dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64188.114$

İSTANBUL’DA PAŞA’YA LAF GEÇMEDİ!


İSTANBUL’DA PAŞA’YA LAF GEÇMEDİ!
Mehmet Ayhan yazdı...!
Narin

Haber-Yorum -Analiz: Mehmet Ayhan

Evkur Yeni Malatyaspor, milli aradan sonra çıktığı ilk maçında Kasımpaşa deplasmanında 3-0 kaybetti. Gol dahi yemediği Galatasaray, Aytemiz Alanya ve Trabzonspor galibiyetleriyle Spor Toto Süper Lig'de 3'te 3 yapan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, İstanbul'daki mağlubiyetle 21 puanla 5. basamakta yer aldı. Doğunun Kaplanları 2 Aralık'ta Akhisarspor'u ağırlayacak.

BULUT'DAN 2 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
EYMS'nin hocası Erol Bulut, 9 Kasım'da sahalarındaki 5-0'lık Trabzonspor galibiyetinin 11'inde iki zorunlu değişikliğe gitti. Bulut Brezilyalı yıldızı Guilherme Marques'in sakatlığında orta sahada Nijeryalı Michael Pereira'ya yönelirken Guilherme ile aynı dertten muzdarip Ekvadorlu Arturo Mina'nın yokluğunda geri dörtlünün göbeğinde Murat Akça'ya güvendi. Formunu yakaladığı dönemde Trabzonspor zaferini kaçıran Murat, bir haftalık aranın ardından yeniden formasına kavuştu. Alanya'da 31'de sağ dizinden sakatlanınca 31'de yerini Ganalı Sulley Muniru'ya bırakan Hollandalı Mitchael Donald yine yoktu. Bir süredir takımdan ayrı olan Nijeryalı Sincere Seth ile Ömer Şişmanoğlu ise 20 kişilik listeye adını yazdırdı.

10_189

10'UN ADI BU KEZ ALEKSIC!
Erol Bulut, Ertaç Özbir'in tedavisi devam ederken kalede Beninli Fabien Farnolle'den vazgeçmedi. 4-2-3-1 sisteminde stoperde Sadık Çiftpınar'ın yanında bu kez Murat Akça vardı. Onların ağında Faslı Issam Chebake, solunda Erkan Kaş seyredildi. Ahmed Ildız ile Murat Yıldırım onların ilerisindeydi. Guilherme'nin eksikliğinde 10 numara mevkisinde Sırp Danijel Aleksic izlendi. Onun solunda Adem Büyük, sağında Pereira görüldü. 9 kişilik yedek kulübesinde Abdulsamed Damlu , Gökhan Akkan, Pereira, Mustafa Eskihellaç, Muniru, Rahman Buğra Çağıran, Eren Tozlu ve Issiar Dia oturdu. 

11_123

GOLDEN SONRA FORNOLLE DEVLEŞTİ
Kasımpaşa'da Fırat Aydınus'un düdük çaldığı karşılaşmada adrenalin ilk olarak 4. dakikada yükseldi. Samuel Eduok'un sol çaprazdan şutunda Murat Yıldırım ceza alanı içinde eliyle kesince hakem beyaz noktayı işaretledi. 6'da Mbaye Diagne skoru 1-0'a taşıdı. 9'da Eduok, sağ ayağıyla bekletmeden yerden vuruşunu yapsa da Farnolle sağına giden topu yatarak kontrol etti.

12_102

TREZEGUET ÇERÇEVEYİ TUTRURAMAYINCA…
16'da Trezeguet, Ahmed Ildiz'in müdahalesiyle yerde kalınca Fırat Aydınus ikinci defa penaltı noktasına gitti. 18'de Mısırlı, sağıyla üstten auta gönderdi. 27'de birebirde Diagne''ye Farnolle ‘dur' dedi. 51'de EYMS, beraberliğe çok yaklaştı. Adem, Boutaib'le verkaçının akabinde ceza sahasında düşerken Aleksic'i gördü. Sırp kabibiyet, soluyla denese de Ramazan Köse açıyı iyi kapatttı

13_48

FABIEN YİNE KURTARDI AMA…
55'te Pavelka'nın servisinde Eduok'un karşısındaki Farnolle mutlak bir golü daha çıkarmayı başardı. 56'da Trezeguet'nn kornerinde Eduok, Farnolle'ü tekrar aşamadı. 57'de Eduok'un sağdaki köşe atışında Josue Sa arka direkte kafasını çalıştırdı: 2-0. 59'da günün vasatlarından Erkan Kaş, yerini Rahman'a bıraktı. 69'da Eren, yeşil zemine ayak basarken Pereira'nın elini sıktı. 78'de  Ömer çimlere, Ahmed Ildiz kenara yöneldi. 84'te Diagne yan direği de sarstı: 3-0.

16_18

KAZANILAN TOPLAR HÜCUMDA YOK!
Müsabakanın genel analizini şöyle özetlemem mümkün… Evkur Yeni Malatyaspor maç boyunca orta alanda kazandığı topları hücumda iyi değerlendiremedi. Erol Bulut özellikle kameralara da yansıyan beden diliyle 60'tan sonra alkışlarıyla öğrencilerini oyunda tutmaya çalıştı. Kasımpaşa merkezi iyi kapatınca kenarları biraz daha zorlaması beklenen Doğunun Kaplanları bu aksiyonu gösteremedi. Erkan ve Chebake ise çizgiye basarak oynayamadı. Orta sahadaki oyuncu sayısı artırılamayınca dönen toplar da alınamadı.

İKİ YILDIZ FAZLASIYLA ARANDI…
Guilherme ve sağlık heyetinin yakından ilgilendiği Donald'ın en kısa zamanda aralarına katılmalarını bekleyen Erol Bulut, “Yerlerine oynayan arkadaşlarımız da onların yokluğunu aratmadı. İyi performans sergilediler” dese de bu ikilinin klasları arandı. Kaplan sadece bir futbolcuya bağlı olmasa da bu iki yetenekli ismin katkılarını diğerleri aynı oranda sağlayamadı. Aleksic ise Guilherme'nin yokluğunda 10 numara görevini yerine getiremediği gibi topu ayağında tutmakta zorlandı.

17_26

ERKAN KAŞ GÜNÜNDE DEĞİLDİ
Adem Büyük her şartta elinden geleni ortaya koyuyor. Kafayla karşılaması halinde rakibe gitmesi beklenen topları göğsünde yumuşatınca bu tarz pozisyonların birçoğu EYMS'de kaldı. Erkan Kaş şanslı bir gününde değildi. Çok hata yaptı ve ikinci golden önce üstüne bir de David Pavelka'dan üzerine tuz-biber ekecek ve kendisini de hayli demoralize edecek bir çalım yedi. Murat ile Eduok arasındaki çekişme en dikkat çekici eşleşmelerinden biriydi.

18_28

MALATYA KENDİ SİLAHIYLA VURULDU
Doğunun Kaplanları ilk yarıda %63'e varan oynama yüzdesine ulaştı ki genel oyun genetiği bunun tam tersiydi. Erol Bulut'un talebeleri bir anlamda kendi silahlarıyla vuruldu ancak, farkına bile varmadılar! Kasımpaşa, Evkur Yeni Malatyaspor'a meşin yuvarlağı bırakarak çok da iyi defans stratejisi geliştirdi. Topa çok fazla sahip olmak ise Malatya açısından oyuna sahip olmak anlamına gelmedi! İlk devredeki 53.91'e 53.94 kilometrelik toplam koşu mesafesi ise neredeyse eşitti. Ev sahibimde 5.66'yla Tarkan Serbest, misafirde 5.64'le Ahmed Ildız zirvedeydi.

22_28

GUILHERME ÇOK ARANDI!
Dar alanda iş bitiren oyunculara ihtiyaç vardı ki bunlar Adem ve Boutaib idi. Guilherme'nin eksikliği fazlasıyla hissedildi. Sambacı'yı çok aradılar ki Brezilyalı dönen toplarda Malatya'nın emniyet kemeriydi. Kompakt bir şekilde ileriye çıkarken de neticeye ulaşılamadı. Çıkarken geçiş oyununda eksik kaldılar. Boutaib'le değil de bunu Adem'le yapabilmiş olsalardı tabeladaki rakamlar da farklı olabilirdi.

19_17

OYNAMA YÜZDESİ ŞAŞIRTTI
Malatya ikinci devre öncesi yedek kulübesinin zenginliğiyle avantajlı gibi görünse de bu artılardan yararlanamadı. Kasımpaşa'nın çalıştırıcısı Mustafa Denizli'nin oyunun akışını değiştirebilecek bir oyuncusu kulübede yoktu! Yinelemek gerekirse, Malatya açık alanı seven bir takım ama, Kasımpaşa önündeki %57'lik oynama yüzdesi şaşırtıcıydı! Kasımpaşa'nın en zayıf karnı olarak lanse edilen kontratak savunmasında Lacivert-Beyazlılar zafiyet yaşasa da Malatya bunlardan faydalanamadı. Bir başka ifadeyle toplar doğru adamlarla buluşturulamadı.

21_38

ALINAN RİSK, KASIMPAŞA'YA GOL GETİRDİ
Boutaib'le çok net pozisyonlar yakalanabilirdi fakat, Faslı forvet ağır kaldı. Birkaç kez açık alan bulan Adem ise meziyetlerine fazla güvendi! Bu isimler müthiş özgüvenlidir, işi bitirir, galibiyete taşır ve puan kazındırırlar lakin, rakibin beklentilerini unuttukları da oluyor! Malatya için riskli oyuncular, Trezeguet, Eduok ve Diagne'yde ki özellikle Ömer'in girişiyle arkada çok açık verildi. Diagne de 3. golü kaydetmekte zorlanmadı…

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!