dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2486.5
  • BIST
    9480.98
  • BTC
    62445.44$

İSRAİL ASKERLERİNİN 4 MALATYALI'YI DARP ETTİĞİ İDDİASI


İSRAİL ASKERLERİNİN 4 MALATYALI'YI DARP ETTİĞİ İDDİASI
İSRAİL ASKERLERİNİN 4 MALATYALI'YI DARP ETTİĞİ İDDİASI
Narin

Geçtiğimiz Miraç Gecesi'ni ihya etmek için Mescid-i Aksa'ya giden 7 Malatyalı'dan 4'ünün, İsrail askerleri tarafından darp edildiği öne sürüldü.
Ailesiyle birlikte Mescid-i Aksa turuna katılan Malatyalı muhasebeci ve mali müşavir Nuh Boyraz, İsrail askerlerinin keyfi uygulamasından dolayı, namaz kılmalarının engellendiğini, üstüne bir de darp edildiklerini ileri sürdü.
Malatya Radyo Huzur'da “Huzurlu Sabahlar” programına katılarak Mehmet Zeyrek'in sorularını cevaplayan Boyraz, kendisi, ailesi ve diğer Türklerin maruz kaldığı şiddeti şu sözlerle anlattı:
“Biz Miraç gecesi münasebetiyle Kudüs'e gittik. Ancak Yahudilerin Kudüs günü, Mavi Marmara'nın yıldönümü ve 4 tane İsrailli üst düzey generale kırmızı bülten çıkarmaları üst üste gelince, bir gün sonraki sabah namazında bizi içeri almadılar. Türklere kapalı diyorlar. Biz de turist olarak geldiğimizi, vizeyi İsrail devletinin verdiğini ve sadece namaz kılmak istediğimizi söyledik. Tabi askerlerce bu kabul görülmedi. Bu arada yine 15-20 tane kippalı Yahudi gençleri geldiler. Yine sloganlar attılar. Biz de tekbir getirdik ve ‘Müslümanlar neden içeri alınmıyor da Yahudiler alınıyor' diye tepki gösterdik. Daha sonra bir İsrail askeri, grubumuzda bulunan bir ablamıza copla vurmak istedi. Ablamızda eliyle copu tutunca bir arbede yaşandı. İsrail askeri sendeledi. Bunun üzerine askerler hemen gaz ve ses bombalarıyla bize saldırdılar. Önüne gelene coplarla saldırdılar. Kimisinin elinde keser sapı dediğimiz şekilde sopalar var, kimisinin coplarının ucunda çengelli demirler var. Yani normal bir cop değil. Bu arbedede 5-6 tane arkadaşımız yaralandı. Bunlardan 4 tanesi Malatya'dan giden arkadaşlarımızdı. Ben herhangi bir saldırıya maruz kalmadım ancak yeğenimin kulağı parçalandı. Malatya'dan bir başka arkadaşımızın kolunda, belinde ve dizinde sıyırıklar ve morluklar vardı. Bir ablamızın dudağını patlatmışlardı. Diğer bir kardeşimiz copla yaralandı. Darp anında bayanların tekbir getirmeleri ve bağırmalarıyla aniden geri çekildiler. Biz de sabah namazını içeriye almadıkları için sokakta kılmak zorunda kaldık. Namazımızı hüngür hüngür ağlayarak kıldık. Esaretin, özgürlüğün ne anlama geldiğini orada bizzat yaşadık”.
Mavi Marmara olayının kendileri aleyhine sloganlarla hatırlatıldığını söyleyen Boyraz, “‘One Minute'ı hatırlattığımızda aşırı şekilde bozulduklarını gördük” diye konuştu.
Mescid-i Aksa'da namaz kılınıp kılınmayacağına İsrail'in karar verdiğini söyleyen Boyraz, oradaki uygulamayı şöyle anlattı:
“İsrail'in almış olduğu bir karar var 2009'da. Mescid-i Aksa Müslümanlara belirli zamanlarda açılıyor. Özellikle sabah namazı ve Cuma namazında gençlerin girmesini tamamen yasaklıyorlar. Keyfi uygulama yapıyorlar. Bir bakıyorsunuz öğle namazına tamamen kapatıyorlar. Veya 40-45 yaş sınırlamaları getiriliyor.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!