dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9801.7
  • BTC
    63837.42$

Kanka Yıldırım Malatya’da!


Kanka Yıldırım Malatya’da!
Sosyal medya üzerinden kendisine yapılan çay davetini kabul eden son Başbakan Binali Yıldırım Malatya’ya geldi. İlk durağı Malatya Büyükşehir Belediyesi olan Yıldırım, çeşitli temasların ardından gençlerle buluşma alanı olan Çınar Park’a geçti.
Narin

 

HABER MERKEZI- MALATYA

Son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, gençlerle buluşmak üzere Malatya'ya geldi. Yıldırım, Malatya ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret ederek başladı.

MALATYA ANADOLU'YU YURT YAPTI
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Gürkan, “Malatya medeniyetin başladığı yerin adıdır. İnsanlık medeniyeti bu coğrafyada bu şehirde başlamıştır. İlk yerleşik hayatın, ilk devlet hayatının, ilk muhasebe kayıtlarının tutulduğu ve taş devrinden demir devrine geçiş ile birlikte ilk demir kılıcın yapıldığı yerdir Malatya. Türk İslam tarihi açısından baktığımız zaman, Malatya Anadolu'yu anayurt yapan destan şehirdir diyoruz. 1071'den 400 yıl önce Anadolu'nun fethi Malatya sancağında başlamıştır. Hasan Gaziler, Hüseyin Gaziler, Abdulvahap Gaziler ve Battal Gaziler bir tarafta kılıçla fetih yaparken, diğer taraftan Mevlanalar, Sadettin Koneviler, İbn-ül Arabîler burada ilim önderliğinde çalışmalar üstlenmişlerdir Malatya bu anlamda hem Türk İslam Tarihi hem de İnsanlık tarihi açısından önemli bir merkezdir. Biz de bu şehrin şehr-ül emini olarak almış olduğumuz görevin vebalini ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Belediye başkanlığını hiçbir zaman güne hitap eden belediye başkanı olgusu içerisinde değerlendirmedik. Belediye başkanı olarak gelecek yılların nasıl belediye başkanı oluruz onun vizyonu içerisinde çalıştık. Bugüne kadarki çalışmalarımız hep bu vizyon üzerine olmuştur. Bundan sonraki süreçte Malatya tarihine yakışır hizmetlerin mazisine layık hizmetleri bütün vatandaşlarımıza sunmak gayreti ve çabası içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

7008_1

İSTİŞARE EDEREK YÖNETİYORUZ
Başkan Gürkan, “Hizmetlerimizi yaparken halkın fikirlerini alma noktasında, sivil toplum örgütleri ile istişarelerde bulunma ve kanaat önderleri ile istişarelerde bulunma noktasında elimizden gelen gayret ve çabayı göstermekteyiz. Bugün şehrimizde gerek valimiz gerekse de milletvekillerimizle birlikte şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlama noktasında gayret gösteriyoruz. Sizleri Malatya'da görmekten, ağırlamaktan ve misafir etmekten büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.
Başkan Gürkan ayrıca sosyal ve fiziki belediye çalışmaları hakkında da bilgi aktardı.

BAŞARILAR ARTARAK SÜRECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a görevinde başarılar dileyen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise “Büyükşehir Belediye Başkanımız geçmişteki belediyecilik tecrübesini Malatya gibi ülkemizin gözbebeği, kayısının başkenti, insanlık tarihi kadar eski geçmişi olan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde de başarısını artırarak devam ettireceğine yürekten inanıyorum. Malatya için söylenecek çok şey var. Bugün gün boyunca Malatyalı hemşehrilerimiz ile ve gençlerle, esnaflarımızla, vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Çok güzel bir gün geçireceğimize yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

9005

ANADOLU YİĞİTLERİ MALATYA'DA YAŞAR
“Malatya, Anadolu yaylasının yiğit ve mert insanlarının yaşadığı ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin birliğinin, beraberliğinin teminatı bir ilimizdi. Malatya'ya, Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde geçen 17-18 yıl içerisinde önemli hizmetler yaptık. Bundan sonra da şüphesiz, Malatya'da hizmetler devam edecektir. Bundan en ufak şüphemiz yok. Ben bu vesileyle Malatya'ya gelmemize vesile olan Malatya Gençlik Kollarındaki arkadaşlarımıza, Malatya milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer bütün arkadaşlarımıza bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Benim için de değişik bir program oldu. Daha önce resmi programlar için Malatya'ya birçok kez gelmiştik. Bu sefer biraz daha resmi olmayan bir program ile gelmek çok farklı bir duygu, daha fazla Malatyalı kardeşlerimiz ile hemhal olacağız, sohbet edeceğiz" şeklinde konuştu.

GÜNDEM YENİ MALATYASPOR!
Akşam gençlerle bir araya geleceğini belirten Yıldırım, Yeni Malatyaspor'un Avrupa'da bu akşam sahaya çıkacağını belirterek, “Yeni Malatyaspor da bu akşam UEFA elemelerinde rakibi Slovenya'nın Ljubljana takımı ile karşı karşıya gelecek. Yeni Malatyaspor'a da başarılar diliyoruz. Böylece sadece Türkiye'de değil, ülkemiz dışında da kayısının başkenti Malatya'yı temsil ederiz. Yeni Malatyaspor'un bir tanıtım videosu var. Çocuk ile dede arasında geçen güzel bir hikaye, gerçekten çok güzel düşünülmüş güzel bir tanıtım filmi. Gençlerimizin gelecek umudunun, heyecanının diri tutulmasına çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

7009_1

YILDIRIM'A KILIÇ HEDİYE ETTİLER
Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a Arslantepe Höyüğü'nde bulunan ilk kılıcı temsil eden bir kılıç ve kayısı hediye etti.
Yıldırım'ın Belediye ziyaretine Vali Aydın Baruş, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Hamza Dağ, AK Parti Ankara, Gaziantep, Sivas, Adıyaman, İzmir, İstanbul, Yalova ve Malatya milletvekilleri, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, belediye başkanları ile partililer katıldı.

8001_57

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
Yıldırım'ın bir sonraki durağı Malatya Valiliği oldu. Şeref defterini imzaladıktan sonra Malatya Valisi Aydın Baruş'tan brifing alan Yıldırım'a Valilik ziyaretinde AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti.

8000_88

KAMUNUN VİCDANINI RAHATSIZ EDER
Malatya temasları kapsamında AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Binali Yıldırım, son günlerde kamuoyunu meşgul eden belediye başkanlarının yakınlarını işe yerleştirmesi tartışmasına da değindi. Yıldırım, "Kamunun vicdanını rahatsız edecek tasarruflardan uzak durulmalı” dedi. Malatya'da AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Partili Binali Yıldırım, bu konunun partiden bağımsız olarak ele alınması gerektiğini dile getirdi. Yöneticilerin kamu imkanlarını kullanırken halkın vicdanını rahatsız edecek tasarruflarda bulunmamasının esas olduğunu ifade etti.

8002_33

VAHİM HALE GELİR
Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Liyakat, ehliyeti esas alarak memleketin daha ileriye gitmesi için en güzel şekilde görev yapmaları gerekiyor. Halkı rahatsız eden tabiatıyla bizi de rahatsız eder. Burada efendim ‘Sende daha fazla var, bende daha az var' gibi bir kavga da işi daha da vahim hale getirebilir. O yüzden nepotizm çağlardan beri insanlığın en büyük sorunlarından biridir. Burada partilerin birbirlerine suçlamaları değil ortak bir anlayışla bu ve buna benzeri işlere meydan vermemek gerekiyor. Yani şunu da tabi göz ardı etmeyelim. Siyasetçinin her türlü yaptığı iş tasarrufları normal vatandaşın yaptıklarına göre çok daha fazla göz önündedir. Daha fazla mercek altındadır. Onun için siyasetçi ailesi olmak yakını olmak esasında bir avantaj değil bazen o yakınlarınızın çocuklarınızın hayatı da kararabiliyor. Haksız yersiz infazlara maruz kalabiliyorsunuz. O yüzden hangi konumda olursak olalım esas olan kamunun vicdanını rahatsız edecek tasarruflardan uzak durulmalı”

"BU COĞRAFYADA AYAKTA KALMANIN BEDELİ VAR"

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Bu coğrafyada ayakta kalmanın bedeli var, bunu biliyoruz. Bugün üzerimize geliniyor ise bunlar beyhude değildir” dedi. Sosyal Medya üzerinde başlayan kampanya ile Malatya'da gençlerle buluşmak üzere kente gelen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, program öncesi AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada İl Başkanı İhsan Koca ve partililer tarafından karşılanan Yıldırım, Malatya'ya birçok kez geldiğini ancak bu sefer daha serbest bir gündemle geldiklerini söyledi. 

8000_89

"O GÜNLER GERİDE KALDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2001 yılında bu yola çıktıklarını anımsatan Yıldırım, “Türkiye'nin o gün içerisinde bulunduğu şartları bugünün gençleri bilemezler. Çünkü o devirlerde daha çok küçüktüler ya da daha doğmamışlardı. Elhamdülillah o günler geride kaldı. Erişilemeyen, ulaşılamayan bir Türkiye'den bugün her köşesine eriştiğimiz, buluştuğumuz bir Türkiye var. Yollarıyla, internet altyapısıyla, havaalanlarıyla, demiryollarıyla günden güne gelişen bir ülkemiz var elhamdülillah. Birçok Avrupa ülkesinden daha ileri bir durumdayız" şeklinde konuştu. 

8001_58

"MALATYA'DA DEĞERLİ SİYASET ADAMLARI YETİŞTİ"
Malatya'nın çok önemli bir il olduğunu ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Siyasette geçmiş yıllarda, Cumhuriyet'in kuruluşunda ve 1980'li yıllardan itibaren bütün vatandaşlarımızın zihninde iz bırakmış rahmetli Turgut Özal, İsmet İnönü Malatyalı hemşehrilerimiz. Buradan yetişen değerli siyaset insanları. Bir anlamda Malatya, Türkiye'nin ortalamasını teşkil ediyor. Daha güzel bir Malatya için daha güzel bir Türkiye için bugüne kadar nasıl el birliğiyle, el ele vererek çalıştık isek bundan sonra da gayretimizi, bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz.” 

"ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELDİK"
Türkiye'nin önemli ve zor bir coğrafyada yer aldığını da belirten Yıldırım, “Bu coğrafyada ayakta kalmanın bedeli var, bunu biliyoruz. Bugün üzerimize geliniyor ise bunlar beyhude değildir. Birçok zorlukların üstesinden gelerek bugünlere geldik. Bugün yaşamakta olduğumuz zorluklar da geçecek zorluklardır, bunu biliyoruz. İnşallah çok daha güzel yılları beraber yaşamış olacağız” diye konuştu. 
Yıldırım'a AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde Malatya kayısısı hediye edildi. 

8004_7

BİNALİ YILDIRIM VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ, MEYAN ŞERBETİ İÇTİ

Gençlerle buluşmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Malatya'da kent merkezindeki esnaf gezisinde meyan şerbeti içti, vatandaşlara çikolatalı kayısı ikram etti. Malatyalı gençlerin sosyal medya üzerinden yaptığı çay davetini kırmayarak Malatya'ya gelen Binali Yıldırım Valilik ziyaretinin ardından kent merkezini gezdi. Esnafı ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulunan Yıldırım, bir kayısı dükkanında aldığı kayısılı çikolatalı dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlara ikram etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yıldırım, fotoğraf isteklerini geri çevirmeyerek vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Gezi sırasında Malatya'nın kolası olarak bilinen meyan şerbetinin tadına da bakan Yıldırım, daha sonra gençlerle yapılacak programa katılmak üzere buradan ayrıldı. 

8003_17

8002_34

8001_59

YILDIRIM GENÇLER İLE BULUŞTU

Son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Malatya'da gençlerle bir araya geldi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Yıldırım, önce türkü söyledi sonra da anlattığı fıkrayla herkesi kahkahaya boğdu. Programın sonunda yapılan telefon görüşmesinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere selamlama konuşması yaptı. 

TÜRKÜYE EŞLİK EDEN YILDIRIM, ANLATTIĞI FIKRA İLE HERKESİ KAHKAHAYA BOĞDU
Battalgazi Belediyesi Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesislerinde yapılan program mini bir konserle başladı. Binali Yıldırım, koro tarafından seslendirilen “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsüne eşlik etti. Daha sonra bir konuşma yapan Yıldırım, konuşmasına fıkra anlatarak başladı. Anlattığı fıkrayla herkesi kahkahaya boğan Yıldırım, gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. 

8000_91

SEÇİM BİTTİ KANKALIK DEVAM EDİYOR
Malatya denilince akla kayısı ve dört dörtlük insanlar geldiğini ifade eden Yıldırım, sosyal medyanın gücünden bahsetti. 
Yıldırım, “Malum biz bir seçim tecrübesi yaşadık. O zaman ben gençleri 'kankam' olarak ilan etmiştim. Seçim bitti ama ‘kankalık' devam ediyor. Evelallah kankalarımla her zaman her yerde buluşmak için hazır ve nazırım. Bugün buradayız, başka bir gün inşallah başka yerde olacağız ama hep beraber olacağız. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız” dedi. 

PROGRAMA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEFONLA KATILDI
Yıldırım, konuşmasının ardından alanda bulunan gençlerin de isteğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. 
Telefondan alanda bulunanlara seslenen Erdoğan, tüm vatandaşları en kalbi duygularla selamladığını söyledi. Bayramdan sonra Malatya'yı ziyaret etmek istediğini ifade eden Erdoğan gençlere “çok çalışın” mesajı verdi. 

8001_60

PROGRAMA KATILANLAR
Erdoğan'ın konuşmasıyla son bulan programa AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ, Çiğdem Karaaslan, AK Parti milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Mehmet Fatih Toprak, Ahmet Mücahit Arınç, Alpay Özalan, Zeynep Yıldız, Müslüm Yüksel, Semiha Ekinci, Tolga Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!