail Sülük, üniversitelerden proje bazlı destek alacaklarını söyledi. Başkan Sülük, “Hedefler gerçekleşirse kentten köye göçü başlatacağız”dedi.

HABER MERKEZİ - ÖZEL

AK Parti Pütürge İlçe Başkanlığı görevine getirilen çiçeği burnunda başkan Mikail Sülük, ilçedeki istihdamı artırmak için düğmeye bastı. Üretim yapılacak ürünler için araştırma yapacaklarını belirten Başkan Sülük, “Pütürgeli gençleri iş bulma umuduyla gurbette gidiyor. İş imkanı yok, eğitim imkanı yok gelecek görmedikleri için Pütürge'yi terk ediyorlar. Hedeflerimizi gerçekleştirirsek, kentten köye göçü başaracağız” dedi. Hazırlanacak projelerin onay verecek makamlara ulaştırılacağını anlatan Sülük, “Eğer bunu başarırsak, güzel bir üretim sahası olur. Üretim olmayan hiçbir yerde gelişme ve genişleme olmaz. Üretim olursa, gelişme olur, büyüme olur. Pütürge'nin neyi üretebileceğinin araştıracağız. Mesela ben tekstilciyim. Maalesef ülkemizde tekstil bitmeye doğru gidiyor. Edirne'de bile bulmakta zorluk çektiğimiz kalifiye elemanı Pütürge'de bulamayız. Dolayısıyla Pütürge'de neyin üretilebileceğiyle ilgili araştırmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Birkaç projeye ön ayak olarak üretimi canlandırmayı hedefleyen Başkan Sülük, “Pazarlamasını üstleneceğimiz birkaç projemiz var. Ancak her şeyden önce buradaki mevcut sorunları çözmemiz lazım. Bu sorunları muhtarları dolaşarak öncelik sırasına göre sıralayarak, milletvekillerimize, bakanlarımıza ve belediye başkanlarımıza ulaştırıp çözüm için yardımlarını talep edeceğiz” dedi. İstanbul'daki bazı üniversitelerle görüşerek projelerin geliştirilmesi için destek isteyeceklerini kaydeden Sülük, bu sayede projelerin daha süratle geliştirileceğini söyledi.

KÖY KÖY DOLAŞACAĞIZ

Pütürge'nin 325 mezrası, 68 tane de muhtarlığının bulunduğunu hatırlatan Başkan Sülük, “İlçe merkezinden başlayarak, köylerimizi gezeceğiz. Buralarda aldığımız notları İstanbul'daki üniversitelerde arkadaşlarımıza ulaştırıp projelerimizi hazırlayacağız. Biz buraya kavgaya değil birleştirici ve bütünleştirici olmaya geldik. Yüzde 85 değil de yüzde yüz oy oranını almak için çalışacağız. Türkiye'de dördüncü değil de birinci olmak için çalışacağız. Bizim yapacağımız işler ve adalet anlayışımıza bağlıdır bazı şeyler. Biz bu adaleti sağlayacağız” diye anlattı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!