dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66923.827$

Kahtalı: Millet istikrar diyecek


Kahtalı: Millet istikrar diyecek
Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Narin

Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'in Malatya özelindeki sorularına içtenlikle cevap veren Hakan Kahtalı, “Biz bugüne kadar yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermedik. Ak Parti iktidarında, ülkemiz devrim niteliğinde hizmetler görmüş, geçmişten günümüze gelen bütün sıkıntılar birer birer çözülmüştür” dedi.

MALATYA TİME ÖZEL
RÖPORTAJ: MURAT ÇETİN

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkan Yardımcısı sayın Miraç Göçmez'den bir davetaldım. Bu davette Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'yla röportaj yapmak için müsait olup olmadığımız soruluyordu. Bugüne kadar yaptığımız haber ve yorumlar sebebiyle sıklıkla sorunlar yaşadığımız Ak Parti Malatya Teşkilatı'nın başındaki isimle röportaj yapma fikri başlarda oldukça ilginç gelmişti bana. Bazı milletvekillerinin güdümünde kaldığını düşündüğümüz için Bülent Tüfenkçi'yi çok kereler eleştirmiştik. Bundan dolayı Ak Parti Teşkilatı'yla olmasa dahi üst yönetimiyle ters düştüğümüz zamanlar olmuştu. Önümüzde bir genel seçim vardı. Bu seçimde Malatyalıların yeni vekilleri seçilecekti. Geçtiğimiz günlerde CHP adayı Hulisi Porgalı ve MHP adayı Arif Yıldız'la yaptığımız söyleşiler hayli ses getirmişti. Söz konusu iki söyleşide Ak Parti'ye karşı bir çok konuda eleştiriler yöneltilmiş, dolayısıyla onlara da söz hakkı doğmuştu. Malatya Time olarak söz hakkıyla ilgili hassasiyetimizi herkes bilir. Biz de bu daveti alır almaz başladık sorularımızı hazırlamaya. Hazırlıklarımızı bitirerek Ak Parti İl Merkezi'nin yolunu tuttuk. İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Başkan Yardımcısı Miraç Göçmez tarafından gayet sıcak ve samimi bir şekilde karşılandık. Hakan Kahtalı ile bugüne kadar herhangi bir karşılaşmışlığımız olmamıştı. Kendisini pek tanımıyor, sadece medyadan takip ettiğimiz kadarıyla biliyorduk.Tanışma faslının ardından çaylarımızı içerken Hakan Kahtalı'nın gayet donanımlı biri olduğunu müşahade ettim. Karşısındaki insana nasıl ve hangi şartlarla hitap edeceğini bilen biriydi Hakan Kahtalı.

BU SEÇİM DİĞER 9 SEÇİMDEN DAHA BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP

Hakan Kahtalı il başkanı olarak ilk seçim heyecanını yaşıyordu. Kendisine başarılar dileyerek, “Sizden her şeyden önce bu seçimi ve önemini analiz etmenizi rica ediyorum. Millet sandık başına giderken sadece Ak Parti'ye mi yoksa başka şeylere mi oy verecek?” şeklindeki ilk sorumuzu yönelttik.

Ak Parti'nin 9 seçim geçirdiğini, bu 9 seçimin her birinin ayrı öneme haiz olduğunu söyleyen Kahtalı, “Bunu da gerçekten gördük. Allah'a hamdolsun yüzde 44'lerle başlayan halk desteği yüzde 50'lerle devam etti. Son seçim olan Cumhurbaşkanlığı seçimi de ilimizde yüzde 70'lik bir destekle sonuçlandı. Hatırlarsanız Türkiye genelinde de yüzde 52 civarındaydı.” Dedi. Önümüzdeki seçimin geçmiş 9 seçimden daha büyük bir önemi olduğunu belirten Hakan Kahtalı, “Bu seçim, tüm dünya Müslümanlarının sesi olan Türkiye'nin seçimidir. Bu seçim tüm dünya mazlumlarının seçimidir. Bu seçimMazlumların sesi olan bir ülkenin, istikrarla devam eden bir ülkenin seçimidir. Bildiğiniz gibi eskiden bugüne kadar gelen sıkıntıların temizlenmesi adına 12 senedir uğraşıyoruz. Şimdi sıkıntılı zamanların yasal zemine taşınma zamanıdır. Yıllardır olduğu gibi halen başörtüsünü gibi sıkıntılı meseleleri konuşuyorsak, darbe anayasasıyla yönetildiğimiz içindir. Bütün bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yeni bir anayasa şarttır. Sadece başörtüsü değil, cezaevlerinin durumunun düzenlenmesi, insan hak ve özgürlüklerinin düzenlemesi hatta ticari mahkemelerin düzenlenmesi için yeni bir anayasa şarttır. İnsan merkezli bir yapı oluşturulması şarttır. Önümüzdeki seçim bütün bu olumsuzlukların bitirilmesi için çok önem arz eden bir seçimdir. Bu seçim bugüne kadaryapılan seçimlerin tamamından daha büyük bir öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.

MALATYA BUGÜNE KADAR BİZİ HİÇ MAHÇUP ETMEDİ

Daha önceki söyleşilerimiz esnasında çokça karşılaştığımız “Her iktidarın yükselişinden sonra çöküşü olur” sözünü hatırlatıyor ve ekliyoruz “Ak Parti önümüzdeki seçimde oy kaybı yaşar mı? Yani çöküş başladı diyenlerin haklılık payı var mı?”

Hakan Kahtalı gayet rahat bir şekilde, “Biz “Oy kaybı yaşar mıyız veya yaşamaz mıyız?” meselesine bakmıyoruz. Bunu seçim sonucunda göreceğiz. Seçim çalışmalarımızda kendimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz.” Diyerek konuşmasına başlıyor. Kahtalı konuşmasının devamında “Mevcut 13 ilçemizin tamamını ziyaret ediyoruz. Mahalle toplantıları, ev ziyaretleri, kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe, meclis üyeleri, belediye başkanları kısaca hepimiz çalışıyoruz. Herkes büyük bir gayret gösteriyor. Malatyamız bugüne kadar bizi hiç mahcup etmedi. Son genel seçimde milletimiz bize yüzde 68 gibi bir destek verdi. Önümüzdeki seçimde bize verilecek destek İnşallah daha da yüksek olacaktır. Bugüne kadar yapamayacağımız sözleri vermedik. Verdiğimiz sözlerin de tamamını tuttuk. Allah nasip ederse bundan sonraki süreç için deprojelerimiz var. Bir örnek vereyim hemen. Mesela ilk defa bir ilin seçim beyannamesi var. Malatya'ya özel bir seçim beyannamesi hazırladık. Bunda emeği geçen milletvekillerimiz, adaylarımız ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu beyannamede 11 tane ana başlık altında belirttiğimiz bir çok şey var. Bunlar Malatya'ya yapılacak hizmetlerin beyannamesidir. Bu beyannamede tarımsal bir gelir olan ve 4 milyon dolarlık bir girdi sağlayan kayısı var mesela. Bu ürünün çeşitlendirilmesi meselesi var mesela. Ayrıca Kuzey Çevreyolu çalışmalarının hızlandırılması vehızlı tren gibi hizmetlerin Malatya'ya daha çabuk getirilmesi var. Bir şehir üniversitesi yapılması var bu beyannamede. İnşallah Allah nasip ederse her birini tek tek yapacağız. Şehir üniversitesi meselesine biraz açıklık getireyim. Bildiğiniz gibi bir üniversitemiz var. Ancak bu üniversite şehrin hayli dışında kalıyor. Biz şehrin içinde bir üniversite yapacağız. Bunun için vekillerimiz daha büyük bir uyum içerisinde olacaklar. Bürokratlarımızın, Valimizin ve belediye başkanlarımızın katılacağı organizasyonlarla Malatyamıza bu üniversiteyi kazandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

ADAY ADAYLARIMIZIN HEPSİ, ÇALIŞMALARIMIZA İŞTİRAK EDİYOR

Bizim de eleştirilerin bir kısmına katıldığımız aday listesiyle ilgili bir soru yöneltiyoruz Hakan Kahtalı'ya, “Aday listeleri açıklandığında kamuoyundan gelen tepkiler nasıldı? Şimdi bu durum nasıl?”

Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, küçük bir tebessümle verdiği cevapta, “Aday listesi açıklandığında herkesin kendince önemsediği veya eş dost akrabasının aday olmasını istediği isimler vardı. Elbette kendi istediklerinin olmasını istiyorlardı. Bu her yerde böyledir zaten. İlk etapta bazı tepkiler olur. Bildiğiniz gibi 65 tane aday adayımız vardı. Şu anda listemizde olan isimlere baktığımız zaman, Malatya'nın isteklerine cevap verebilecek bilgi ve birikime sahip insanları görürsünüz. Mesela Nurettin Yaşar bey var. Hem İstanbul hem de Malatya'dan aday adayımızdı. Genel merkezimiz Malatya'dan yana tercih kullandı. Adaylarımızdan Taha beyi Malatya'da pek bilen yoktu. Aslında Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın danışmanı olması hasebiyle tanıyorduk. Bildiğiniz gibi 5 tane vekilimiz var hal-i hazırda. Bunların tamamını silip yeniden yazmak da yanlış olurdu. Hem siyasi vefa hem de siyasi hafıza adına mevcut vekillerin ikisi Öznur Çalık ve Mustafa Şahin isimleri kaldı listede. Bildiğiniz gibi Öznur hanım genel başkan yardımcımızdır. Mustafa Şahin il başkanlığımızı yapmış vekillik yapmış bir isim. Malatya'yı ilçe ilçe, köy köy bilen biridir kendisi. Nurettin bey de İstanbul'da partimizin kuruluşundan itibaren çalışmış bir arkadaşımızdır. Genel merkez onu da ya İstanbul ya da Malatya olarak tercih edecekti. Takdirlerini Malatya'dan kullandılar. Bülent bey de 4 yıl il başkanlığımızı yapmış değerli bir insandır. Altıncı sırada da Yeşilyurt İlçe Başkanlığımızı yapmış Bayram Taşkın var. İlk başlarda elbette bazı eleştiriler oldu. Mesela “Bir arkadaş iki kere aday adayı olmuş”ya da“Şu şu ilçelerin temsili yoktur” gibi eleştiriler vardı. Bu aday adayları Ak Partimizin aday adaylarıydı. Bunların tamamıyla şu anda da görüşüyoruz. Ne kadar kırılsalar da kalkıp başka bir partiye gitmediler. Gitmezler. ÇünküAk Parti bir dava hareketidir. Geçtiğimiz günlerde bir yemek verdik. Bütün aday adayı arkadaşlarımız bu yemeğe katıldı. Hepsiyle birlikte çalışıyoruz. Mahalle toplantılarımıza da katılıyorlar. İstisnasız hepsi destek veriyor çalışmalarımızda. İlk  hafta bir tepki oldu ancak şu anda bir kırgınlık söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

ALEVİ KARDEŞLERİMİZ, CHP'YE MAHKUM DEĞİL

Kahtalı'nın bu cevabının ardından ısrarlı sorularımız devam ediyor. Hakan Kahtalı'ya “Ak Parti bundan önceki seçimde 5'te 1 oranda milletvekili sayısı elde etti. Önümüzdeki seçimde sayı düşer veya zorlanır mı?” diye soruyoruz.

Mevcut milletvekili sayısının altına düşmeyeceklerine inandığını belirten Kahtalı, “Biz başlarken “6'da 6 yapacağız” dedik. Ak Parti, Malatya'da 5 milletvekilinin altına düşmeyecektir.” diyor ve ekliyor: “Alevi kardeşlerimiz CHP'ye mahkum değil” dedik. Biz onlara anlatacağız davamızı. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak onların da desteğini alacağız. Düşünürseniz Ak Parti olarak sadece sağlıktaki yaptıklarımızı anlatmaya kalksak 3-4 günde ancak bitirebiliriz. Geçmişte sağlıktaki sıkıntıları hepimiz yaşadık. Hasta ile birlikte 3 kişi hastaneye gidiyor biri randevu sırasına, diğeri ilaç kuyruğuna  giriyordu. Doktorun karşısına geçerdi hasta, doktor yüzüne bile bakmazdı. Muayene etmesini istese hastanın eline bir kart verir “Muayenehaneme gel” derdi. Rahmetli Savaş Ay'ın yaptığı haberleri unutmayalım. Geceleri iki de 3'te gider hasta kuyruklarını haber yapardı. O zamanın SSK Genel Müdürü kimdi? Kemal Kılıçdaroğlu'ydu!.. Kendisine röportajda, “Bu kuyruklar ne olacak? Niye hastalar yatak bulamıyor? Paslı ranzalar kan lekeli çarşaflar var. Nasıl olacak bunlar?” diye sorulunca “Nüfus arttığı içinbu sıkıntılar daha da büyüyecek” diyordu. Yeni hastane açmayı düşünmüyorda nüfusun artışını gösteriyor, çözüm üretmiyordu. O günlerden şimdi bugünlere geldik. Hastamız dağın başında olsa helikopter gelip hastayı hastaneye yetiştiriyor. Ambulans uçaklarla hasta istenilen her yere ulaştırıyor. Her geçen gün yeni bir hastane açılıyor ve kimse yatak bulamadığı için hastane bahçesinde sabahlamıyor. Çok büyük devrimler yaşandı sağlık alanında.”

ESKİDEN PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI BİR ÜLKEYDİK, ŞİMDİ HEDEFLERİ BÜYÜK BİR ÜLKE HALİNE GELDİK

Hakan Kahtalı'nın bu sözlerinin arasına girerek, “Sayın Başkan iktidar partisinin hemen hemen bütün üyeleri sağlık alanındaki reformlardan bahsediyor. Elbette çok önemli hizmetler yapıldı. Başka bir örnek verebilir misiniz?” dediğimizde “Olmaz olur mu? Milli Eğitim'deki devrimlere bakalım isterseniz? Artık okullar açılır açılmaz çocuklarımız ders kitapları sıraların üzerinde oluyor. Eskiden elimizde kitap listesiyle kitapçıya gidiyorduk. Her okulun ayrı ayrı kitapları vardı. Elimizdeki listeden üçünü bulsak beşini bulamazdık. Elazığ'da veya başka bir ilde bir arkadaşımız varsa ondan kitap isterdik. O günlerden bugünlere geldik. Allah'a şükürler olsun!.. Binlerce olumsuzluk anlatabilirim geçmişle alakalı olarak. Bu sıkıntıları bilen vatandaş, 9 seçimde AKPartiye oy verdi.” cevabını veriyor büyük bir heyecan ve hararetle.

Kahtalı'nın bu heyecanlı halini görünce “Şu anda size muhalefet edenlerin olumlu hiç bir icraatı yok muydu?” diye soruyoruz.

Kahtalı hız kesmeden devam ediyor: Bizi her seferinde kandırdı bunlar. Her seferinde aldattılar bizleri. Bizi İMF'ye mahkum etti bunlar. Bizi 3-5 tane işadamına da mahkum ettiler. Bilmem ne derneği açıklama yapıyordu enflasyon artıyordu. Kitapçık atılıyordu, devalüasyon oluyordu. Böyle pamuk ipliğine bağlı bir ülke vardı geçmişte. Şimdi ise istikrarla kasasında 150 milyar dolar parası olan bir ülkeyiz. “Dünya 5 ülkeden daha büyüktür” diyebilen bir liderimiz var. Hedefleri olan, dünyanın 17. büyük ekonomisi olan bir ülkeyiz artık. 2023'te ilk onun içerisinde olmayı hedefleyen bir ülkeyiz artık. 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan bir ülkeyiz. 3 bin dolarlardan 11 bin dolarlara nasıl getirdiysek bu ülkeyi, 2023'te de 50 bin dolarlara getireceğiz. Hedeflerimiz, hayallerimiz, ülkümüz, vatana olan sevdamız ve bu millete olan sevgimiz var bizim. Başka bir derdimiz yok. Yanlış bir şey yapıyor olsak Allah bize nasip etmezdi iktidarı. Bunun için 9 seçimde de Allah, yüzümüzü yere baktırmadı. Yüzümüzü ak etti.

CHP'NİN İKİNCİ SIRA ADAYI, BİRİNCİNİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR

Genel seçimlerin Malatya yerelindeki yansımasını nasıl olacağını öğrenmek için Kahtalı'ya soruyoruz: “CHP bu seçimde Ak Parti oylarını etkiler mi? CHP'nin ikinci sıra adayı 2014 yerel seçimlerinde Yeşilyurt Adayıydı. Yeşilyurt oylarından, aşiret oylarından Ak Parti'nin temel oylarında CHP'ye kayma olur mu?”

CHP'nin önceki seçimde aldığı oyu dahi alamayacağını iddia eden Kahtalı sözlerini şöyle sürdürüyor: “İkinci sıradaki adayları birinci sıradaki adayın değirmenine su taşıyor sadece. Bu seçimde CHP'nin oyunun önceki seçime göre daha da düşeceğini iddia ediyorum. Göreceksiniz. İnşallah seçimden sonra görüşeceğiz. Çünkü CHP'nin mantığı ortada. Herhangi bir projeleri yok. “Asgari ücreti artıracağım” “Emeklilere iki maaş ikramiye vereceğim” veya “Mazotun fiyatını düşüreceğim” diyor da ülkeyi nereye götüreceğini söyleyemiyor. CHP'nin ihracat hedefi ne mesela?Ekonomiye ne katacaklar? Teknolojide ne yapacaklar? Uçak sanayiini nereye götürecekler? Silah sanayiine ne katacaklar?. Sırf bu birkaç soruyu sorsak cevapları yok.  Hiçbir hedefleriyok. “İnsanları nasıl aldatabileceğiz” diye düşünüp Cem Uzan gibi topluma hiçbir şey katmayacak vaatlerde bulunuyorlar. Oy oranını bir-iki puan artırmanın peşindeler. Partilerindeki koltuklarını koruma amacıyla hareket ediyorlar. Eğer yürekleri yetiyorsa, çıkıp iktidara talip olduklarını söylesinler. Öyle bir şey söyleyemiyorlar. “Biz yüzde 35 oy alacağız” diyorlar. Yüzde 35'le iktidar olunmadığını sokaktaki çocuk bile biliyor. Yüzde 35'le koalisyon mu kurmak istiyorlar? Koalisyonlarla bu ülkenin çok şey kaybettiğini bilmiyormuyuz biz? 16 aylık koalisyon hükümetlerini gördü bu ülke. Bu millet bunlara bir daha niye güvensin? İstikrar, huzur ve refah istiyoruz biz. Çözüm süreciyle bu ülkede kan dökülmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz biz. Oy mu kaybedeceğiz? Analar ağlamasın diye, çocuklarımız ölmesin diye oy kaybedeceksek kaybedelim. Sınırımızın ötesinde Irak'ta 1 buçuk milyon insan öldü. Bu katliamı Amerikalı, İngiliz veya Fransız değil, kendi kendilerine yaptılar. Elbette bu saydığım emperyalist ülkelerin desteğiyle yaptılar ama yine de kendi kendilerine yaptılar. Ölen de “Allah-u Ekber” diyor, öldüren de “Allah-u Ekber” diyor. Suriye'ye bakın işte dördüncü yılına girdi iç savaş. 350 bin insan öldürüldü o ülkede. Bizim memleketimizi de böyle yapmak isteyenler var. Niye ülkemizin huzurunu bozmaya çalışıyorlar? Bu ülkede istikrarı niye ve kimin için bozmak istiyorlar? Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2002'de iktidar olduğumuzda “Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz kefenimizi giyip çıktık bu yola” demişti. Allah'a şükürler olsun hiç boyun eğmedik bugüne kadar. Bundan sonra da eğmeyeceğiz. Doğru bildiğimizi yapacağız. Allah'ın razı olmadığı hiçbir şeyi yapmayacağız. Ne olursa olsun Allah bizimle beraber olsun karşımızda da kim durursa dursun, biz birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, sivil bir anayasayla beraber, paralel yapıyla mücadeleyle beraber, çözüm süreciyle beraber inşallah bu ülkenin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Bakın biraz önce Irak ve Suriye örneğini vermiştim. Biz bu durumlara ülke olarak yabancı değiliz. Sağ-sol, Alevi-Sünni ve PKK çatışmalarıyla binlerce insanımız öldü. Bu ülke aynı hataları bir daha yapmayacak. Benim ülkemi bozmak isteyenlerle, macera arayanlarla ve istikrarımı elimden almak isteyenlerle mücadeleden yanayım. Ben huzur ve refahtan yanayım.”

BARAJI AŞAMAZLAR

Kahtalı'nın terör olaylarını örnek vermesi üzerine, “HDP Türkiye genelinde barajı aşar mı? Aşarsa Malatya'da durumu ne olur?” diye soruyoruz.

“HDP'nin barajı aşacağına inanmıyorum.” diyen İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Yapılan anketlerde zaten bunu gösteriyor. Hele ki Malatya'da hiçbir zaman olmaz. Yaptıkları afişlerde musluklardan kan akıtıyorlar. Yani “Biz barajı aşamazsak memlekette kan akar” diyerek  milleti ve devleti tehdit ediyorlar. Emniyetiyle, askeriyle ve tüm kurumlarıyla birlikte hareket eden bir ülke var artık. Allah'a şükürler olsun. Millet de bunu görüyor. O yüzden HDP'nin barajı aşabileceğini düşünmüyorum.” ifadelerini kullanıyor.

AK PARTİ SEÇMENİ OYUNU ZAYİ ETMEZ

Kahtalı'nın verdiği cevaplar hayli ilginç olmaya başlıyor. Yaptığı tespitler ve aklımızdaki sorular arka arkaya geliyor. Malatya'nın bağımsız milletvekili adaylarıyla ilgili sorumuzu yöneltiyoruz: “Bağımsız aday Münir Ölmeztoprak ismi sizce Ak Parti oyları açısından bir tehdit oluşturuyor mu?”

“Münir Ölmeztoprak'ın, Ak Parti oyları açısından bir tehdit oluşturduğunu düşünmüyorum.” İfadelerini kullanan Hakan Kahtalı, “Ak Parti seçmeni, hiçbir zaman için oyunu zayi etmez. Münir beyin kendisi de bunu biliyor. Kendisi seçilemeyeceğinin farkındadır. Ona oy vermeyi düşünenler de bunu biliyor. Anketler de de durum böyle. Anketler seçim sonuçlarını 3 aşağı 5 yukarı gösteriyor. Şu andaki anket sonuçlarına göre alması gereken oyun 4'te birini bile alamıyor. Ak Parti seçmeni oyunu boş yere atmaz. İstikrardan yana oyunu kullanır.” diyor.

Kahtalı'nın bu cevabının ardından diğer aday Ali Yalçın'ı hatırlatarak “Bu seçimde ne yapabilir? 2014 yerel seçimlerinde bağımsız hareketteki oyu alabilir mi?” diyoruz.

Kahtalı gayet emin bir şekilde, “O dönem ki durum farklı tabi. Bağımsız harekete oy verenler, büyükşehir ve meclis üyeliklerinde Ak Parti'ye oy vermişti. Bu defa Ali beyin bu oyu alması mümkün değil. Münir bey kadar dahi oy alamaz.” ifadelerini kullanıyor.

CHP'DEN HDP'YE KAÇIŞLAR OLABİLİR

Sohbetimizin bir kısmında Alevi vatandaşlara kendilerini anlattıklarını belirten Kahtalı'ya Alevi oylarının Malatya'da HDP'ye kayacağı bilgilerinialdığımızı belirterek, “Bu Ak Parti için bir avantaj mı? HDP'nin vekil çıkarma durumu var mı?” sorularını soruyoruz.

Hakan Kahtalı, “HDP'nin Malatya'da vekil çıkarma şansı yok ama CHP'nin oylarının oraya kaçışı olabilir. Geçen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 20 bin kadar oy aldılar. Bu rakamın üzerine çıkabileceklerini tahmin etmiyorum.” diyerek sorumuzu cevaplıyor.

BAKANLIK HASRETİMİZ NE ZAMAN BİTECEK?

Malatya Time olarak çeşitli dönemlerde dile getirdiğimiz bir meseleyi Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya da sorma ihtiyacı hissediyor ve soruyoruz: Malatya 3 dönem bakanlığa hasret kaldı. Önümüzdeki dönemde bu hasret biter mi? Yoksa bu böyle devam eder mi?

Bu meselenin genel başkanın inisiyatifinde olduğunu belirten Hakan Kahtalı, “Önümüzdeki dönemdeMalatyalı bir bakanı umut ediyoruz. İşin aslına bakarsanız, Malatya olarak bakanlıktan ziyade almamız gereken bir hizmet var da almamışsak haksızlığa uğramışız demektir. Allah'a şükürler olsun almamız gereken hizmetleri fazlasıyla aldık. Mesela şu anda 650 yataklı bir hastanemiz var. İnsan onuruna yakışır, insani yaşama uygun son sistem cihazlarla donatılmış bir hastanemiz var. Sağlık bakanımız olsaydı daha fazla ne yapabilirdi ki? Allah'a şükürler olsun her şeyimiz var. Bakın hazırladığımız seçim beyannamemizde Onkoloji hastanesi var. Malatya'yı sağlık başkenti yapma hedefimiz var. Türkiye'de en iyi sağlık hizmeti veren iller sıralamasında 13. sıradayız. Biz bunu daha yukarılara yani ilk beşe çıkarmayı hedefliyoruz. Onkoloji hastanesini de kuracağız. Devlet Hastanesi'nde 350 yataklı bir kadın doğum ve çocuk hastanesi kuracağız. Müsteşarımız sayın Eyüp Gümüş dün buradaydı. Askeri hastanenin olduğu yer de Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Eyüp Gümüş'le birlikte oraya gittik dün. Oraya bir fizik tedavi merkezi yapılacak. Böylece Malatya'yı sağlık başkenti haline getirmek adına bir adım daha atacağız.” ifadelerini kullanıyor.

 “Sağlık başkenti” kelimeleri üzerine bunun Malatya ekonomisine ne gibi bir katkısı olacağını soruyoruz. 

Yurt içinden gelecek hastaların yanı sıra yurt dışından da hasta kabulünün yaşanacağını belirten Hakan Kahtalı, “Avrupa'da şöyle bir uygulama var. Sağlıkla ilgili satın almalar yapılıyor. Yani herhangi bir hastalık için, yatak, tedavi ve ilaç için paket olarak anlaşmalar yapıyorlar şehir veya ülkelerle. Bizim hizmeti taahhüt etmemiz üzerine yıllık hasta anlaşması yapıyorlar. “Yapabildiğin kadar büyük hastane yap” diyorlar. Adamların nüfusu iyice yaşlandı. Nüfusları artmıyor. Dolayısıyla hastane yapmak veya doktor istihdam etmek yerine böyle bir uygulamaya gidiyorlar. Ülkemizde Cumhurbaşkanımız “En az 3 çocuk yapın” ifadelerini kullanınca muhalefet ortalığı birbirine katmaya çalışmıştı. Geçmişi bir hatırlayın. Muhalefetin temsil ettiği zihniyet doğum kontrol hapları dağıttı zamanında. Bunu da bize sağlık hizmeti diye yutturmaya çalıştılar. Nüfusumuzun artmaması için çalıştılar. Hizmet üretmek yerine milletin nüfusunu azaltmaya çalıştılar. Rezzak olan Allah'tır. Bunların zamanındaki nüfusu bu kadar bile değildi ama milli gelir çok çok azdı. Bugün ise hem nüfus arttı hem de refah seviyemiz arttı. Milli gelir bunların zamanında 2 bin küsurlardaydı. Şimdi 11 bin dolara çıktı. Bugünkü ulaşımı, sağlığı veya milli eğitimdeki devrimleri onların zamanında hayal bile edemezdik.” diyor.

YENİ MALATYASPOR'A HER TÜRLÜ DESTEĞİN VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Hakan Kahtalı'ya ilimizin birleştirici gücü futbolla ilgili sorularımız da olduğunu söylüyor ve ekliyoruz: “Yeni Malatyaspor, PTT birinci lige çıktı. Bu ligde sahiplenilmesi lazım. Yoksa tutunamaz. Bu konuda neler yapacaksınız? Yeni Malatyaspor taraftarlarına seçim öncesi mesajınız nedir?”

Yeni Malatyaspor takımını, taraftarını, yönetimini ve başkanını canı gönülden kutladığını belirten Kahtalı, “Bildiğiniz gibi geçmişte Malatyaspor çok büyük bir sıkıntıya düşmüştü. Büyükşehir Belediye Başkanımız da Yeni Malatyaspor'u kurarak Malatyamızın temsilini devam ettirdi futbolda. Bundan dolayı da büyükşehir belediye başkanımızı da kutluyorum. Bugüne kadar Yeni Malatyaspor'un üzerinden elini de hiç çekmedi. Hem taraftarımız hem de büyükşehir belediye başkanımız takımımıza sahip çıkmıştır. Nitekim Yeni Malatyaspor Başkanı sayın Adil Gevrek, şampiyonluk kutlamaları sırasında bu konuya değinmiştir. Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir gece tertip edilmişti. Genel Başkan Yardımcımız sayın Öznur Çalık da eline mikrofonu alarak masaları tek tek gezdi. Allah razı olsun, 1 milyon 700 bin lira civarında bir para toplandı. Yeni Malatyaspor, artık PTT Birinci Lig'de olduğu için masrafları da artmıştır. Bugünkü bütçeyle yürütülemez tabii ki. En az üç katı bütçe gerekiyor. Federasyonun da katkısı artacak olsa da yine de desteğimizi esirgememiz gerekiyor. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız desteğini devam ettiriyor. Biz de elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Yeni Malatyasporumuzu, PTT Birinci Lig'de Allah muvaffak kılsın inşallah.” ifadelerini kullanıyor.

KAYISININ GELİRİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Malatya ekonomisinin olmazsa olmaz ürünü kayısıyla ilgili sorumuzu da yöneltiyoruz Hakan Kahtalı'ya: Geçtiğimiz günlerde Isparta'da don felaketi olunca sayın Başbakanımız 30 trilyon lira civarında yardımda bulunacağını duyurdu. Bildiğiniz gibi Malatyamız'da da iki senedir don felaketi yaşanıyor. Çiftçimizi bu noktada sıkıntılı. Bununla ilgili olarak bir çalışma var mı?

“Hatırlarsanız 4 yıl önceki don olayında 90 trilyonluk bir parayı bütün kayısı üreticimize, Ziraat Bankası'ndaki borçları dahi kesilmeden verdik. Niye verdik bu parayı? Yüzde ellisini devlet karşılayacağını beyan etti. “Kalan yüzde 50'yi de çiftçi karşılayarak sigortasını yaptırsın” dedi. Bu sigortayı yaptıran arkadaşlarımızın tamamı zararını aldı.” Diyerek cevap veren Kahtalı, devamında “Kayısı Malatya için çok büyük bir gelir kaynağıdır. Kayısı için her türlü destek verilmelidir. Çeşitleme yapmadığımız ve sadece kayısıya ağırlık verdiğimiz için şu anda Türkiye'nin ürettiği kayısının yüzde 90'ı Malatya'da gerçekleştiriyoruz. Üretilen kayısının yüzde 90'ı da yurt dışına satılıyor. Yurt dışına satılan kayısı miktarı 115 bin tondur. İç piyasa tüketimi de 15 bin tondur. Her türlü pazarlama organizasyonu yapılmış olmasına rağmen rakam budur. “Bunu nasıl artırabiliriz ve daha pahalıya nasıl satarız” diye olaya bakmamız lazım. Bunu hiçbir tüccar tek başına yapamaz. Şöyle bir şey yapılabilirse iyi olacağını düşünüyorum. Borsa, valilik, ticaret odası, tarım il müdürlüğü ve üniversiteden katılımın sağlanacağı bir heyet oluşturulacak. Bunlarla birlikte bir ARGE kurulacak. Bunun kaynağını da yapılan ihracattan ayrılan bir payla oluşturabiliriz. O pay ARGE'ye yatırılacak. Bu ürünün marmelatı, döneri, çekerdeği, reçeli veya fındıkla-fıstıkla mı birleştirilse daha iyi olur diye araştırma ve geliştirme yapılır. Her ne ise o şekilde çeşitlendirme yapılabilir. Böylece kayısının geliri artırılır. Bugün yapılan iş sadece 10'ar kiloluk kolilere konulup Avrupa'ya işlenmemiş olarak göndermekle bitiyor. Mamül olarak değil hammadde olarak gönderiyoruz yurt dışına. Onlar da 400-500 gramlık paketlere koyup satışını yapıyorlar. Avrupa'da 20 dolara satılan kayısı, burada 5 doları bile bulamıyor. Daha önce Kayısı Birlik kuruldu? Kuruldu da ne oldu? 5 liradan alıp 3 liradan satıyor. Bunun neresi doğrudur? Bu işin doğru olanı pazarını artırmaktan geçer. Çeşitlendirmek zorundayız. Hammadde olarak satıyoruz. 10 kiloluk kolilerle satıyoruz. Orada nasıl yapılıyorsa burada aynısı pek ala yapılır. Kayısıya her zaman destek veriyoruz gelecekte de vereceğiz. Benim kayısım yok, kayısı ticareti de yapmıyorum. Ama ticareti bilirim. Söylediğim şekilde bir heyet oluşturulursa kayısının değeri artacaktır. Allah'ın izniyle, önümüzdeki dönemde bunun da takipçisi olacağız.” ifadelerini kullanıyor.

KAHTALI VE GÖÇMEZ'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Seçim çalışmaları ve Malatya'nun durumuyla ilgili sorduklarımıza samimi bir şekilde cevap veren Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya başarılar diliyoruz. Müsaade isteyip kalktığımızda bizi kapıya kadar uğurlama nezaketini gösteren İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Başkan Yardımcısı Miraç Göçmez'e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!