dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2324.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70827.19$

'İslamfobi hastalığı söz konusu'


'İslamfobi hastalığı söz konusu'
Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından Geleneksel İftar Programı düzenlendi.
Narin

Çınaraltı Restoranda düzenlenen iftar programına belediye başkanları, daire müdürleri, stk temsilcileri, Adıyaman ile Elazığ MÜSİAD şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

İftarda konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, terörün en kısa sürede yok edilmesini, temenni konuşmasında, "Gün boyu, aynı amaç uğruna tahammül gösterdiğimiz anlamlı bir açlığı, iftarda aynı anda ve hep birlikte gideriyoruz. Tabi ki oruç yalnızca aç kalmak, iftar ise yalnızca yemek değildir.İftar, insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda, aramızdaki bağları güçlendiren, bir kardeşlik hizasını temsil ediyor. Ramazan'da, zengin fakir, yaşlı genç, büyük küçük, hepimiz bu hizaya giriyoruz. Kimse, nefsini tatmin etmek için, bir adım öne geçemiyor.Ramazan ayı tüm Müslümanlar için diğer zaman dilimlerinden farklı bir atmosfere sahiptir. Nefis terbiyesini ve paylaşma hissini en yüksek biçimde yaşadığımız bu ay kardeşlik bağlarımızı pekiştirmektedir. İftar sofralarını herhangi bir akşam yemeğinden farklı kılan da bu paylaşım ve kardeşlik duygusudur.Ne yazık ki bu mübarek zaman diliminde dahi zalimler zulmünü sürdürmektedir. Hemen her gün gelen şehit ve yaralı kardeşlerimizin haberleri bizleri derinden üzmektedir" şeklinde konuştu.

Balin, "Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Terör belasının en kısa sürede yok edilmesini, barış ve kardeşliğin sürekli biçimde tesis edilmesini temenni ediyorum. Son dönemde yaşadığımız münferit terör olayları dışında hamt olsun ki huzur ve güvenin hakim olduğu bir ülkeye sahibiz. Fakat maalesef Dünyada neredeyse tüm İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz büyük zulümlere maruz kalmaktadır" diye konuştu. Son yıllardaki İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çeken Balin, "Bugün İslam coğrafyasında yaşanan acı hadiseler yanında Avrupa başta olmak üzere birçok gayrimüslim ülkede baş göstermekte olan islamifobi hastalığı da söz konusudur. Mevcut Dünya düzeninde bizlere biçilmiş ulvi görevin ifası manevi değerlerimizi yüceltmenin yanında güçlü bir ekonomiyle mümkündür. Ülkemiz ekonomisinin son yıllarda yakaladığı ivmeyle gelinen nokta sevindirici olsa da asla yeterli değildir. Biz daha güçlü bir Türkiye ve daha kalkınmış bir Malatya için azimle ve uyum içinde çalışmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Ekonominin önündeki engellerin kaldırılması ve teşvikler ile ilgili de konuşan Balin, "Güçlü bir ekonominin sürdürülebilir olması şüphesiz yatırımların devamlılığıyla doğrudan ilişkilidir. MÜSİAD olarak yatırımların önündeki engellerin kaldırılması ve teşviklerin geliştirilmesi hususunda sürekli bir gayret içerisindeyiz. Bu bağlamda geçtiğimiz hafta Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Can'ınkinin vergi ve teşvik sisteminin iyileştirilmesine yönelik yaptığı açıklamaları son derece olumlu bulduğumuzu ifade etmek isterim. Bildiğiniz üzere ekonomimiz bu yılın ilk çeyreğinde %4,8 gibi beklenenin üzerinde bir büyüme göstermiştir. Bu rakam tabi ki bizi sevindirmiştir ancak büyümenin ağırlıklı biçimde iç tüketim kaynaklı olması ve yatırımlarda meydana gelen azalma çok önemsenmelidir. Açıklanan pozitif veriler yeni ekonomi paketi ve faiz indirimleriyle desteklenirse yatırımlarda artış meydana gelmesi mümkün olacaktır" diye konuştu.

Malaya ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan şube Başkanı Balin, "Burada bulunan herkes Malatya ekonomisinin bir biçimde parçasıdır. İster üretin-satın, ister alın-tüketin, ister düzenleyin-denetleyin bir şekilde ekonominin içindeyiz. Malatya ekonomik gelişmeye çok açık ve yüksek potansiyele sahip bir şehir ve MÜSİAD olarak biz de dahil olmak üzere Malatya'daki her kurumun yapacağı çok iş var. Biz Malatya ekonomisi adına atılması gereken her adımın destekçisiyiz ve her türlü işbirliğine açığız" ifadelerini kullandı. Balin, yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerleyen belirterek, "Malatya da bu ilerleyişte hak ettiği noktaya ulaşmalıdır. Ülkemizin 2023 yılında hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşabilmesi tüm illerin göstereceği performansa bağlıdır. Bu bağlamda özellikle ihracata yönelik bir yoğunlaşma ve gayret gerekmektedir. Malatya MÜSİAD olarak 2023 yılında Malatya ihracatını 3 milyar dolar hedefine taşıyacak bir yol haritasının peşindeyiz. Bu da ancak tüm kurum ve kuruluşların katkısıyla gerçekleşebilecektir" dedi. Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun,yaptığı konuşmasında ise, "Her eylemin her davranışın her söyleminin Allah rızası olduğuna inanarak çalışmak üretmek ve bir başkasına iyilik yapmak, bir başkasına bir şeyi kazandırmaktır. İnsanlıkla birlikte ekonomik süreç hep tartışılmıştır. Biz sadece sebepleri kovalayarak veren el almak için, olmak için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, "İnsanlar bir olunca diri olunca iri olunca hep beraber olunca daha güçlü olur. Malatya şubemizin yapmış olduğu bu gelenek diğer şubelerimize de örnek teşkil eder" diye konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Çimen tarafından yemek duası yapıldı.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!