dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63994.790$

İş ve aş sağlayacak!


İş ve aş sağlayacak!
Malatya’da her geçen gün sayısı artan kadın kooperatifleri, kadınlara iş ve aş sağlamak için çaba gösteriyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Kadınlara iş ve yerinde üretimi amaçlayan Malatya Gülşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (Ma-gül Koop) Yönetim Kurulu, Malatya Valisi Aydın Baruş' u ziyaret ettiler. Ma-gül Koop Başkanı Gülşah Sağlam ile yönetim kurulu üyeleri Züleyha Ocak ve Gülseren Kalkan, Vali Baruş'u ziyaretlerinde, kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi aktardılar.

HEDEFİMİZ BELLİDİR
Ma-gül Koop Başkanı Gülşah Sağlam, “Şimdi kadının iş hayatında ne denli önemli olduğunu ve durmadan çalışmamız gerektiğini daha iyi anladık. Artık hedefimiz bellidir. Çalışacağız üreteceğiz, kalkınacağız, Birlikte Türkiye olacağız. Mazlumların sesi olacağız. Şu an temsil ettiğimiz 11 kadın girişimci ile çıktığımız bu istihdam kervanına nice kadınlarımızı da yanımıza alarak yolumuza devam edeceğiz. Ben yönetim kurulum ve 11 arkadaşım adına çalışmalarımızı destekledikleri için sayın valimize çok teşekkür ederim” dedi.

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Vali Aydın Baruş da, “Malatya'mız da kadınlarımızın kurduğu kooperatiflerin sayısı her geçen gün artıyor. Şimdiye kadar on bir rakamına ulaşmıştık. Ancak bu sayı çok daha da artacak. İlçelerimizin de artık birden fazla kooperatif kurulduğunu görüyoruz. Bu bizi çok memnun ediyor. Çünkü Ticaret Bakanlığımızın da bu konuya önem verdiğini ve destek verdiğini de biliyoruz. Malatya'mızda kadınlarımızı bu şekilde ekonomik hayatın, sosyal hayatın içinde görmek bizleri her zaman mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA SERGİLİYORLAR
Özellikle emeğini gerektiği gibi değerlendiremeyen ev hanımlarının üretmiş olduğu gerek geleneksel ürünleri, gerekse sahip oldukları becerilerle ortaya koydukları sanat eserlerini diğer insanlara tanıtmak, ekonomik değer olarak bunları piyasaya sunmak anlamında kooperatiflerin çok ciddi katkı sağlayacağını düşündüğünü belirten Vali Baruş, “Doğanşehir'imizde de kurulmuş olan Malatya Gülşehir Kadın Kooperatifinin de Doğanşehir li kadınlarımızın el emeklerini değerlendirme yönünde başarılı çalışmalar yürüteceklerine inanıyoruz. Bu çabayı ortaya koyan tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Kooperatif başkanlarımız başta olmak üzere onların organizasyonu ile gelecekte Ticaret Bakanlığına gönderilmek üzere hazırlayacakları projeler ile de bu başlangıcı iyi bir şekilde yapabileceklerini ve sürdürebileceklerine de inanıyorum. Malatya gerçekten bu kadın kooperatiflerinin kurulması ve işlerliği konusunda Türkiye'de önde gelen illerden birisidir. Türkiye ye örnek olan bir çalışma sergiliyorlar” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!