Malatya
16 Eylül, 2025, Salı
  • DOLAR
    41.31
  • EURO
    48.75
  • ALTIN
    4883.4
  • BIST
    11
  • BTC
    115387.99$

'İstedikleri Tek Şey Başını Sokabilecekleri Bir Mekan!..'


'İstedikleri Tek Şey Başını Sokabilecekleri Bir Mekan!..'

MalatyaÂ'ya gelen mevsimlik işçiler, barınabilecekleri kalacak yer temini istiyor.
Kayısı sezonundan Şanlıurfa, Adıyaman, Bingöl ve Muş illerinden MalatyaÂ'ya gelerek kayısı işinde çalışanlar, gece, çevre yolu Ticaret Borsası, Şire Pazarı karşısındaki otobüs durak alanında yatmaları şehir için kötü görüntü oluşturuyor.
ŞanlıurfaÂ'dan mevsimlik işçi olarak MalatyaÂ'ya gelen işçilerden Mehmet Ataman, Â"Sezonluk olarak MalatyaÂ'ya gelip hamallık ve kayısı işçiliği yapıyoruz. Gece dışarıda yatıyoruz. Çünkü, bekar olduğumuz için bize kiralık ev verilmiyor. Otellere paramız yetmiyor. Dışarıda kalırken banyo ve tuvalet sorunu yaşıyoruz. Prefabrik veya konteyner yerler yapılarak, bizlere cüzi fiyatla kiralanmasını istiyoruzÂ" dedi.
Mevsimlik işçi İsmail Ekinci, Â"Maddi durumumuz iyi değil. Günlük, 30 ile 50 TL arasında ücret ile çalışıyoruz. Günlük paramız, otelin bir günlük parasını dahi karşılamıyor. Mecburen dışarıda yatıyoruz. Yatağımızı sabah toplayıp Ticaret Borsası önüne koyuyoruz. Zabıtalar gelip, yataklarımızı alıyor. Bizim için prefabrik ve konteyner barınma yeri yapılırsa güzel olurÂ" ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!