dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2309.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70942.29$

Kale’ye yatırım yapılmamasının müsebbibi kim ya da kimler?


Kale’ye yatırım yapılmamasının müsebbibi kim ya da kimler?
Geçtiğimiz dönem tüm seçimlerde Ak partiye % 90’ ın üzerinde oy veren Kale ilçesi, sıkıntılı bir süreç atlatıyor. Haber merkezimize ulaşan Kale’de yaşayan vatandaşlar da geçtiğimiz dönemlerde hizmet alamadıklarından yakınıyorlar. Bunun sorumlusu olarak milletvekilleri Hakan Kâhtalı ve Ahmet Çakır’ı hedef gösteren vatandaşlar sorularının cevaplanmasını istiyorlar.
Narin

HABER MERKEZİ-KALE

Yerel seçime sayılı günler kala kim hangi partiye oy verecek, hangi parti ne kadar oy alacak gibi sorular da gündemdeki yerini koruyor.. Bu konu ile ilgili çeşitli anketler yapılıp, yazılıp, çiziliyor. Peki, bu oylar neye dayanarak verilecek?.. Tabi ki vatandaşlar önce aldıkları hizmete bakacaklar. Buna göre geçmiş dönemlerin muhasebesi yapıldıktan sonra hangi partiye veya adaya oy verecekleri de kesinleşecek. Kaleli vatandaşlar ise bu sıralar geçmişe dayalı muhsasebelerini yapıyorlar. 

104_59

'KALE HALKI GEÇMİŞTE VERİLEN SÖZÜN HESABINI SORUYOR'

Yerel seçime sayılı günler kala, hareketlilik de kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Bu bağlamda ilçelerine yatırım yapılmadığını iddia eden Kale halkı tepkilerini sert bir dille ortaya koyup, milletvekili Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı'dan akıllarında birikmiş olan soruların çözüme kavuşturulmasını istiyorlar. Kaleli vatandaşlar: Hakan Kahtalı'nın yatırım için söz verip, daha sonra da sosyal medyadan paylaşmış olduğu bir bilgiye yönelik olarak, “ ...paylaştığınız bir gönderide 2017 yılının Kale ilçesi için yatırım yılı olacağı sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın kendi özel kalemi Kadir Çelik'in Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir'i arayarak "tamam sen o afişi indir artık başkan" dediğini ve afişlerin toplatılması için başkan Akdemire baskı uyguladığını biliyor muydunuz?...  Cemal başkan dönemince büyük şehrin hizmet adına Kale'ye hiçbir faydası olmadığını biz biliyoruz. Fakat sizin bu konuda Büyükşehir Belediyesinin takipçisi olup olmadığınızı da bütün Kale halkı merakla bekliyor. Yoksa siz de büyük şehre çanak tutanlardan mısınız? Ahmet Çakır'ın bu hadsiz tavrını bütün bir Kale unutmayacak.” Diye tepkilerini dile getiriyorlar.

102_131

CEMAL AKDEMİR: VATANDAŞLARIN SÖYLEDİKLERİ YAŞANDI

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir'in söyledikleri ise Kaleli vatandaşların iddialarını teyit eder nitelikteydi. Akdemir vatandaşların söyledikleri doğru. Bahsi geçen konu bizzat yaşandı diyerek özel açıklamalarda bulundu. : “Dönemin il başkanı Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır ve ben toplantıda bir aradaydık. Bu esnada ben Kalemize yatırım yapılmadığından sitem ettim. Ahmet Çakır'a neden Kale'ye yatırım yapmadığını ve kendinizi Kale'den neden soyutladığını sordum. Bu esnada o zaman il başkanı olan Hakan Kahtalı ise ‘ne gerekiyorsa yapalım, yatırımlar yapılsın ve ilçemize güzel hizmetler kazandırılsın' dedi. Bunun sözünü aldım. Kahtalı bana ‘güzel bir afiş hazırlayın, hizmetlere başlansın' dedi. Bende o zaman verilen bu sözden büyük memnuniyet duyarak, kolları sıvadım. Kahtalı hazırlanacak olan afişe ‘2017 yılı Kale için yatırım yılı olacak' yazılsın dedi. Biz hizmet gelecek heyecanıyla denileni yaptık ve afişleri dört bir yana astık. Ancak aradan geçen zaman zarfında ne yatırım yapıldı ne de konuyla ilgili bir gelişme oldu. Her seferinde eli boş döndüm. İstediğimiz hiçbir yatırım yapılmadı.  Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın kendi özel kalemi Kadir Çelik beni aradı. ‘Artık afişleri indirin' dedi. Bu durum karşısında çok şaşırdım. Çünkü beklediğimiz hizmet yapılmamış ve söz konusu hazırladığımız afişler de ( kimin yaptığını bilmediğimiz kişiler tarafından ) sökülüyordu. Evet, şu konuda belediyenin hakkını yemek istemem. Çünkü asfalt konusunda gereken çalışmalar yapıldı. Ancak her şey asfaltla bitmiyor. “ açıklamasında bulundu.

109_11

“AK PARTİ KAZANIRSA GÜRKAN VE TÜFENKÇİ SAYESİNDE KAZANIR”

Battalgazi Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Selahattin Gürkan bu noktada bana yardımcı olanlar arasındaydı. Kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Selahattin Başkan bir konuşmasında : ‘ Cemal Başkan benim 40 yıllık arkadaşım. Kendisine yardımcı olmaya çalıştım. Ancak kabul etmedi. ‘ diye bir açıklama yaptı. Bunu bütün Kaleli hemşerilerimiz de bilirler. Zaten milletvekilimiz Bülent Tüfenkçi ve başkanımız Selahattin Gürkan halkın sevgisine mazhar olmuş kişilerdir. Eğer halk Ak Partiye oy veriyorsa, bu iki değerli şahsiyet için oy verecektir. “ diye konuştu.

1004_184

  KALE REKOR KIRMIŞTI

Geçtiğimiz dönem tüm seçimlerde Ak partiye % 90 nın üzerinde oy veren Kale ilçesi, sıkıntılı bir süreç atlatıyor. Haber merkezimize bir şekilde ulaşan İzollu'lu vatandaşlar da geçtiğimiz dönemlerde hizmet alamadıklarından yakınıyorlar. Kale ilçesinin doğru dürüst bir merkezi yok, ana yola uzak dağ eteğindeki köyler ya da mahalleler çok bakımsız. Yan yana olan köylerden araç ile gitmek istense ana yola inilip tekrar yakın köye gidilmesi gerekir. Dağ eteğinde doğudan batıya paralel yol açılacağını söylediler, hiçbir girişim olmadı. Kale barajın kıyısında ama verimli arazileri susuz. Kayısı kalitesi yüksek ama susuzluktan verim çok düşük. İçme sularında özellikle yaz aylarında sıkıntı oluyor. Kale sadece Malatya- Elazığ yolu güzergâhından oluşmuyor. Biraz içlere köylere doğru gidilse hizmetin gelip gelmeyeceği anlaşılır. Hani biz Ak Partinin yüz akıydık? Nasıl olsa her seçimde rekor kırıyor diye mi bizi cezalandırıyorlar? Tabi ki bunun sebebi Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı'dır.' şeklinde birçok ifadelerde bulundular.

Öte yandan bakalım suçlanan Çakır ve Kâhtalı bu iddialara ne cevap verecek? 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!