dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

İsraf bu olsa gerek; gündüz vakti sokak lambaları açık


İsraf bu olsa gerek; gündüz vakti sokak lambaları açık
Gündüz yanan sokak lambası görürseniz artık şaşırmayın. Malatya'da, gündüz vakti yanan sokak aydınlatma lambaları vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da, gündüz vakti yanan sokak aydınlatma lambaları vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Malatya Time haber Merkezine vatandaşlar tarafından konuyla ilgili gelen şikayetlere göre, Yeni Cami arka tarafı valilik karşısında bulunan sokak aydınlatma lambalarının gündüz saatlerinde yanmasına tepki gösteren vatandaşlar, lambaların açık bırakılmasından yakınıyorlar. 

GÜNDÜZ VAKTİ AYDINLATMA IŞIKLARININ YANMASI TEPKİYE NEDEN OLDU

Yaşanan sorunlarla ilgili olarak elektrik dağıtım şirketine tepki gösteren vatandaşlar, "Sokak aydınlatmaları geceleri yanmalı. Gündüzleri değil. Bu açık açık israftır. Fatura ödemesini geciktiren kişilerin hemen elektriğini kesen ve üstüne açma kapama ücreti alan elektrik dağıtım şirketi ne hikmetse söz konusu çalışmalar ve sorunlar olunca da biz vatandaşları görmemezlikten ve duymazlıktan geliyor. Gündüz vakti sokak lambalarına kimsenin ihtiyacı yok. Doğal ışık kaynaklarından yararlanabiliyoruz. Sokak lambaları amacının çok ötesine çıkmıştır. Bizler konuyla ilgili olarak bu sorunumuzun da çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

"GÜNDÜZ VAKTİ IŞIKLARA İHTİYACIMIZ YOK"

Önceki akşam şehrin bazı yerlerinde yaşanan kesintiler nedeniyle yarım saat karanlıkta kaldığını belirten vatandaşlar;"Daha önceki akşam bazı bölgelerde elektrik kesintisi oldu. Yaklaşık yarım saat aniden karanlığa gömüldük. Madem elektriğimiz bu kadar israf edilecek kadar çoksa biz neden akşam vakti karanlıkta kaldık. Bizim gündüz lambaya ihtiyacımız yok. Akşam iş çıkışı evimize geliyoruz. Elektiriklere ihyacımız olduğu gece vakitlerinde elektrik yok ancak gündüz ne hikmetse elektrik boşa gidiyor. Bu çelişkiye son verilmeli. Bizim boşa harcayacak paramız da yok ve israfın günah olduğunu bilenler arasındayız. " diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

"DENETİM YAPILIYOR"

Malatya elektrik dağıtım şirketi tarafından aldığımız bilgilere göre;" Bölgemizde bir takım denetimler yapılıyor. Arızalı olan aydınlatma lambalarının tespit edilmesi için lambalar açık bırakılabiliyor. " ifadeleri kullanıldı. 

İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLEREK, ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Öte yandan aydınlatma lambalarının denetimleri gece yapılırsa, gündüz vakti israfın önüne geçilmiş olur yorumları da yapılıyor. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!