İsrail’in Saldırısına Türkiye’den Soruşturma: Malatya’dan Destek...

İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Sumud Filosu’na uluslararası sularda yaptığı müdahale sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çok yönlü soruşturma başlattı. Malatya’da filoya destek için yapılan yürüyüşte jandarma barikatı sonrası kısa süreli gerginlik yaşandı.
İsrail'in, Gazze’ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu'na uluslararası sularda gerçekleştirdiği müdahale sonrası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü bir soruşturma başlatıldı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, İsrail donanmasının müdahalesi sonucu alıkonulan 24 Türk vatandaşı hakkında;
Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma,
Ulaşım Araçlarının Kaçırılması veya Alıkonulması,
Nitelikli Yağma,
Mala Zarar Verme,
Eziyet
gibi suçlamalarla soruşturma açıldığı bildirildi. Açıklamada, olayın Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirildiği belirtildi.
MALATYA’DA DESTEK YÜRÜYÜŞÜNDE GERGİNLİK
Öte yandan İsrail’in müdahalesine tepki göstermek amacıyla Malatya'da filoya destek yürüyüşü düzenlendi. Şehir merkezindeki bir AVM önünde toplanan kalabalık, Kürecik Radar Üssü’ne konvoy halinde hareket etti. Ancak grubun önü, jandarma ekipleri tarafından barikatla kesildi.
Barikat önünde kısa süreli gerginlik yaşanırken, yürüyüşe katılanlar “Ümmetin çocukları ayakta, Kürecik kapatılsın” sloganları attı. Olaylar büyümeden sonlandırıldı.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü çok yönlü soruşturmada, vatandaşların alıkonulması ve saldırının hukuki zemini detaylı olarak inceleniyor.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.