27 Haziran, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

İşgücü Uyum Programı'nda 10 Bin Kontenjan! Engelli Vatandaşların İstihdam Verileri Açıklandı


İşgücü Uyum Programı'nda 10 Bin Kontenjan! Engelli Vatandaşların İstihdam Verileri Açıklandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla yürütülen engelli istihdamı çalışmalarının çarpıcı verilerini paylaştı. Bakan Işıkhan, son 10 yılda 250 bine yakın engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık edildiğini; 2015'ten bu yana ise mesleki eğitim ve kendi işini kurma projelerine toplam 744 milyon 856 bin TL destek verildiğini açıkladı. Bakan, "Engelli vatandaşlarımızı çalışma hayatının her alanında desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, engelli bireylerin istihdamına yönelik yapılan çalışmaları ve bu çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

744 MİLYON TL'LİK PROJE DESTEĞİ

Bakan Işıkhan, İŞKUR'un engelli vatandaşların çalışma hayatına katılımını artırma misyonunda önemli başarılar elde ettiğini vurguladı. Açıklanan verilere göre, sağlanan destek ve aracılık hizmetlerinin büyüklüğü dikkat çekti: İşe Yerleştirme Rekoru: Son 10 yılda 250 bine yakın engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık edildi.

Koçluk Hizmeti: 2018'den bu yana hayata geçirilen Engelsiz İş Koçları uygulamasıyla yaklaşık 1,2 milyon engelli bireye ulaşılarak rehberlik hizmeti sunuldu.

Finansal Destek: 2015'ten itibaren mesleki eğitimden kendi işini kurmaya kadar farklı alanlarda yürütülen 4 bin 824 projeye toplam 744 milyon 856 bin TL tutarında destek sağlandı.

UYUM PROGRAMI VE KONTENJANLAR

Bakan Işıkhan, İşgücü Uyum Programı kapsamında engelli vatandaşların çalışma hayatına adaptasyonunun artırıldığını ve bu program için 10 bin kontenjan ayrıldığını bildirdi. Ayrıca, Engelsiz İŞKUR Platformu ile engelli vatandaşların hizmetlere daha kolay erişiminin sağlandığını ifade etti. Bakan Işıkhan, açıklamasını, "Engelli vatandaşlarımızı çalışma hayatının her alanında desteklemeye devam edeceğiz" sözleriyle tamamladı.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI GAZETESİ 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!