dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2299.0
  • BIST
    9057.25
  • BTC
    70727.14$

Kale'yi sıfırdan inşaa ediyoruz...


Kale'yi sıfırdan inşaa ediyoruz...
Narin

“Marifet iltifata tabidir” derler ya… Şüphesiz bu benzetmeyi hak edenlerden biri de Malatya'nın Kale ilçesinin belediye başkanı Cemal Akdemir... Ak Parti, Kale'de ilk kez 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde onunla kazandı. Kendi anlatımıyla Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın taktiğiyle her eve girdiler, her eli sıktılar, herkesle göz göze geldiler ve başardılar…

         Şimdi sırada 31 Mart 2019'da kurulacak sandıklardan yine açık ara önde çıkmak var. 1 Ocak 1955 Kale doğumlu Akdemir ile samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Sorularımıza içten yanıtlar verdi. Gözleri parıldayan Akdemir, yol haritasına açıklık getirirken dokuma, organize sanayi bölgesi, toplulaştırma, sahil yolu ve doğalgazı öncelikleri arasına aldı. Bugüne kadarki hizmetlerinden hayata geçirmek için zaman gereken dev projelere, yoğunlaştıkları işlerden gelecek hedeflerine kadar birçok hususta görüşlerini paylaştı…

CEMAL AKDEMİR KİMDİR?
3 Şubat1955 tarihinde Malatya'nın Kale ilçesinde dünyaya gelen Cemal Akdemir, eğitim fakültesi mezunu. Anadolu Üniversitesi'nde yüksek lisansını bitirdi. Çeşitli kurumlarda yöneticilik yaptı. İngilizce bilen Akdemir, evli ve 3 çocuk babası…

Cemal Akdemir: Ak Parti olarak Kale'de 2014'te ilk defa seçimleri aldık. ‘Bunu nasıl başardınız? derseniz' Sayın Cumhurbaşkanımızın taktiklerini uygulayarak…

2014'TE CUMHURBAŞKANIMIZIN
TAKTİKLERİ KAZANDIRDI

Ak Parti, 30 Mart 2014'te Kale'de ilk defa sizinle  galip geldi. Önümüzde, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri var. Kazanmanın formülü nedir?

Evet… Ak Parti olarak Kale'de 2014'te ilk defa seçimleri aldık. ‘Bunu nasıl başardınız? derseniz' Sayın Cumhurbaşkanımızın taktiklerini uygulayarak… Her eve girdik. Her eli sıktık. Herkesle göz göze geldik. Gerektiği zaman herkesin bir bardak çayını veya bir bardak suyunu içtik. Bu samimiyet ve duygu düşüncelerle hemşehrilerimizle yan yana geldik. Bu şekilde seçimi en üst şekilde kazanabileceğimizi düşünüyorduk ve bunu uyguladık. Allah'a bin defa şükürler olsun, Mart 2014 seçimlerinde Kale'de ilk defa belediyeyi aldık.

***

18_29

Cemal Akdemir: Şimdiye kadar yapılan seçimlerde çıtayı hiçbir zaman aşağılara düşürmedik. Bu hep belediyenin çalışmaları sayesinde oldu. Tabi bunu yaparken seferberlik ilan ettik. 

KALE, TURİZMDE BÖLGENİN
BİR NUMARASI OLACAK

2014'te 2 bin 534 oy ve yüzde 66.6'lık oy oranıyla Ak Parti'den Malatya'nın Kale ilçesinde belediye başkanı seçildiniz. 16 Nisan 2017'deki Anayasa Referandumu'nda da 3 bin 721 ‘Evet' oyu ve yüzde 92.1'lik orana ulaştınız. Türkiye 2.'si olmak nasıl bir duyguydu?

Bununla gurur duyduk. Herkesten tebrik telefonları aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kutladılar, meydanlarda Kale'ye özel selamlar gönderdiler. Bizde kendisine teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar yapılan seçimlerde çıtayı hiçbir zaman aşağılara düşürmedik. Bu hep belediyenin çalışmaları sayesinde oldu. Tabi bunu yaparken seferberlik ilan ettik, güzel bir noktaya da geldik. Kale'yi Malatya'nın incisi yapacağımızı vaat etmiştik. “Barajlar, mesire alanları, düğün salonları, hastaneler, eczaneler, marketler yapacağız” demiştik.

         Allah'a şükür bunların hepsini 3.5-4 sene gibi bir zaman zarfı içerisinde gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Projelerini hazırladığımız, inşaat aşamasında olan yapıların ihalelerini gerçekleştirmeye gayret sarf ediyoruz. Kaynak oluşturmak için uğraşıyoruz. Allah'ın izniyle bu işlemlerimizi de bitirdiğimizde ben inanıyorum ki, Kale söylediğimiz gibi Malatya'nın incisi olacak. D-300 karayolunda bulunan ilçemiz turizm açısından bölgenin bir numarası olacak.

***

19_19

Cemal Akdemir:Her sene şampiyon olan Kale Gençler Birliği takımımız var. Allah'a şükürler olsun 500 kişilik stadımız yapılıyor. Kale İzol Lisesi'ne kapalı spor salonu da yaptırdık.

500 KİŞİLİK STAT YAPILIYOR
KAPALI SPOR SALONU TAMAM
Sportif anlamda da büyük atılımlarınız ve birçok hizmetiniz mevcut. Bölge insanının, gençlerin yararlanması için bu alanda gösterdiğiniz faaliyetlerden bahseder misiniz?

Mesela bir stadımız yoktu. Her sene şampiyon olan Kale Gençler Birliği takımımız var. Bu konuda desteklerimiz de oldu. Hep deplasmana gidiyorlardı. Allah'a şükürler olsun 500 kişilik stadımız yapılıyor. Kısa zamanda bize teslimi gerçekleşecek. Ayrıca bizim kapalı spor salonu olarak kullanabilmemiz için Kale İzol Lisesi'nin hemen alt tarafında imar yolu vardı ama, pek faydalanılacak bir alan değildi. Bu alanı kapalı spor salonuna dönüştürmek için büyük çalışmalar yaptık. Nihayet o alanı da İzol Lisesi'nin tapusu içerisine katmak suretiyle orada bir kapalı spor salonu da yaptırdık. Onun da kısa zamanda teslimi yapılacak.

***

13_49

Cemal Akdemir: Hemşerilerimize söz verdiğimiz gibi hastane yapımını gerçekleştirdik. Karakaya Baraj Gölü'nde su sporlarıyla ilgili İnönü Üniversitesi ile iş birliğine gidilip, çalışmalarımıza başlayacağız.

HASTANE BİTTİ, KARAKAYA
SU SPORLARININ EVİ OLACAK
Siz aday adayıyken ve göreve geldiğinizde neler vaat etmiştiniz, sıralayabilir misiniz? Projelerden hangilerini bitirdiniz, yüzde kaçında muvaffak olabildiniz?

Bütçelerin kısıtlı olması nedeniyle hepsini hemen gerçekleştiremiyoruz. Hemşerilerimize söz verdiğimiz gibi hastane yapımını gerçekleştirdik. Stadımız yoktu, stat yaptık. Kapalı spor salonumuz yoktu, söyledik ve gerçekleştirdik. Su sporları ile ilgili projemiz vardı. Özellikle bizim bulunduğumuz yer itibarıyla Karakaya Baraj Gölü'nün en yoğun ve en geniş olan bölgede bulunması itibarıyla burada su sporlarının yapılması gerekiyordu. Bu noktada su sporlarımızla ilgili çalışmalarımızın bir kısmını gerçekleştirdik. İnönü Üniversitesi ile iş birliği yaparak, çalışmalarımıza başladık. Tabi bu bölüm Turgut Özal Üniversitesi'ne geldi. Oradaki arkadaşlarımızla bir araya gelerek, çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

***

Cemal Akdemir: Genelde yamaçta kurulmuş köylerimizin içerisinden geçen ‘Güney Çevre Yolu' yol projemiz vardı. Bunun yüzde 80'ini gerçekleştirdik.  Bu durum Kale için hayâl dahi edilmiyordu.

YOLLARIN YÜZDE
80'İNİ TAMAMLANDI

Özellikle bir yerleşme alanımız olmadığı için yerleşme alanı üzerinde çalıştık. Bu çalışmamız kısa zamanda ortaya çıkacak. ‘Güney Çevre Yolu' olarak adlandırdığımız ve genelde yamaçta kurulmuş olan köylerimizin içerisinden geçebilecek şekilde bir yol projemiz vardı. Bunun yüzde 80'ini gerçekleştirdik. Köprülerle o bölgeleri birbirine bağlattık. Bir merkez oluşturma çabamız büyük bir hızla devam ediyor. Nerede yer bulursak ihtiyaca binaen ne gerekiyorsa orada yaptırıyoruz. Eskiden Güney Çevre Yolu'na ayrı ayrı caddelerden inip çıkıyorlardı. Başka bir köye gitmek için diğer yola sapıyorlardı, o şekilde gidiyorlardı. Şimdi yola Erenli'den giriyor Kumluyazı'dan çıkıyor. Bu durum Kale için hayâl dahi edilmiyordu.

151_50

***

Cemal Akdemir: Ürüsnü Barajı için devletimiz 6-7 milyon harcadı. Kısa zamanda ihalesi yapılacak. Eski çeşmelerimiz yeniden akmaya başlayacak. Su konusunda hiçbir sorun kalmayacak.

BARAJDA ŞİMDİ İHALE VAKTİ,
ÇEŞMELER YENİDEN AKACAK
Çok önemli olan sulama suyu konusu üzerinde de yoğunlaştınız. Özellikle yazın bu konu büyük bir sorun teşkil ediyor. Problemi gidermek için nasıl bir yöntem izlediniz?

Bir barajın yapılarak sulama suyu konusunun ortadan kaldırılabileceğine inandık. Gelir gelmez DSİ ile ve zamanın bakanı sayın Veysel Eroğlu ile görüştük. Kendisi şöyle demişti: “Başkanım ben gölet yapmayı da baraj yapmayı da çok severim.” Bu sözünden sonra bize güç ve kuvvet geldi. Sayın bakanımız talimatını verdiler. Genel müdürlükten bir ekip gönderdiler. O ekiple beraber Ürüsnü Barajı'nın yapılacağı mevkiye gittik. Yeri gördüler ve çok beğendiler. Orayı bir ele benzetiyoruz. Beş parmağın her birini bir dere olarak kabul ediyoruz.

         Su bir yerde birleşiyor ve o birleşen su baraja akıyordu. Bu su yaz aylarında azalıyordu. 7-8 köy bu suyu kullanıyordu. Bu noktada sondaj çalışmalarına kadar her şey bitti. Devletimiz 6-7 milyon harcadı. Buranın kısa zamanda ihalesi yapılacak ve halkın hizmetine sunulacak. Ortaya mükemmel ve muazzam bir baraj çıkacak. Eski çeşmelerimiz yeniden akmaya başlayacak. Şu anda yer altı sularını pompalarla çekiyoruz. Vatandaşlar önceden su nöbetinde sıkıntı yaşıyorlardı. Şimdi suyu açıyor ve 5 dakikada suyu doluyor, arazisine götürebiliyor. Sulama suyunda büyük başarılar elde ettik. Su konusunda hiçbir sorun kalmayacak. En önemli meselelerimizden biri de buydu.

***

Cemal Akdemir: 2 bin kişilik çok amaçlı salonumuz vatandaşlarımıza çok güzel hizmet ediyor. Şu anda Ziraat Bankası'na 2 katlı bir yer verdik. Kısa zamanda hizmete girecek. Postanemiz olacak.

2 BİN KİŞİLİK DÜĞÜN SALONU
HİZMETTE, SIRA BANKA VE POSTANEDE
İnsanların bir araya gelmesi, düğünlerini yapabilmesi ve davetlilerini ağırlayabilmesi için projeleriniz arasında bulunan salonu da bitirdiniz. Peki! Sırada neler var?

Yapılan 2 bin kişilik çok amaçlı salonumuz vatandaşlarımıza çok güzel hizmet ediyor. Bundan yaklaşık 1 ay önce bu salonda yapılan bir düğüne katılma imkânı bulmuştum. Düğün salonunun yaklaşık 50-60 metre ilerisinde birkaç hayvan duruyordu. Merkeplerin orada bulunma nedenini sordum. “Misafirlerden bazıları merkeplerine binip gelmişler” cevabını aldım. Bu çok güzel bir şey. Bu duruma çok duygulandım. Diğer taraftan düğün salonunun etrafına baktığımızda hep çapa makinaları, traktörler bulunuyor.

         Vatandaşlar düğüne hızlı ve istedikleri gibi gelebiliyorlar. Bu durum çok önemli. Eskiden bir düğün olduğunda Malatya'ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Araba tuttuklarında büyük sıkıntılar yaşıyorlardı.  Şimdi ise düğün salonuna isteyen istediği gibi kolay bir şekilde gelebiliyor. Hemşerilerimizin bu sıkıntıları ortadan kalktı, şimdiki durumdan memnuniyetlerini her seferinde bildiriyorlar. Beni görenler “Başkanım Allah senden razı olsun” deyince bende bundan büyük bir güç alıyorum. Bu alanının ön tarafına da 30-32 tane dükkân yaptırdık. Hemşerilerimiz o dükkânları tutmaya başladılar. Kimisi market yapacak, kimisi ayakkabı satacak… Bir bankamız yoktu. Şu anda Ziraat Bankası'na 2 katlı bir yer verdik. Kısa zamanda bankamız hizmete girecek. Postanemiz olacak.

***

14_42

Cemal Akdemir: 50-60 bin metrekare kilit taşı döşüyoruz. Şimdi evden çıkılıp camiye gidiliyor, ayaklar asla çamura değmiyor. Ulaşmadığımız bir mahallemiz kalmadı, nezih ve yaşanabilir bir hal aldılar.

AYAKLAR ÇAMURA DEĞMİYOR
ULAŞILMADIK MAHALLE KALMADI
Her mahalle farklı yerde olsa da ulaşmadığınız kalmadı. Yaptığınız hizmetlerle Kale'de bir merkez oluşturma çabasındasınız. Bu doğrultuda attığınız adımlardan söz eder misiniz?

Kilit taşı yapıyoruz. Mevcut çalışmalar bitirildiğinde 50-60 bin metrekare kilit taşı döşenmiş olacak. Her mahallemize önce cami önlerinden başlayarak kilit taşı döşedik. Daha sonra sokaklarda devam ettik. Eskiden çamurdan çıkamıyorlardı. Evinden çıkıp camiye gidiyorlar, ayakları asla çamura değmiyor. Çeşmeler yaptırdık. Çok ara yollar yaptırdık. Özellikle bir mahallemiz var ki, 30 senedir ulaşım meselesi çözülememişti. Dedeköy mahallesinde birkaç eve misafir olduk, durumu izah ettik. Yolları açtık, asfaltlama çalışmamız da biterse mahalle daha nezih bir hal alacak. Çalışmaları yerinde incelerken hemşerilerimizin bize muhabbetle bakmaları bizleri çok memnun etti.

         Kıyıcak mahallemiz var. Bu mahallede yazın bir araç geçtiğinde tozdan mahalle sakinleri kapı ve camlarını açamıyordu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'yla  yapılan çalışma neticesinde bu mahallemizin yolları yapıldı. Gerekli incelemeleri yaptık. Bu mahallemiz de daha nezih ve daha yaşanabilir bir hal aldı. Bunlar sadece son zamanlarda yapılan birkaç örnek. Hiç ulaşmadığımız bir mahallemiz kalmadı.

***

Cemal Akdemir:Çok şükür ki Yüce Yaradan bu görevi bize nasip etti. ‘Kale'de her şey ilk' sloganıyla hayâl edilemeyeni biz gerçekleştirdik. Vatandaş konforu gördükçe çıtayı yükseltti.

KALE'DE HER ŞEY İLK;
HAYALLER GERÇEKLEŞTİ

İlk aday olduğumuz zaman grup köyleri dediğimiz Kale'den Pütürge eteklerine kadar giden bir yolumuz vardı. Seçim çalışmaları sırasında o yoldan geçerken çok üzülüyordum. “Allah bana nasip eder de belediye başkanı olursam bu yolu asfalt yapmam gerekiyor” demiştim. Çok şükür ki Yüce Yaradan bu görevi bize nasip etti. Biz de gelir gelmez o yolun asfaltlanması için çalışmalara başladık. Şimdi hemşehrilerimiz gayet rahat ve konforlu bir şekilde bu yolu kullanıyorlar.

         Bunun dışında Salkımlı, Tepebaşı ve Çanakçı mahallelerimiz var. Buralara gidiş-dönüş çok zordu. Bu mahalleler ve yakın mezraların yollarının yapılması için projelerimizi Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne sunduk. Ortak çalışma ile bu yollar asfaltlandı. Vatandaş konforu gördükçe çıtayı yükseltti. Yoldaki asfaltta küçük bir sorun olsa bize iletmeye başladılar. ‘Kale'de her şey ilk' sloganıyla hayâl edilemeyeni biz gerçekleştirdik.

***

16_20

Cemal Akdemir: Doğalgazla ilgili bir çalışmamız var. Bazı hemşerilerim soba yakmamak için kışın Malatya veya İstanbul'a gidip çocuklarında kalıyorlar. Evlerinde daha rahat etmelerini istiyorum.

DOĞALGAZ GELECEK, KIŞIN
İLE VE İSTANBUL'A GİTMEK YASAK!
Güzel işler başardınız. Bu çalışmalarınıza Malatyalı siyasiler de, Kaleliler de Malatyalılar da şahit… Önümüzdeki dönem tekrar Kale Belediye Başkanı seçilirseniz hangi müjdeli haberleri vereceksiniz?

O kadar muazzam ve mükemmel projelerimiz var. “Bu dönem projelerimizi yetiştiremedik” gibi düşünülmesin. Kale'de göreve geldiğimizde hiçbir şey yoktu. Her taraf çamur içerisindeydi. Asfalt konusunda hiçbir şey yoktu. Bundan sonra Kale'yi yaşanabilir bir hale getireceğiz. Doğalgaz ile ilgili bir çalışmamız var. Bazı hemşerilerim soba yakmamak için kışın Malatya veya İstanbul'a gidip çocuklarında kalıyorlar. Evlerinde daha rahat etmelerini istiyorum. Ankara'da doğalgazın genel müdürü ile görüştüm. Bu konuda bana gereken ne varsa yapacaklarını söyledi. Konu ile ilgili olarak burada şube müdürü ile de görüştüm. Onda da olumlu yanıt aldım.

***

Cemal Akdemir:Toplulaştırmayı, merkez oluşturmayı hedefliyoruz. TOKİ için projeler inceledik. Çoğunluğu sağlayamayınca bu projemizden vazgeçtik. Ancak pes etmiş değilim.

TOKİ PROJESİ HAYATA
GEÇİRİLECEK, PES ETMEK YOK!

Toplulaştırmayı, merkez oluşturmayı hedefliyoruz. TOKİ için projeler inceledik. İstanbul'a gittim, projeyi anlattım. Buraya gelip “Üye olun ve bir daire alın” gibi önerilerde bulunduk. Yaklaşık 30' a yakın üye topladık. Ancak TOKİ şartlarına göre 80-90 üye olması gerekiyordu. Bu çoğunluğu sağlayamayınca bu projemizden vazgeçtik. Ancak pes etmiş değilim. İnşallah bu düşüncemi de gerçekleştireceğim. Bizim ilçemiz turizm ve ticaret ilçesi. Bu çalışmalarımızda taviz vermek mümkün değil.

***

Cemal Akdemir:Sahil yolunu bitireceğiz. Ticaret merkezi yapabileceklerimiz arasında. Hemşerilerimizin yüzde 60-70'i tekstille uğraşıyor. Onlara sağlıklı çalışabilecekleri atölyeler kuracağız.

TİCARET MERKEZİ SAYESİNDE
TEKSTİL KALE'YE ÇEKİLECEK

Sahil yolunu, toplulaştırma çalışmalarından sonra yapıp bitireceğiz. Bu konuda Battalgazi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de katkıları var. Herkesin Malatya'dan Kale'ye gelip, bir haftasını geçirebilecek. Ticaret merkezi bizim yapabileceklerimiz arasında bulunuyor. Hemşerilerimizin yüzde 60-70'i tekstil ile uğraşıyorlar. Onlara burada sağlıklı bir şekilde çalışabilecekleri atölyeler kurarsak Kale'ye gelebileceklerini söylediler. Dolayısıyla tekstili de Kale'ye çekmiş olacağız.

***

Cemal Akdemir: Organize sanayi bölgesi oluşturacağız. El sanatları içerisinde şu anda 30-40 bayan çini kursunda çalışıyor. Dokuma da gelirse güzel bir atılım yapmış olacağız.

ORGANİZE SANAYİ
BÖLGESİ KURULACAK

Kale'de bir organize sanayi bölgesi oluşturacağız. El sanatları içerisinde çini kursunu gerçekleştirdik. Bu anlamlar çalışma alanlarını genişleteceğiz. Şu anda 30-40 bayan çini kursunda çalışıyor. Çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Bundan başka dokuma ile ilgili çalışmalarımız var. Eskiden Kale'de pamuk yetişirdi. Burada dokuma konusunda iddialıyız. Dokuma da gelirse Kale'de el sanatları konusunda güzel bir atılım yapmış olacağız.

12_107

***

Cemal Akdemir: Gölün üzerine tekne turları planlıyoruz. Dört bir yandan insanlar gelecek, burada teleferiğe binecek ve Ürüsnü Barajı'nın kenarında piknik yapacak. Yamaç paraşütü projemiz de yapılıyor.

TELEFERİĞE BİN, GÖLDE TEKNE
TURU YAPIP PARAŞÜTLE ATLA!

Gölün üzerine tekne turları yapmayı planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir tekne talep etmiştim. Ancak bu görüşme Cumhurbaşkanımızın yoğun olmasından dolayı gerçekleşmedi. Teleferik projemiz de var. Dört bir yandan insanlar gelecek burada teleferiğe binecek ve Ürüsnü Barajı'nın kenarında piknik yapacaklar. Orada yayla turizmi ile ilgili çalışmalarımız var. Yaylada 3-5 gün geçirecekler. Yamaç paraşütü projemiz var. Kardeşlerimiz geldi, orada kendilerine yardımcı oldum. Yayla turizminin yapılacağı yer Ürüsnü Barajı'nın hemen kenarı. Onlara yardımcı oluyoruz. Gölün üzerinden uçuyorlar.

***

Cemal Akdemir: Güneş enerjisi ile ilgili güzel bir çalışmamız oldu. İnşaat ihalesini bekliyor. Kısa zamanda yaparsak ilçemiz bu konuda büyük bir kazanım sağlamış olacak.

GÜNEŞ ENERJİSİ,
İHALE AŞAMASINDA

Güneş enerjisi ile ilgili güzel bir çalışmamız oldu. Bu çalışma da inşaat ihalesini bekliyor. Kısa zamanda güneş enerjisinin ihalesini de yaparsak ilçemiz bu konuda büyük bir kazanım sağlamış olacak. Özetle; dokuma, organize sanayi bölgesi, toplulaştırma, sahil yolu ve doğalgaz en büyük projeleriniz arasında

***

Cemal Akdemir: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda ‘Millet Parkı' ve ‘Millet Kıraathanesi' projemizin sonuna yaklaştık. Bütün hizmetler halkımıza ücretsiz sunulacak.

MİLLET PARKI VE MİLLET
KIRAATHANESİ GÜN SAYIYOR
Kıyıcak Parkı Temmuz 2016'da hizmete girdi. 7 dönümlük alanda, içerisinde barındırdığı ünitelerle bölgenin önemli bir sosyal ihtiyacını karşılıyor. Sırada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle yaptığınız Millet Parkı ve Millet Kıraathanesi'nin açılışı var…

Sayın Cumhurbaşkanımızın talepleri ve projeleri bizim için birer direktiftir. Bunları gördükçe, yaşadıkça biz de büyük bir alanı, yaklaşık 10-12 dönümü ‘Millet Bahçesi'ne çevirerek yapmaya başladık. Mükemmel ve muazzam bir bahçe oldu, rastgele değil. Yine Cumhurbaşkanımızın direktifleri bizim için emir telakki edeceğinden ‘Millet Kıraathanesi'ni de oluşturduk. Her şeyimizi hazırladık, yerleştirdik, sayın bakanımız ve milletvekillerimizin de gelişiyle açacağız. En geç Kasım 25'e kadar milletin hizmetine sunacağı inşallah.

         Böyle bir bahçe çevre illerde de açılmadı, o kadar güzel… Mesire alanına gelince… Dolgusunu yaptığımız yerde şu anda 6 ila 28 arasında kamelyayla donattığımız ve yine çok güzel bir mesire alanı oldu. İnsanların günlerini geçirebilecek, mangallarını yakabilecek, baraja sıfır olarak üç tarafına suyun girdiği bir adanın içerisinde piknik yapacaklar. Sabahtan geldiklerinde akşamın olduğunu unutacaklar!  Burası yapılırken altyapıyı kendimiz hazırladık, binaları inşa ettik. Bir de üst yapının yani yeşillendirme, ışıklandırma gibi konularla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Bey'den yardım aldık. Sağ olsun, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Mesire alanımızın içerisinde unutulmaya yüz tutmuş olan kum voleybolu yaptırıyoruz. Mükemmel ve nezih bir alan olacak. Her şey var olacak…

        10_196

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!