dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2508.1
  • BIST
    9673.89
  • BTC
    64630.54$

Kadınlar gününüz kutlu olsun


Kadınlar gününüz kutlu olsun
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesajlar yayınlandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesajlar yayınlandı. Yayınlanan mesajlar şöyle: 

VALİ AYDIN BARUŞ: 

Malatya Valisi Aydın Baruş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Yarınlarımızı inşa edecek nesillerimizi yetiştirecek olan kadınlarımızın daha iyi eğitim almasını sağlamak, toplumun her alanında hak ettiği saygıyı göstermek en asli görevlerimizdendir” dedi.
Vali Baruş, 8 Mart 1977'de Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının onaylanmasının ardından 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak tüm dünyada kutlandığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına büyük değer verdiğini ve Türk kadınının siyasi ve toplumsal hayatta birçok ülkenin kadınından önce söz sahibi olduğunu belirten Baruş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Türk kadını, bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. Malazgirt Zaferinde, Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu kahramanlığını, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de vatanı, bayrağı, ezanı için en ön saflarda yerini alarak özünden hiçbir şey kaybetmediğini bir kez daha göstermiştir. Milletimizin geleceği, yarınlarımızı inşa edecek nesillerimizi yetiştirecek olan kadınlarımızın daha iyi eğitim almasını sağlamak, toplumun her alanında hak ettiği saygıyı göstermek en asli görevlerimizdendir. Toplum ve ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği, alın teri, katkısı ve duası bulunan; sevgi, merhamet, şefkat timsali olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”

MİLLETVEKİLİ TÜFENKÇİ: 

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Tüfenkci, kadınların tarih boyunca iktisadi, askeri ve sosyal hayatın içinde aktif şekilde yer aldığını belirterek, fedakar, onurlu ve çalışkan Anadolu kadının ruhunun en güzel örneklerini bu topraklara sergilediğini belirtti. Tüfenkci'nin mesajında, "Anadolu esnaflarının kurduğu ilk birlik olan Ahilik teşkilatı içinde yer alan kadınlar Bacıyan-ı Rum adlı birlik altında örgütlenmişlerdir. Kendilerine ait işyerlerinde, belirli bir disiplin ve iş ahlakı ile çalışan Bacıyan-ı Rum kadınlarının ekonomik, sosyal ve kültürel hayata çok büyük katkıları olmuştur. Kadınların iş yaşamına yapmış olduğu nitelikli katkılar, kadın ruhunun iş yaşamına yansıması, başarının sağlanmasında ve ülkemizin rekabet gücünün artırılmasında mühimdir. Sürdürülebilir kalkınma; ancak kadınların üretime, karar alma mekanizmalarına ve siyasete katılımı ile sağlanabilecektir. Bu nedenle ülkemizde kadın girişimci ve yönetici sayısının artmasını, hayatın her kademesinde kadınlarımızın seslerini daha fazla duyurmasını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. AK Parti Hükümeti olarak kadınların ekonomideki yerlerinin daha da güçlenmesi adına adımlar attıklarını anımsatan Tüfenkci, “Kadın girişimci oranını son 10 yılda yaptığımız çalışmalarla yüzde 23'lerden yüzde 34'lere çıkardık. 2013 yılında kayıtlı 189 bin 337 kadın esnaf ve sanatkarımız varken bu sayı Şubat ayı itibarıyla 299 bin 532'ye yükselmiştir. Kadın esnaf sayımız son bir yılda yaklaşık 10 bin artmıştır. 81 ilde oluşturduğumuz kadın kooperatifçiliği çalışma grupları ile kadınlarımızı kooperatif çatısı altında birleştiriyoruz. Yaklaşık 3 bin ortağı ile 287 kadın kooperatifimiz faaliyetlerine devam ediyor” dedi.
Kadın istihdamını artırma adına 2020 yılında da güçlü destek paketlerinin uygulamaya devam edeceğini dile getiren Milletvekili Tüfenkci, “Eğitim, sağlık, ekonomi, karar alma mekanizmalarına katılım ve medya temel eksenleri üzerine inşa edilen Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı uygulamaya devam edeceğiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimizi, kadınlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.
Tüfenkci'nin mesajı şöyle devam etti:
"Bu duygularla, vatan müdafaasında şehit düşen kahramanlarımızın anne ve eşleri başta olmak üzere ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, bugünün tüm kadınlarımız için hayırlı çalışmalar yapılmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

BAŞKAN GÜRKAN: 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı. Hayatın başından sonuna dek sevginin, fedakârlığın, sabrın ve azmin temsilcileri olan bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Gürkan, “Kadınlar, hayatımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten ve sevgisiyle kucaklayan, şefkatli yürekleriyle ısıtan en değerli varlıklarımızdır.Kadınlarımızın toplum hayatında daha aktif yer alması o ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadının siyasi hayatın içinde olmasına büyük önem vermiş ve birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce Türk Kadınına seçme ve seçilme haklarını vermiştir.Bizler, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır' diyen bir dinin mensuplarıyız. Hayatımızın her safhasına duruşlarıyla örnek olan annelerimiz, yeri geldiğinde eşsiz kahramanlıklar göstererek vatanın kurtuluşunda önemli rol oynamış, yeri geldiğinde de şefkat ve merhametiyle dünyaya örnek olmuşlardır.Bizleri eğiten, yetiştiren, bizi biz yapan, şefkatli ve merhametli olmamızı sağlayan kadınlarımıza her şartta ve her ortamda hak ettiği değeri ve saygıyı göstermek en önemli görevimizdir. Bugün dünya genelinde ve ülkemizde kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetleri bizleri derinden üzmektedir. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin son bulması ve kadınların Allah'ın birer emaneti olduğunun idrak edilmesi en büyük temennimizdir.Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN GÜDER: 

““Kadın demek hayat demek, kadın demek hayatın akışını değiştiren ve hayata yön veren demek, kadın demek toprak demek, kadın demek ana demektir. Kadın demek eş demek, kadın demek sevgi demektir. İyi ki varsınız. Bizi tamamlayan, bizi başarıdan başarıya koşturan, bizim yanımızda, arkamızda dimdik duran sevgili eşlerimiz. Acılarımızı paylaşan analarımız. Sizleri yürekten kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Hayatı değiştiren kadınlardır. Hz Adem'in hayat akışını değiştiren Hz Havva gibi. Firavun'un saltanatına son verip, Hz. Musa'yı kendi ocağında yetiştiren Hz. Asiye gibi. Peygamber Efendimize Peygamberlik geldiğinde ‘korkma, ben her şeyimle yanındayım' diyen Hz. Hatice gibi. Hz. Ali'nin yanında duran Hz. Fatıma gibi. Cennet analarımızın ayaklarının altındadır. Dünya'da değişim, dönüşüm ve reformlarda kadınlar hep öncü olmuşlardır. Aslında kadının olduğu yerde insanlar hayat bulmuşlardır. Bu yönüyle sizleri önemsiyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak bizden önce görevde olan Belediye Başkanımızın yükseklere çıkarmış olduğu bayrağı devam ettirmek, o bayrağı daha yukarılara çıkarmak adına Battalgazi Belediyesi olarak Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifimizi kurduk. Amacımız bölgemizdeki kadınları sosyal alanda ve kültürel alanda layık oldukları yere taşıyarak, onları arzulanan seviyeye çekmektir. Türkiye'de binin üzerinde şubesi olan Tarım Kredi Kooperatiflerine Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi 8 ürünüyle ürün vermeye başlayacak. Bu marketlerde satışa sunulan satışa sunularak Battalgazi'deki kadınlarımıza destek olmak amacıyla girişimlerde bulunuldu. Sizleri yürekten kutluyorum. Gününüzü tebrik ediyorum”

BAŞKAN ÇINAR: 

Başkan Çınar kutlama mesajında, “Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Tarihimizin her devrinde kadınlar, aile ve toplum yapısının en değerli yerinde bulunmuştur. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır. Peygamber Efendimiz (sav), ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.' Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Unutulmamalıdır ki; kadınlarımızın elde ettiği başarılar hepimiz için ilham kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!