dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2448.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64452.97$

İŞTE “GEVREK’İ DEVİRME” PLANLI TOPLANTININ PERDE ARKASI!


İŞTE “GEVREK’İ DEVİRME” PLANLI TOPLANTININ PERDE ARKASI!
Yeni Malatyaspor'a destek olunması için İstanbul’da yapılan “sürpriz toplantı”nın tüm detaylarına, Malatya Time ulaştı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın davet ettiği bürokratlar, milletvekilleri, siyasiler ve ünlü iş insanlarının buluşmasında “maddi kaynak sağlanması”na dair ana gündemin dışına çıkıldı. “Yeni bir başkan bulunması, Adil Gevrek yönetimine son verilmesi” düşüncesini içeren gerçek amaç ortaya çıktı. İşte, geçtiğimiz cuma akşamı, Etiler’deki bir restoranda yaşananlar ve konuşulanlar...
Narin

 

 

  • İstanbul'daki “sürpriz” Yeni Malatyaspor toplantısında neler yaşandı?
  • Selahattin Gürkan, kimleri davet etti?
  • Amaç para toplamak mı, Gevrek'in istifası mıydı?
  • Fendoğlu ile Koca, mali yardıma neden engel oldu?
  • Ahmet Çakır, kimden yana tavır aldı?
  • Başkanlık önerilen sürpriz iş insanımız kim?
  • Başkan Gevrek, kimler kabul ederse görevi bırakacak?
  • “80 milyon TL” denilen kulübün borcu neden arttı?
  • 12 Haziran'daki mali kongrede neler konuşulacak?

 HABER MERKEZİ-MALATYA TİME

 

Yeni Malatyaspor Kulübü'nde, Başkan Adil Gevrek'in görevi bırakması için, geçen sezonun sonundaki gibi devreye sokulan senaryonun ikinciside başarısız oldu! Yönetimsel ve ekonomik sorunları tartışmak ve çözüm üretmek için geçtiğimiz cuma günü yapılan “olağanüstü” ve “şaşırtan”; ancak bir gruba göre pek de “sürpriz” sayılmayan buluşma, gerçek amacının dışına çıktı.

TEK DERDİMİZ, KAMUOYUNU AYDINLATMAK

Organizasyonun sahibi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, samimiyetle, mali açıdan kulübe katkı sağlanmasını hedefliyordu; ama iş, tam anlamıyla “Adil Gevrek'i koltuktan indirme” toplantısına döndü! Yaşananların perde arkasına ise Malatya Time ulaştı... Yayın grubu olarak hiç kimsenin sözcüsünü yapmıyoruz, çünkü biz PR, yani “halkla ilişkiler” şirketi değiliz. Doğruları anlatmak ve bunu yaparken de hakkaniyetli olmak, varoluş misyonumuz. Tek derdimiz, kamuoyunu aydınlatmak için “Basın Meslek İlkeleleri” çerçevesinde “gazetecilik” görevimizi ifa etmek...

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER:

Malatya'nın yaklaşık 20 tadınık siması, Etiler'de bir restoranda, akşam yemeğinde bir araya geldi. Selahattin Gürkan'ın davetine; Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır, Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkçi, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, AKParti Malatya İl Başkanı İhsan Koca olumlu yanıt verdi. İstanbul kanadından Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı (YKB.)Ahmet Çalık, LC Waikiki YKB. Vahap Küçük, Acıbadem Sağlık Grubu Kurucusu ve YKB.–Eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlarile Akmercan Şirketler Grubu yöneticisi katılım sağladı. Rönesans Holding YKB. Erman Ilıcak gelmedi. Hakan Kahtalı görülmezken, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba çağrılmadı.

BAZILARI HÜSRAN YAŞADI!

Malatya Bş. Bld. Başkanı Selahattin Gürkan, “Daha güçlü bir Yeni Malatyaspor için neler yapılabilir?” sorusuna cevap arama düşüncesindeydi. Ama bazılarının (!) asıl gayesinin, Adil Gevrek yerine yeni bir başkan ve yönetim için iş insanlarını ikna etmek olduğu çok geçmeden ortaya çıktı. Lakin işin sonu, onlar açısından hüsranla bitti. Özellikle Vahap Küçük duyarlı bir tavır ortaya koydu ve maddi katkı vaadinde bulundu.

FENDOĞLU VE KOCA'DAN ENGEL

İddialara göre; Mehmet Fendoğlu ile İhsan Koca, mevcut yönetime “parasal kaynak”a ilişkin bir ortak yaklaşımı engelledi. Fendoğlu'nun “Kulübün 80 milyon TL'lik borcunu iş insanlarının üzerine yükleyemezsiniz. Neden para versinler?” dediği öğrenildi. Koca da Fendoğlu'nun sözlerine aynen katıldı.

AHMET ÇAKIR'DAN, GEVREK'E DESTEK

Dik bir duruş sergileyen Ahmet Çakır'ın “Sizin derdiniz ne? Bu yapılan çok yanlış. Tek amacınız Adil Gevrek'i yollamak mı? Peki, yerine kimi getireceksiniz? Varsa öyle biri getirin. ‘Adil Gevrek gitsin de ne olursa olsun' demeyle bu işler olmaz!” diyerek Gevrek'e destek verdiği belirtildi. Çakır ayrıca; Vahap Küçük, Mehmet Ali Aydınlar, Ahmet Çalık ve Erman Ilıcak'tan birinin aday olması halinde Gevrek'in başkanlığı bırakacağını daha önce açıkladığını hatırlattı.

BAŞKAN'IN BIRAKMA ŞARTI!

Yönetimin kendine çeki düzen vermesi, şeffaf olması ve kurumsal bir kulüp kimliği oluşturulması yönündeki eleştirileri dinleyen Adil Gevrek'in ise “Arkadaşlar ‘Eğer bahsi geçen değerli isimler başkanlığı kabul ediyorsa başım üstüne. Ben de onlara elimden geldiğince destek veririm” diyerek, Çakır'ı doğruladığı aktarıldı. Başkan Gevrek'i asıl üzen, masadaki birçok ismin suskunluğuydu.

ARİF KARACA ÖNERİSİ...

İhsan Koca, Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Arif Karaca önerisini sunarken, Karaca ile Kale ilçesinden hemşehri olan Gevrek'ten “Arif Bey benim köylüm. Bu yapılan hoş bir şey değil” siteminin geldiği ifade edildi. İş o kadar ileriye gitti ki, Arif Karaca'nın oğlu, Karaca Grup CEO'su Fatih Karaca'ya telefon edildi. “Başkan olur musun?” teklifi dahi duyuldu! Araya giren Adil Gevrek'in “Tamam, Karaca'yı da kabul edelim; ama ben bunu onlara kendim söyleyebilirim. Siz benim yanımda neden arıyorsunuz?” diye sert çıktığı kaydedildi.

GÜRKAN'IN KUYUSUNU MU KAZIYORLAR!

Ağustos 2020'de “Bülent Tüfenkci, Veli Ağbaba, Mehmet Fendoğlu ile de görüştük ve hepsinin ortak fikri, Yeni Malatyaspor'da bir kan değişikliğinin uygun olacağı yönünde” diyerek Gevrek'e ilişkin kentte istifa beklentisi olduğunu savunan Selahattin Gürkan bu kez rol değiştirdi! Fakat kulübe maddi destek isteyen Gürkan'ın çağrısına kulak verdiği sanılan Fendoğlu ile Koca, onun bu olumlu girişimini engelledi. Dolayısıyla ikili için “Gürkan'ın kuyusunu kazıyorlar” yorumları güçlendi. 

DEĞİŞİKLİĞİ İŞ İNSALARI MI İSTİYOR?

Özetle; İstanbul toplantısında bir kısımın (!) tek derdi “Adil Gevrek istifa etsin”di; ama uzlaşma sağlanamadı. “İş dünyası başkan değişikliği istiyor” fotoğrafı da çektirilemedi! İş insanlarını bahane ederek Gevrek'i devirmeyi planlayanlar başarısız oldu. Durum böyle olunca geriye iki yol kaldı. Adı zikredilen bu dört ünlü iş insanımız, düzlüğe çıkılması için yönetim kuruluna “Ya yönetici ya para verecek”ti. Fendoğlu ile Koca'nın da etkisiyle para toplanmaktan vazgeçildi. Sessiz mutabakattan “Gevrek'e şartlı destek” sonucu çıkarıldı!..

“TAKDİR DELEGELERİN” VURGUSU...

Başkan Adil Gevrek, Mart 2021'deki kongrede bir defa daha “Delegelerimiz tarafından seçildim, onların oylarıyla da gideriz” gideriz cümlesiyle, “başarı”ya dair takdiri, sadece üyelerin vereceğini ima etmişti. Üstelik son iki yıldır; Vahap Küçük, Mehmet Ali Aydınlar, Ahmet Çalık ve Erman Ilıcak'a da koltuğu devredebileceğini defalarca vurgulamıştı.

İYİ NİYETLİLER Mİ?

“Bu borcu tek başına ben mi yaptım?” diye soran Başkan Adil Gevrek, kendisine haksız yere yüklenenlere gönül koyuyor. Covid-19 pandemisi gibi eşi benzeri görülmemiş global ölçekli bir krizde borcun neden arttığını soranların, iyi niyet taşımadıkları da aşikâr! Kayseri, Konya, Sivas ve diğer rakip illere bakıldığında, şehir olarak fazla destek almayan tek takım olunduğu gerçeği de ortada! Borç hususunda bolca dedikodu yapanlara ve spekülasyona yol açanlara ise en iyi yanıtı icraatlar ve peşindeki rakamlar veriyor...

37 MİLYON TL TESİS YATIRIMI

Yeni Malatya Stadyumu, Adil Gevrek dönemindekapılarını açtı. 37 milyon TL tesis yatırımı gerçekleştirdi. Orduzu Pınarbaşı Tesisleri, 5 yıldızlı bir otel gibi oldu. Yayıncı kuruluş ile yenilenen sözleşme nedeniyle TFF,naklen yayın gelirlerinde 35 milyon TL civarında kesinti yaptı. 25-27 milyon TL'lik kur farkı devreye girdi. 150 milyon TL yatırımlı “Malatya Spor Köyü ve Sporcu Akademisi” için kazma vuruldu; ama salgın haliyle işleri aksattı. 2005'te döşenen ve betonlaşan, altyapının kullandığı antrenman sahalarının eski zeminini de unutmamak gerek!

GÖZLER, MALİ KONGREYE ÇEVRİLDİ

Yeni Malatyaspor'da şimdi gözler; 12 Haziran'daki “2020-2021 yılı yıllık olağan mali genel kurul”a çevrildi. Tavsiyelere uyacaklarını dile getirerek sükûnetli ve erdemli davranan Gevrek, buna karşın asılsızsuçlamaları asla kabul etmiyor. Haziran 2014'te koları sıvayan, Malatya futboluna 11 senenin ardından Süper Lig'in, 16 yıl sonra da Avrupa kupalarının kapılarını açan Başkan Adil Gevrek'in bol notlu ajandasında “tesisleşme”, “altyapı”, “mali yapı”, “idari yapı” başlıkları da ön plana çıkacak...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!