dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2422.3
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57864.94$

İstanbul'da Malatya günleri


İstanbul'da Malatya günleri
Malatya’nın tarihi, kültürü ve lezzetleri İstanbul’a taşındı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

3. Geleneksel İstanbul'da Malatya Tanıtım Günlerinin açılış töreni düzenlendi.

ASKERLERİMİZİN BURNU DAHİ KANAMASIN
İstanbul Yenikapı Sahil Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 3. Geleneksel İstanbul'da Malatya Tanıtım Günleri açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir organizasyonda bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese Malatya halkı adına teşekkür ediyorum” diyerek, . Barış Pınarı Harekatına da temas etti. Gürkan, “ İnşallah orada bulunan askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz, burnu kanamadan ayakları tırnakları taşa değmeden oradaki düzeni sağlarlar ve ülkemize geri dönerler” ifadelerini kullandı.

1_379

DESTAN ŞEHRİMİZDEN SELAM OLSUN
Başkan Gürkan, “ Malatya, Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehrin adıdır. Destan şehrimizden herkese selam olsun. Evliya Çelebi Malatya'yı tarif ederken, Darul Rıfat diye tarif ediyor. Seçkin insanların yaşadığı diye tarif ediyor. Battalgazi destanlarında himmetli zatların yaşadığı diyar olarak geçiyor. Himmetli zatların yaşadığı diyardan, seçkin insanların yaşadığı diyardan, güneşin altın yumurtası olan kayısı diyarından selamlarımı saygılarımı sunuyorum ve herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Bu organizasyonun inanıyorum ki Malatya'ya ve burada yaşayan Malatyalılara ve diğer şehirlerimizi de güzel rol model olacağı kanaatindeyim” ifadelerine yer verdi.

2_290

MALATYA'NIN ZENGİNLİKLERİ TANITILIYOR
Diğer yandan, Malatya tanıtım günlerinin açılış töreninde, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de birer konuşma yaptılar. Sözü edilen konuşmacılar, tanıtım günleri düzenlenmesinin önemine temas edip, böylelikle, il'in ürünlerinin yanı sıra, tarihi ve kültürel zenginliklerinin de tanıtıldığını vurguladılar.

3_185

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ STANDINA İLGİ
Açılış konuşmalarının ardında protokol tarafında kesilen kurdele ile resmi açılış gerçekleşti.
Diğer yandan, Büyükşehir Belediye standını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından vatandaşlara kayısı döneri ikram edildi.
Yoğun ilginin olduğu Büyükşehir Belediye standında Malatya'yı tanıtıcı kitapçıklar, Malatya'nın doğal güzellikleri, tarihi mekanları kart postallar halinde gelen misafirlere veriliyor.
Malatya'ya özgü birçok yöresel ürünler tanıtım günlerinde yerini aldı. İstanbul'da Malatya Tanıtım Günleri 13 Ekim 2019 - Pazar gününe kadar devam edecek.
Tanıtım günleri ziyaretçiler tarafında sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

HEKİMHAN İLÇE STADI İLGİ GÖRÜYOR

İstanbul'da düzenlenen 3. Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinde Hekimhan ilçe standının ilgi gördüğü bildirildi.
Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeleri, İnönü ve Malatya Turgut Özal Ünivrsiteleri ile çeşitli kuruluşların ayrı bir çadırda stant açtığı, yine ayrı bir çadırda da Malatya ürünlerinin satıldığı tanıtım günlerinde sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında misafirler ağırlanıyor.

1_381

HEKİMHAN GEZİLMESİ GEREKEN BİR İLÇEMİZ
3. Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinde Hekimhan ilçe standının ilgi gördüğünü söyleyen Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ yaptığı açıklamada; “Hekimhan Demir Madeni ile birlikte yükselen önemli sanayi vasıflarına, madde ile manayı en iyi şekilde mezcetme kapasitesine sahip önemli bir merkez konumundadır. Modernle klasiğin, eski ile yeninin, sanayi ile tarımın, tarihle kültürün, sanatla turizmin harmanlandığı, İpek yolu üzerine kurulmuş efsane bir ilçedir. Hekimhan, inanç ve kültürlerin toprağında doğduğu, medeniyetin kavşağında buluştuğu, mimarinin ve yanık içli nağmelerin gür seslerde türküye dönüştüğü noktadır.” ifadelerini kullandı. Hekimhan'ın, Malatya'nın en önemli sanayi bölgesi olmayı hak ettiğine dikkat çeken Karadağ, Hekimhan'ımız Demir madeninden Cevizi, Alıç Sirkesi, mutfaktan müziğe, el sanatlarından arkeolojiye ve kış turizmine kadar çok farklı alanlarda gezilmesi gereken şirin bir ilçedir.” şeklinde konuştu.

2_291

İLÇENİN KÜLTÜRÜ AKTARILIYOR
Malatya Tanıtım Günlerinde Hekimhan ilçe standına gelenlere ilçenin tarihi ve kültürünü tanıttıklarını aktaran Karadağ, “Hekimhan Türkiye'deki ilk on handan biri olan 801 yaşında ki Taşhanı, Hitit Kitabesi, Kiliseleri, Köprülü Mehmet paşa Camisi ve Hamamı, Geyik Çifliği, Dipsiz gölü, Girmana Kanyonuyla türkülere, şiirlere ilham kaynağı olmuş doğayla barışık müstesna bir ilçedir. Hekimhan'ın sahip olduğu bu tarihsel ve kültürel birikimi Vaylo Dede, Sadık Baba ve Esiri Baba gibi değerler, bir inanç merkezi haline getirmektedir. Bu konumuyla da Türkiye'de en önemli inanç turizmine hedef olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Hekimhan Belediyesi olarak tek hedefimiz var, o da Hekimhan'ı tüm alanlarda hak ettiği seviyeye taşımaktır. Hekimhan ve Hekimhanlılar tüm bu çalışmaların en iyisine layıktır” dedi.
İstanbul'daki Malatya Tanıtım Günleri 13 Ekim 2019 Pazar gününe kadar devam edecek.

3_186

YENİKAPI'DA MALATYASPOR RÜZGARI 

İstanbul Yenikapı'da devam eden 3. Malatya Tanıtım Günleri'nde Malatyalılar Yeni Malatyaspor'un lisanslı ürünlerinin satıldığı standa yoğun ilgi gösteriyor.Yenikapı etkinlik alanında yapılan tanıtım günlerine ilk günden itibaren en fazla ilgiyi Yeni Malatyaspor standı görüyor. Tanıtım günlerine İstanbul ve çevre illerdeki Malatyalıların Yeni Malatyaspor ile buluşması amaçlanırken, forma satışlarından da önemli bir gelirin beklendiği ifade edildi. Standı ziyaret eden Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve sarı-kırmızılı yöneticiler, gelen ziyaretçilerle sohbet etti. Başkan Gevrek burada yaptığı açıklamada, Malatyalıların memleketlerine olan bağlılıklarını hiçbir zaman koparmadıklarını kaydederek, gelenlere teşekkür etti.Gevrek ve yöneticiler daha sonra Yeni Malatyaspor standını ziyaret edenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

4_107

 YÖNETİCİLER STANDLARI GEZDİ

Malatya ‘dan İstanbul'a gidip Yenikapı'da düzenlenen ‘Malatya Tanıtım Günleri' etkinlikleri kapsamında stantları gezen yöneticiler, başarılar diledi.
AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Genel Başkanı Yılmaz Durmuş ile birlikte bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri stantları gezerek Malatya tanıtım günlerine katılan ilçe belediyelerini, kurumları ve esnafları ziyaret ederek sohbet ettiler.
Burada açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığı böyle büyük bir organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

1_383

MALATYA ÖZLEMLERİNİ GİDERECEKLER
Başkan Gürkan, “İstanbul'daki Malatyalı hemşehrilerimizin Malatya özlemini bu fuar sayesinde gidereceklerine inanıyorum. Malatya'nın yemeklerini, tatlılarını ve hatta havasını bu fuar sayesinde içlerine çekme imkanına kavuşmuş olacaklar. Hemşehrilerimizin bir nebzede olsa sıla özlemini giderebildiysek ne mutlu bize” dedi.
İstanbul'daki Malatya Tanıtım Günleri 13 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. Bu süre zarfında İstanbul ve yakın çevresinde yaşayan Malatyalılar ile İstanbul halkı fuar alanını ziyaret ederek Malatya'yı daha yakından tanıma fırsatı yakalayacak.

2_293

ÇINAR: ÖNEMLİSİ BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMAK 

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,-3.Malatya Tanıtım Günlerinde en önemlisinin birlikteliğin sağlanması olduğunu belirtip, ayrıca il'in sosyal ve kültürel değerlerinin de tanıtımına vesile olduğunu vurguladı.

1_386

YEŞİLYURT'U ANLATACAĞIZ
İstanbul Yenikapı'da Malatya Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 3.Malatya Tanıtım Günlerine katılan ve değerlendirmede bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Malatya'mızın gerekse de Yeşilyurt'umuzun tarihini, medeniyetini, yemeklerini, tarihi ve turistik güzelliklerini tüm yönleriyle anlatacağız ve paylaşacağız. Malatya'nın ve Yeşilyurt'un güzelliklerini buraya getirdik. Malatya'dan İstanbul'a adeta çıkarma yaptık. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Merkez ve İlçe Belediyelerimiz, kamu ve kurumlarımızla el ele verip, bir bütün halinde dünyaca ünlü kayısımızı, elmamızı, cevizimizi, kirazımızı, yöresel lezzetlerimizi, tarihimizi, kültürümüzü ve tarihsel güzelliklerimizi paylaşacağız. Malatya'nın sevgisini ve muhabbetini İstanbul'a taşımanın haklı gururunu yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.
“3.Malatya Tanıtım Günlerinde tabii ki en önemlisi birlikteliğin sağlanmasıdır. Malatya'dan gelenlerle İstanbul'daki hemşehrilerimizin bir araya gelmesi, sohbet etmesi, kaynaşması ve istişare etmesi etkinlikleri daha anlamlı kılmaktadır. Malatya demek güzellik demek, Malatya demek saygı demek, Malatya demek kültür ve medeniyet demek, Malatya demek birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik demektir. İşte bugün burada dostluk var, kardeşlik var, birlik ve beraberlik var. Çok güzel bir atmosferde tanıtımlarımızı yapacağız, hasret gidereceğiz” diyen Çınar, Malatya'mızın her alanda gelişmesi ve ilerlemesi noktasında hayata geçen devasa yatırımlar, projeler ve devam eden yatırımlarla ilgili ziyaretçilerimize geniş kapsamlı bilgiler aktaracağız. Her yıl daha da güzelleşen ve güçlendirilen Tanıtım Günlerinin Malatya'nın gerek Türkiye'de gerekse de dünya çapında tanınmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

ÇINAR MİSAFİRLERLE YAKINDAN İLGİLENDİ
Yeşilyurt Belediye standında misafirleriyle yakından ilgilenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yöresel ürünlerden ikram etti.

BATTALGAZİ STANDI İLGİ GÖRDÜ

Malatya Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen 3. Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinde, Battalgazi Belediyesi tarafından da stant açıldığı ve ilgi gördüğü bildirildi.
Tanıtım günlerinde, Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediyesi tarafından “Battalgazi Medeniyetin Kalbi” temasıyla açılan stantta en dikkat çeken yönü ise tanıtım günlerinde ilk kez kullanılan VR (Sanal gözlük) oldu. Bu sanal gözlük ile Malatya'nın ve Battalgazi'nin tarihi yerlerini ‘Sunam' adlı parça eşliğinde tanıtan Battalgazi Belediyesi, vatandaşları tarihi bir yolculuğa da çıkarıyor.
İstanbul'daki Tanıtım günlerinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye operasyonuna destek vermek için alandaki vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti.

1_389

GÜDER: TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZİ TANITIYORUZ

3. Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerini değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya'mızın zenginliklerini, güzelliklerini Malatya dışına taşımak için Malatya'daki diğer ilçeler gibi bizde Battalgazi Belediyesi olarak Battalgazi'deki tarihimizi, kültürümüzü ve oradaki zenginliklerimizi buraya taşıyalım istedik. Battalgazi için biz ‘Medeniyetin Kalbi' diyoruz. 5 bin yıl önce bir medeniyet şekillenmesi olmuş. Devlet geleneği oluşturulmaya çalışılmış. O gün oluşturulan medeniyet temelleri günümüze kadar aktarılmış. Bir yandan Arslantepe Höyüğümüz diğer taraftan Selçuklu eseri olan 800 yıllık bir geçmişe sahip olan Ulu Camimiz. 400 yıllık geçmişi olan, birçok insana ev sahipliği yapmış olan, birçok kültürün etkileşimine katkı sağlayan Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ımızı, Malatya'da yaşayan aile kültürünü, aile yaşamını Poyraz Konağımız ile tanıtmak için buradayız. Geçmişteki hamam kültürünü anlatmak Tahtalı Hamam Müzesinde resimlerle, figürlerle ve ilgili görsellerle tarihi eserlerimizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Battalgazi sınırları içerisinde Askerlik müzemiz var. O müzemizin içine girdiğinizde birçok güzellikleri, bir yaşanmışlıkları, birçok zenginlikleri görebiliyorsunuz. Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu eserlerin ayağa kaldırılmasında çok etkisi ve katkıları oldu. Yine diğer tarafta Battalgazi'mize Allah vergisi olan alternatif tıp olarak tabir ettiğimiz şifalı içme sularımızın bulunduğu İspenderemiz var. Böbrek hastalıkları başta olmak üzere, sindirim mide bağırsak hastalıkları üzerinde etkileri, sebebi bilinmeyen eklem, kas, lif ve kemik ağrılarına önemli katkılar sunduğunu söyleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul'daki Malatya Tanıtım Günleri 13 Ekim 2019 Pazar gününe kadar devam edecek.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!