dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2495.2
  • BIST
    9455.12
  • BTC
    64776.75$

Kabuklarını asla çöpe atmayın! 5 adımda mutfağınızda ona da yer açın! Doğal temizlik malzemesi formülü…

Kabuklarını asla çöpe atmayın! 5 adımda mutfağınızda ona da yer açın! Doğal temizlik malzemesi formülü…
Yemek yapmak ya da detoks çayı hazırlamak için tüketilen meyve ve sebzelerin kabukları artık çöpe gitmeyecek. Yiyeceklerin dış kabukları kullanılarak değerlendirilebilecek işte o pratik alanlar…
Narin

“Vitamini kabuğunda” denilen tabir gerçekliğini ortaya koyuyor. Pratik ve bütçe dostu yöntemler ile israfın önüne geçerken gündelik hayatı kolaylaştırıcı etkileri fark edilebilir. Yemek yaparken israfı önleyecek meyve ve sebzelerin kabukları 5 adımda mutfaklarda yeni bir dönemi başlatıyor.

1.LİMON KABUĞU

Temizlik yaparken doğal olan malzemeleri değerlendirmek istiyor olabilirsiniz. Bunun için limonun kabuğu doğal temizlik malzemesi olarak kullanılabilir. Mutfağın her köşesi sağlıklı şekilde limon kabuğu ile temizlenebilir.

Limon kabuğu ile fırın içinde ve arkasında bulunan birikmiş yağlar fazladan kimyasal kullanmaya gerek kalmadan ovma yöntemi ile temizlenebilir. Bunun için problemli alana yönelik tuz ve karbonat serpildikten sonra limon kabukları ile ovma işlemi tamamlanabilir.

İstendiğinde limon kabuğu kullanılarak bulaşık makinesi için özel bir parlatıcı oluşturulabilir. Çaydanlıkların içini temizlemek için doğal yöntem olarak tercih edilebilir.

2.KARPUZ KABUĞU

Mevsiminin en sevilen meyvesi karpuzun kabukları doğrandıktan sonra çöpe atılmamalıdır. Doğal olarak cildi nemlendiren ve akneli görüntüyü sona erdiren bakım maskesi olarak kullanılabilir. Karpuz kabuğu direkt cilde uygulandığında kan akışına hızlandırır. Karpuz kabuğu tüketildiğinde ise suyu ile birlikte kalpte damar hastalıklarına ve idrar yolu enfeksiyonu problemine karşı şifa sunuyor. Turşusu yapılarakta kabuklar tüketilebilir.

3.TURUNÇGİLLER

Turunçgiller olarak adlandırılan mandalina ve portakalın kabukları kavanoz içerisinde muhafaza edilir. Üzerine bir miktar zeytinyağı konulduktan sonra 6 saat boyunca ağzı kapalı şekilde saklanır. Yağın içerisinde etkileşime giren Turunçgiller açıldığı anda özel esans olarak kullanılabilir.

4.MUZ KABUKLARI

Muz kabukları kullanılarak diş beyazlatıcı etkisinden faydalanın. İstendiğinde peeling etkisi ile cildin daha yumuşak hale gelmesini sağlar. Bunun için bir parça şeker ile birlikte muz kabukları cilt üzerine uygulanabilir.

5.ELMA KABUKLARI

Elmanın kabukları göz çevresi için doğal şifacı etkisini ortaya koyuyor. Sadece 5 dakika göz çevresinde bekletilen kabuklar ile oluşan morluklar gideriliyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hasan
    31-05-2023 17:08

    Cok faydalı bilgiler devam edilmelidir

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!