İstanbul’da Deprem, Gözler TAMP’ta

İstanbul Silivri açıklarında 6.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem Marmara Bölgesi’ni alarma geçirdi. AFAD, TAMP’ı devreye sokarken; can kaybı veya yıkım ihbarı bulunmadığını duyurdu. Artçı sarsıntılar ise sürüyor.

İstanbul bugün öğle saatlerinde şiddetli bir depremle sarsıldı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 12.49’da Marmara Denizi Silivri açıklarında 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
DEPREM GENİŞ BİR BÖLGEDE HİSSEDİLDİ
Deprem, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Yalova, Bursa ve Balıkesir’de yoğun şekilde hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıktı. İlk belirlemelere göre, herhangi bir can kaybı ya da yıkım ihbarı alınmadı.
TAMP DEVREDE, AFAD SAHADA
AFAD, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)’ı devreye alarak tüm afet gruplarını Afet ve Acil Durum Merkezi’nde topladı. Saha taramaları ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar titizlikle değerlendiriliyor.
RESMİ AÇIKLAMALARA İTİBAR EDİN
AFAD yetkilileri, vatandaşları resmî açıklamalar dışında bilgiye inanmamaları konusunda uyararak, artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunmasını istedi.
BÜYÜKÇEKMECE’DE ARTÇI DEPREM
Ana sarsıntının ardından saat 14.50’de Büyükçekmece merkezli 3.8 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirtildi. Artçıların sürebileceği vurgulandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Sınırlı Bütçeyle Sınırsız Yatırım: Sami Er’den 6.3 Milyarlık Yatırım Bombası
- Malatya’da Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı: Kurallara Uymayan İşletmelere Yasal İşlem!
- Farklı Coğrafyalardan Gelen Gençler Darende’nin Ruhuna Hayran Kaldı
- Başkan Taşkın, Toptancılar Sitesi’nde Esnafla Yeniden Yapılanmayı Konuştu
- Başkan Geçit Mahmutlu’da Vatandaşla Buluştu, Sorunlar Tek Tek Not Alındı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.