dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9892.13
  • BTC
    64407.91$

Kanserli hastaya kaliteli yaşam vaadediyorlar


Kanserli hastaya kaliteli yaşam vaadediyorlar
Kanser tedavisinin önemli ayaklarından biri olan radyasyon onkolojisi, Malatya'da hayata geçti. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde LİNAC Cihazı ile tedavilere başlandı.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Kanserli hücrelerin tedavisinde önemli aşamalardan biri olan Radyasyon Onkolojisi, artık Malatya'da vatandaşlara hizmet verecek. Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kurulan LİNAC Cihazı ile tedavilere başlandı.

KANSERLE MÜCADELEDE 3 TEMEL AYAK
Kanser tedavisinin üç temel ayaklarından birinin Radyasyon Onkolojisi olduğunu belirten Turgut Özal Tıp Merkezi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı hocası Yrd.Doç.Dr. Şimay Gürocak," Kemoterapi bölümü, medikal onkoloji bölümü ve radyoterapi yapan radyasyon onkolojisi bölümü olan bu üç ayak ile birlikte kanser tedavisini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.Kendi alanımızda dünyada olan gelişmeleri takip edip en son teknolojileri de buraya getirmeye çalıştık ve başardık" diye konuştu. Gürocak, bu cihazların en önemlilerinin tomoterapi ve LİNAC olduğunu söyledi.

LİNAC İÇİN HASTA ALIYORUZ
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 2013 yılından bu yana modern bir tedavi aleti olan tomoterapinin bulunduğunu kaydeden Gürocak, "Tomoterapi ile istediğimiz organları istediğimiz şekilde koruyarak tedavi yapabiliyoruz. Ancak tomoterapi ile birkaç çeşit hastalığı tedaviye alamıyorduk. Bunlardan birisi de meme kanseri olan hastalardı. Bu tarz hastalıkların tedavisinin LINAC'a girmesi uygun olur diye dışarı merkezlere gönderiyorduk. Artık LİNAC cihazımızın da kurulumu tamamlandı ve hasta almaya başladık" şeklinde konuştu.

HASTALIK YENİLEMESİN DİYE ÇALIŞIYORUZ
Hastaların dış merkeze gitmeden tanı ve tedavilerini tıp merkezinden alabileceklerini söyleyen Gürocak, "Kanser hastaları radyoterapi tedavisinin yüzde 60'lık bölümünü tedaviyle geçiriyor. Her hastada radyoterapi yapılırken farklı bir hedefler ediniyoruz. Bazılarından radyoterapiyle sadece ameliyatsız tek başına iyileştirdiğimiz oluyor. Bazı hastalarda ise ağrıları azaltmak, kanama, öksürük gibi rahatsız edici semptomları azaltmayı hedefliyoruz. Burada esas amacımız hastalığı iyileştirmek değil semptomları azaltmaktır. Bazen de ameliyat edilmiş bir hastadan ameliyat sonrası mikroskopik kalıntı hastalık olduğunu düşünüyoruz ve o bölgenin tedavisini yapıyoruz ki hastalık bir daha yenilemesin" ifadelerini kullandı.

YAŞAM KALİTELERİ ARTACAK
Başkan Gürocak sözlerini şöyle sürdürdü: "Şuan İnönü üniversitesi Radyasyon Onkolojisi 10 seneye aşkın süredir hizmet vermektedir. Ben dahil 4 doktor arkadaşımız ile birlikte hastalara modern tedavi uyguluyoruz. Kanser artık çaresiz değil, kanser hastaları arasında iyileşen çok hastalarımız oluyor. Hastalarımızın iyileştikten sonra hastalıkla yaşamalarını istemiyoruz. Bu hastaları hiç tedavi olmamış insanlarla yakın bir şekilde sağlıklı yaşamalarını istiyoruz. Yaşam kalitesi bizim hastalarımız için çok önemli, yaşarken mutlu bir şekilde herhangi bir sakatlık rahatsızlık yaşamadan hayatta olması bizim için çok önemlidir. LİNAC ile özellikle meme hastaları çok daha iyi tedavi edilecekler"

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!