dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70318.52$

İZMİR’DE İLKLERİN BERABERLİĞİ!


İZMİR’DE İLKLERİN BERABERLİĞİ!
Narin
  • Kubilay'a, PFDK'dan şok ceza!
  • Kaplanlarda cezalı iki isim döndü
  • Yeni transferlerden üçü esame listesinde
  • İskoçyalı merkez orta sahadan ilk gol
  • Malili sağ kanat, bir ilki yaşadı
  • Ahmed Ildız'dan, 20'inci maçta bir ilk
  • Üç puanın kahramanı kim oldu?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Süper Lig'in 23'üncü haftasında Göztepe'nin misafiri olan Yeni Malatyaspor, iki kez geriye düştüğü zorlu maçta bir puan almasını bildi: 2-2. Yeni transferden; İskoç Stevie Mallan, ayağının tozu ile Sarı-Siyah-Kırmızılı formayla ilk golünü attı. Bir puanı getiren Ahmed Ildız da bu sezonki ilk golünü kaydetti. 29 puanlı Kaplanlar, 8 Şubat'ta Trabzonspor'u ağırlayacak.

B_78

İKİNCİ KUBİLAY ŞOKU!

Karagümrük sınavında, tam orta yuvarlak çizgisinin rakip tarafında, Roco'nun sol ayak aşil tendonuna basınca Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da ikazıyla hakem Yasin Kol'un oyundan ihraç etttiği Kubilay Kanatsızkuş yoktu. Kırmızı kartı çok tartışılan ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'nın iki resmi müsabakadan men ettiği genç santrfor, Trabzonspor randevusunu da kaçıracak. Zimbabweli Teenage Hadebe de sarı kart cezalısıydı.

C_46

İKİ İSİM DÖNDÜ, ÜÇ OYUNCU SAKAT

Yeni Malatyaspor'da, sarı kart cezalarını Fatih Karagümrük karşısında çeken Ganalı Benjamin Tetteh ile Faslı Issam Chebake dönerken, adları da ilk 11'e yazıldı. Arka adalesinde zorlanma olan Mısırlı Karim Hafez, Hatay'da sağ omzu çatlayan kaleci Ertaç Özbir ile tedavideki Olcay Şahan oynayamadı. Hatay'dan dönüşte arka adalesinde zorlama tespit edilen Mustafa Eskihellaç yedek soyundu.

D_35

YENİLERDEN ÜÇÜ ESAME LİSTESİNDE

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, ara transferin bitimine saatler kala sözleşme yapılan futbolculardan üçünü, esame listesine dahil etti. İskoç Hibernian'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan 24 yaşındaki merkez orta saha Stevie Mallan ilk 11'deydi. İtalya Serie B'deki Ascoli'den gelen Mali Milli Takımı'nın sağ kanadı Aly Malle (22) ikinci devrede yeşil zemine ayak bastı. Aigle Noir FC'den, Burundi Milli Takımı'nın ön liberosu Jospin Nshimirimana (19) da kadrodaydı. Bu oyunculara, 2,15 milyon Euro bonservis bedeli ve bir sonrası satıştan yüzde 20 pay ile Başakşehir'e giden Burundili Youssouf Ndayishimiye'nin satışı ile imza attırılmıştı.

E_23

İLK 11'DE BEŞ DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Karagümrük 11'ine göre; Göztepe deplasmanında tam 5 değişikliğe gitti. Ayrılan Youssouf, cezalılar Hadebe ile Kubilay'ın yokluğunda Zeki Yavru kulübede başlarken, Kongolu Jody Lukoki de kadroda değildi. Hamza Hoca, bu talebelerinin yerlerine, Chebake, Bülent Cevahir, Fildişi Sahilili Moryke Fofana, Tetteh ve Mallan'a güvendi. 4-4-1-1 oyun sisteminde, 11'in diğer yüzleri ise Abdulsamed Damlu, Semih Kaya, Brezilyalı Wallace, Ganalı Afriyie Acquah, Umut Bulut, Adem Büyük oldu.  

F_15

İLK GOL GÖZTEPE'DEN...

Hızlı başlayan Göztepe, 13'te taraftarını maalesef mutlu etti. Soner Aydoğdu'nun klas asistinde, sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Cherif Ndiaye, Abdulsamed'in üzerine vurup ağları sarstı: 1-0. İlk yarım saat geride kalırken, Hamza ile Ünal Hoca'nın heyecanları görülmeye değerdi. Bir an bile yerinde duramayan iki teknik adam da sürekli uyarılarda bulundu.

G_12

ABDULSAMED'DEN, İLK KURTARIŞ

Yeni Malatyaspor, bazı bölümlerde savunmasını öne çıkararak alan daralttı. Sol kanatta Wallace'tan sıyrılan Ndiaye, Semih Kaya'nın markajından kurtulan Diabate'yi görecekken kendini yerde bulunca Brezilyalı sarardı! 37'deki serbest atışta, Tripic'in barajın üzerinden aşırdığı topu, sağına iyi uçan Abdulsamed kornere attı.

H_8

İSKOÇ MALLAN'DAN İLK GOL

Kaplanlar ilk önemli pozisyonunda golle tanıştı. Wallace'un uzun mesafeli müthiş pasında Tetteh, ceza yayına doğru çıkardı. İlk şutunda İrfan Can Eğribayat'a takılan Stevie Mallan, devamında Göztepe file bekçisinin soluna, ayak içiyle şık yolladı: 1-1. Bu, aynı zamanda İskoç oyuncunun ilk golü oldu.

K_68

HAMZAOĞLU'NUN BAŞARILI HAMLESİ

Hamzaoğlu'nun oyuna ilk dokunuşu, vasatı aşamayan Fofana'yı kenara alıp, verimiyle alkışlanan Ahmed Ildız'a şans tanıması oldu. 53'te, Mallan'ın ara pasında Tetteh sert vurdu, İrfan Can soluna uzandı. Devamında yine Tetteh'in şutunda İrfan Can'ın da temasıyla direğe çarpan top, kornere çıktı. 65'te Soner'in ceza yayı çizgisinden sert şutunda Abdulsamed topu iki hamlede kontrol edebildi. 68'de Zulj'un servisinde Ndiaye etrafında dönüp vurdu; ama günün etkili futbolcularından Wallace, yerden kayarak yaptığı müdahaleyle Abdulsamed'in yorulmasına dahi izin vermedi.  

L_50

PARAGÖZ JAHOVIC!

70'te Tripic'in elini sıkarak çimlere yönelen Adis Jahovic, 2017-18 futbol sezonunda boy gösterdiği Göztepe'ye resmen dönmüş oldu. Parayı çok seven (!) Makedon golcü, İzmir temsilcisinden sonra, sırasıyla Atiker Konyaspor, Yeni Malatyaspor ve son olarak da bu sene ilk yarıyı da geçirdiği Antalyaspor'daydı. Kaplanlardan ayrılığı ise hiç de etik olmamıştı.

M_44

BERABERLİĞİ GETİREN HAMLELER...

72'de Acquah soldan içeriye, sağ ayağının dışıyla kesti. Mihojevic'in ters vuruşunda oluşan karambolde tabela değişmedi. 73'te, Halil'in ortasında Wallace ve Chebake hava topunu almak için birbirine girince arkadaki Ndiaye'ye gün doğdu: 2-1. 79'da Aly Malle-Umut ve Mustafa-Mallan hamleleri çok başarılıydı. Bir sağda, bir solda olan Halil Akbunar'ın, 79'da, altıpasın solundaki kafasında top, kalenin sağından auta çıktı. Semih'in zafiyet kaynaklı memnuniyetsizliği, beden diline de yansıdı.

N_16

AHMED'DEN HARİKA GOL

81'de Ahmed Ildız, harika bir gole imza attı. Ceza yayı dışından Mustafa ile verkaçında, İrfan Can'ın soluna ve tam "90" diye tabir edilen yere muhteşem bıraktı. Top, Nwobodo'nun bacaklarına da çarpıp yükselince İrfan Can'a yapacak pek bir şey kalmadı: 2-2. Ahmed de böylece, bu yıl Süper Lig'deki 20'nci randevusunda ilk gol sevincini yaşadı.

P_7

KALEDE, 21 YAŞINDA BİR DEV

89'da sağdaki Malle, mücadeleci kimliğiyle kaptığı topu içeriye gönderdi. Tetteh'ten atik olan Göztepe savunmasından seken topu önünde bulan Ahmed direkt golü düşünse de çerçeveyi tutturamadı. 90+2'de Zulj ile ev sahibi gole yaklaştı; fakat 21 yaşındaki Abdulsamed, Bülent Cevahir'in baskısına rağmen şutunu atan rakibine, soluna uçup "Dur" dedi. 1,91 cm'lik dev, Karagümrük beraberliğinin de kahramanıydı. 90+4'te Ahmed, üçüncü net gol fırsatını değerlendiremese de dinamizmi ile Kaplanlara çok şey kattığı için kusurlu davranmadı.

R_6

İLK YARIDA DÜŞÜK TEMPO

Müsabakanın izlenim içerikli kısa bir özetine gelince... Sıkça duran ve bu nedenle özellikle ilk 45'te temposu da bir türlü yükselmeyen oyunda, faul düdüklerinin olumsuz etkisi büyüktü. Top kayıpları da fazlaydı. Oyuna hükmeden taraf, genelde Göztepe'ydi. Yeni Malatyaspor'dan, ofansif oyuncu grubu dolayısıyla önde pres beklendi; ancak bunu göremedik. Kaplanlar, Göztepe'nin oyunu yönlendirmesine ve paslaşmasına izin verdi.

S_6

CEZAYI KESTİLER

İlk golde, Ünal Karaman'ın öğrencilerinin bir anlık dalgınlık ve konsantrasyon kaybını fırsat bilen Yeni Malatyaspor, Göztepe tedbiri bırakınca oyunu çok iyi okumasının avantajıyla cezayı da kesti. Mallan da St. Mirren, Barnsley ve Hibernian'da elde ettiği kazanımların boşa olmadığını kanıtladı. Bu noktada Wallace'un da tecrübesi ön plandaydı. Fofana ve Adem Büyük ise sağ ve sol açıklarda değişken oynayan futbolcular oldu. Fildişi Sahilili, Hamzaoğlu'ndan birçok kez direktif aldı.

T_4

SEYİR ZEVKİ YÜKSEK BİR MAÇ...

Kaplanların ilk golü, Göztepe'nin beş dakikalık duraksama ve oyunun dengelediği zaman diliminde geldi. Top ilk 45'te tamamen Göztepe'deydi. Yeni Malatyaspor, ceza alanı üstünde ve orta alanda defansif ve ofansif anlamda yetersizdi. GözGöz'e hem alan hem vakit tanıdı. Umut biraz daha gerideydi ki, arkadaşlarına yardım etti. Orta sahalar düşünce gitgel oyuna dönüldü ki, bu açıdan seyir zevki yüksek bir 90 dakikaya şahitlik ettik...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!