dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63070.910$

İşyerini adağını keserek açtı!


İşyerini adağını keserek açtı!
Korona virüsün Türkiye’de görülmesi ile birlikte tedbir amaçlı kapatılan kuaför ve güzellik salonları yaklaşık 2 ay sonra yeniden açıldı. Malatya’da da bir esnaf, işyerlerinin yeniden açılması nedeniyle dilediği adağı yerine getirerek işyerini adağını keserek açtı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Korona virüs (Covid-19) salgınının Türkiye'de il görüldüğü Mart itibariyle Sağlık Bakanlığı'nca tedbir amaçlı kapatılan kuaför ve güzellik merkezleri 52 gün sonra bugün kapılarını yeniden açtı. Türkiye'nin normalleşmesi süreci içerisinde bir dizi önlemlerle birlikte faaliyete geçen kuaför ve güzellik merkezleri Malatya'da da sabah saatleri itibariyle hizmete başladı.

İŞYERLERİ AÇILINCA DİLEDİĞİ ADAĞI DA GERÇEKLEŞTİRDİ
Malatyalı Kuaför Erken Aktaş da, işyerlerinin tekrar açılması ile birlikte önceden dilediği adağı yerine getirdi. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş'ın da katılımı ile adağını yerine getiren Aktaş, işyerini koyun keserek açmış oldu.

A_700

"ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİK"
Ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirten Kuaför Aktaş, “Kuaförler olarak zor günler geçirdik, 53 gün boyunca. Bu salgın bitmedi ama hafifledi, ülke olarak çok başarılı bir pandemi süreci geçirirdik. Adağımızı yerine getirdik çok şükür. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve tüm sağlıkçılara teşekkür ediyoruz” dedi.

B_424

BU ARADA BAŞKAN GÜDER, BERBER VE KUAFÖRLERİ ZİYARET ETTİ 

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, berber, kuaförler ve güzellik salonları bugünden itibaren kontrollü şekilde faaliyetlerine başlamasının ardından ilçede hizmet veren berber ve kuaför esnaflarını ziyaret ederek, hayırlı işler temennisinde bulundu.
Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler kuaförler ve güzellik salonları, bugün itibariyle kontrollü şekilde faaliyetlerine başlamasının ardından Battalgazi ilçesinde hizmet veren 495 berber, kuaförler ve güzellik salonu da hizmetlerine başladı.Belirli kriterlere göre hizmet verecek olan berber, kuaförler ve güzellik salonlarını ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, berber ve kuaför esnaflarını kontrol etti.Başkan Güder'e bu ziyarette Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş eşlik etti. Esnaflarla bir süre sohbet ederek onların ihtiyaçlarını dinleyen Başkan Güder, Battalgazi Belediyesi olarak berber ve kuaför esnafların yanında olduklarını belirtti.

C_176

495 BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONU DEZENFEKTE EDİLDİ 
İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Mayıs tarihinde 81 İl Valiliğine gönderilen genelge ile berber, kuaförler ve güzellik salonlarının çalışma esaslarını belirlenmesi ile harekete geçen Battalgazi Belediyesi, ilçede hizmet veren 495 berber, kuaförler ve güzellik salonunda dezenfektan çalışması gerçekleştirdi. Ekipler tarafından dezenfektan çalışmaları tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen berber, kuaförler ve güzellik salonu yetkilileri, yapılan çalışmalardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkürlerini iletti.

"ALINAN TÜM TEDBRİLER BİZİM SAĞLIĞIMIZ İÇİN"
Berber ve kuaförlerin 50 gün aradan sonra yeniden kontrollü olarak hizmete başlamalarını değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan Berber, Kuaför ve Güzellik salonlarımız bugün itibariyle Türkiye genelinde faaliyetlerine kontrollü şekilde başladı. Esnaflarımız faaliyetlerine başlamadan önce bizlerde Battalgazi Belediyesi olarak ilçemizde bulunan Berber, Kuaför ve Güzellik salonlarımız dezenfekte işlemlerini yaparak hazır hale getirmiştik. Hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bugünde faaliyetlerine başlayan Berber ve Kuaför esnaflarımızı ziyaret ederek, Ramazanlarını kutladık ve hayırlı işler dileklerimizi ilettik. Esnaflarımıza hayırlı işler olsun. Battalgazi Belediyesi olarak Berber ve Kuaför esnaflarımızdan tabi ki bu süreçte bazı ricalarımız olacak. Özellikle sosyal mesafe ve maske takmaları konusunda esnaflarımızın çok dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Alınan tüm tedbirler ve kararlar bizim sağlığımız için lütfen bunu unutmayalım. Bizler Belediye olarak ilçe halkımızın sağlığı için üzerimize düşen tedbirlerimizi titizlik ve ciddiyet içerisinde, bugüne kadar aldık almaya da devam ediyoruz” dedi.

D_73

ÖTE YANDAN YASAK KALKINCA DARENDELİLER KUAFÖRE KOŞTU 

Korona virüs nedeniyle uzunca bir süredir kapalı olan kuaförler, normalleşme sürecine girilmesi ile bugün açıldı. Malatya'nın Darende ilçesinde de açılan kuaförler, sağlık ve hijyen kuralları çerçevesinde müşterilerini almaya başladı.
İçişleri Bakanlığı genelgesi ile bugün yeniden hizmet vermeye başlayan kuaför ve güzellik merkezlerinde birçok tedbir alındı. Hijyen kurallarının en üst seviyede olduğu kuaförler, randevu sistemi ile müşterilerine hizmet vermeye başlarken, Darende ilçesinde de sabah saatlerinden itibaren kuaförler saç tıraşına başladı. Belediye ekiplerince sık sık dezenfekte edilen kuaförlere, müşteriler ateşleri ölçülerek alınırken, berberler de maske ve siperlik takarak tıraş yaptı. İçeriye sırayla alınan müşteriler, uzunca bir aradan sonra kuaförlerin açılmasına sevinirken, berberler de sağlık yönünden her türlü tedbirleri aldıklarını ve herkesin gönül rahatlığı ile kurallar çerçevesinde tıraşa gelebileceklerini söylediler.

E_34

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!