İslam Alemi Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

Ramazan Bayramı nedeniyle mesajlar yayınlandı.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Ramazan Bayramı nedeniyle mesajlar yayınlandı. Bu mesajlardan bazıları şöyle:
VALİ BARUŞ: BAYRAMLAR KIRGINLIĞI BIRAKIP HASRETLE KUCAKLAŞTIĞIMIZ GÜNLERDİR
“Kardeşliğin ve dostluğun sıcaklığını hissettiğimiz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, rahmet ve bereketi kuşanmış, mağfiretimize vesile olan bir Ramazan Ayı'nı daha idrak ederek bayrama kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bizleri bayrama kavuşturan Yüce Rabbimiz (cc)'e şükürler olsun.
Milli ve manevi değerlerimizin güzelliğini ruhumuzun derinliklerinde hissettiğimiz bayramlar, kırgınlık ve küskünlüğü, kin ve nefreti bir kenara bırakarak coşkuyla ve hasretle kucaklaştığımız müstesna günlerdir.
Şüphesiz ki; bu anlamlı günlerin bizlere ilham ettiği sevinci, heyecanı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu, cihanşümul mesajı çok iyi idrak etmeli, bu mukaddes günler içerisinde kalbimizde yeşertip zahire aksettirdiğimiz güzellikleri hayatımızın her anına yayabilmeli ve başarılı bir insan olma çabalarımızı iyi bir kul ve insan olma endişesi ile taçlandırmalıyız.
Cenâb-ı Hakk (cc)'ın bizlere bahşettiği nimet ve güzelliklerin kadrini bilmeli, bu nimetleri bize lütfedildiği gibi cömertçe fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimize infak etmeliyiz. İhtiyaç içerisinde olan kardeşlerimizi ihmal etmemeli, kapılarını çalmalı; kendileriyle hemhâl olmanın onlar için çok büyük bir mutluluk, bizim içinse insanlık ve kardeşlik borcu olduğunu asla unutmamalıyız.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Malatya'mızın muhterem halkı olmak üzere Aziz Milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum.”
MİLLETVEKİLİ FENDOĞLU: GÜÇ BİRLİĞİNİN FARKINDA OLMALIYIZ
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Kırgınlıkları, dargınlıkları unutup birbirimizle kucaklaşacağımız bir günün içerisindeyiz” dedi.
Milletvekili Fendoğlu, yayımladığı mesajında rahmet, mağfiret, manevi kurtuluş ve bereket ayı olan Ramazan ayı geride bırakılarak, Ramazan Bayramı'nı idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Ramazan Bayramı orucun mükafatı, dayanışma ve yardımlaşma duygusunun, hatır sorma ve gönül almanın, yapılan hataların affedilmesi, kırılan kalplerin onarılması, hayatımızda dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda düşünmemiz için önemli günlerdendir” ifadelerine yer verdi.
Dini bayramların kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamının yeniden ve daha güçlü bir şekilde tesis edildiği en güzel günler olduğunu dile getiren Fendoğlu, mesajını şöyle sürdürdü:
“Kırgınlıkları, dargınlıkları unutup birbirimizle kucaklaşacağımız bir günün içerisindeyiz. Yardımlaşma ve dayanışmanın getirdiği güç birliğinin ve güzelliğin daima farkında olmalıyız. Toplumları güçlü kılan, fertlerini bir arada tutan bağların sağlamlığıdır. Bağların sağlam olması ise kuşkusuz insanların birbirine karşı hoşgörü içerisinde olması, birbirini sevmekten asla vazgeçmemesidir. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü bizim en büyük vasfımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle bütün Malatyalı hemşehrilerimin, aziz Milletimizin ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda milletimizin varlığı, güvenliği ve istikbali için mücadele veren, nöbet tutan tüm güvenlik güçlerimize sağlık, başarı ve esenlikler temenni ediyor bayramlarını tebrik ediyorum.”
GÜRKAN: BAYRAMLAR MÜSTESNA GÜNLERDİR
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Gürkan, “Ramazan Bayramı'nı milli ve manevi değerlerimizin öngördüğü hoşgörü ve birliktelik anlayışı kapsamında kutlamalıyız” dedi.
Başkan Gürkan, “11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramı inancımızda müstesna bir yere sahiptir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden biri olan bayramlar, sıla-i rahim açısından da özel günlerdir.
Ramazan Bayramının milletimiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum.”
GÜDER: RAMAZAN AYINDA KARDEŞLİK BAĞLARI PEKİŞTİ
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi iklimini millet olarak, İslam alemi olarak hep birlikte yaşadık. Ramazan ayının pekişmesine vesile olduğu kardeşlik bağlarını, bu kez Ramazan Bayramı ile birlikte taçlandıracağız.” diyerek şunları ifade etti:
“Bayramlar, tüm güzelliklerin, mutluluğun ve kardeşlik hukukunun en güzel örneklerinin sergilendiği müstesna günlerdir. Bu günlerden olan Ramazan Bayramı'na millet olarak, İslam alemi olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi yaşattığımız bayramlar, bu değerleri hatırlamamız ve sıla-i rahim açısında fırsat günleridir. Büyüklerimizin dualarını alırken, geleceğimiz olan çocuklarımızı sevindireceğiz. Her Bayram olduğu gibi bu Bayram'da da, başta şehit ailelerimizi, şehitlerimizin çocuklarını, yetimlerimizi, evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizi de unutmamız gerekiyor. Her daim onlarla birlikte olduğumuzu, onların yanında olduğumuzu millet olarak hissettirmemiz gerekmektedir. Ayrıca Ramazan Bayramı dolayısıyla eş, dost, akraba ziyareti için memleketine gidecek ve gelecek olan tüm sürücülerimizden istirhamımız; Ramazan Bayramı sevincini mateme dönüştürmeyelim. Yola çıkarken, araçlarımızın bakımını yaptıralım. Trafik kazalarına karşı aşırı hız ve trafik kurallarına tam anlamıyla uyalım. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor; dili, dini, ırkı ne olursa olsun, insan ayrımının yapılmadığı, yeryüzünün barış ve esenlik yurduna dönüştüğü, huzur dolu bir dünyada Ramazan Bayramı'nı yaşamayı Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum”
ÇINAR: RAMAZAN BAYRAMININ BARIŞ GETİRMESİNİ DİLERİM
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Maneviyatımızın yoğunlaştığı, iftar ve sahur bereketinin milli birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma duygularının gönüllerimizde yer ettiği; semaya açılan dua elleri, kılınan teravih namazları, okunan Hatim-i Şerifler ile bereketli geçirdiğimiz Ramazan ayının sevinci olan Ramazan Bayramı' nızın hayırlara vesile olmasını dilerim.
Dini ve milli bayramlarımız, millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha içten hissettiğimiz, mutluluklarımızı paylaştığımız müstesna günlerimizdir. Bizleri milletçe sevgi ve saygı bağları ile birleştiren, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olacak, yeni bir bayrama daha sağlık, huzur, güven, birlik ve beraberlik ortamı içerisinde ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.
Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan'ın biz müminlere bir hediyesi olan Ramazan Bayramının bütün İslam coğrafyasında huzur ve sükunete vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, dostlukların ve arkadaşlıkların güçlendiği Ramazan Bayramı günlerinin; ülkemizin huzur, güven ve mutluluğuna; karşılıklı dayanışma ve hoşgörü fikrinin daha da güçlenmesine, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına, tüm insanlık için barış ve huzur getirmesine vesile olmasını diler, Ramazan Bayramı'nın tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni eder, saygılar sunarım.”ifadelerini kullandı.
KAZGAN: MUHABBETLE KUCAKLAŞACAĞIMIZ BİR BAYRAMA DAHA KAVUŞTUK
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan yayımladığı mesajında, “Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif'in sonuna gelerek; sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Bu mübarek günlerin, tüm İslam Âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum” ifadelerine yer verdi.
“Ramazan ayının sabrı ve şükrünün maneviyatını idrak ederek, dua ve ibadetlerle bir ayı geride bırakmanın hazzıyla Ramazan Bayramı'na coşkuyla kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan bayramı orucun mükâfatı, dayanışma ve yardımlaşma hissiyatının arttığı, gönüllerin huzura erdiği bir bayramdır. Ramazan Bayramı'nda kırılan kalpler onarılacak, küslükler sona erecek, büyükler ziyaret edilerek hasretler giderilecektir. Bayramlar; kardeşçe kucaklaştığımız, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin, milli birlik ve beraberlik hislerinin kuvvetlendiği günlerdir. Ramazan Bayramının tüm İslam alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, en içten dileklerimle bayramını kutluyorum.”
AVŞAR: BAYRAMI HOŞGÖRÜ ANLAYIŞI İÇİNDE KUTLAMALIYIZ
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
Avşar; Ramazan Bayramı'nın inancımızda ve kültürümüzdeki yerine dikkat çekerek, “Ramazan Bayramı'nı milli ve manevi değerlerimizin öngördüğü hoşgörü ve birliktelik anlayışı kapsamında kutlamalıyız” dedi.
Avşar, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, milletlerin ve ümmetlerin tarihindeki önemli gün ve olayların zamanı gelince milletlerce ve ümmetlerce coşku ve sevinç içerisinde kutlanılan günlerdir. İdrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramı da bu müstesna günlerden bir tanesidir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden olan bayramlar, sıla-i rahim açısından da özel günlerdir. Böyle bir günün, milletimiz, İslam alemi ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum.”dedi.
YAVUZ: RAMAZAN BAYRAMI ÜLKEMİZE HUZUR GETİRSİN
Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz Bayram dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz şunları söyledi; Ramazan Bayramının tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutluluk içerisinde gerçek bir bayram havasında geçmesini temenni ediyorum. Ramazan Bayramın çocukların, gençlerin, yaşlıların, yetimin, fakirin ve yoksulun da bir nebze güldüğü bu güzel günlerde onları sevindiren hayırsever insanlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle Ramazan Bayramının ülkemiz, tüm dünyaya ve Malatya hemşehrilerimize barış, huzur, kardeşçe yaşamak, birlik beraberlik içerisinde ve güzel günler getirmesini diliyor, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.