Kapalı Bulunan Köy Yolu Sayısı 13'e Düştü.

Malatya'da kar yağışı nedeniyle kapalı bulunan köy yolu sayısı 13'e düştü.
Malatya kırsalında ve özellikle yüksek kesimlerde bulunan köylerin bulunduğu bölgelere kar nedeniyle; Arapgir'de 9, Hekimhan'da 2, Pütürge'de de 2 köy yolunun açılması için yapılan karla mücadele çalışmasında bulunan ekiplerin, çalışmalara aralıksız devam ettiği bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya yaptığı açıklamada, "2012 sonu ve 2013 başında bulunan kış aylarında yağan kardan dolayı köylerin ve mezraların ulaşıma kapanmaması için 24 ekip kurarak 13 ilçemizde hizmet vermekteyiz. Bugün de Arguvan Karahöyük, Ermişlere, Çayırlı, Koyuncu, Yenisu köylerinin ulaşımının sağlandığı grup yolunda karla mücadele yol açma çalışmalarını yerinde incelemek için geldik. Yaklaşık 30 kilometrelik yolun tamamını açtık. İnşallah bu senede kışı kazasız belasız atlatırız. Ekiplerimiz 24 saat bakım evlerimizde bulunuyor. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen sayın valimize, vekillerimize ve encümenlerimize, çalışanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Koyuncu Köyü Muhtarı Mehmet Köse de, "Köyümüzün ihtiyacı olan kanalizasyon yapıldı. Evlerimize kadar şebekeli su dağıtıldı. Kar yağışından dolayı grup köy yolumuz kapalıydı. Şimdi mezramızla beraber köy yolumuz da açıldı. Buradan emeği geçen yetkililere ve çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya Mega Endüstri Bölgeleri Kapsamına Alınıyor mu? Ölmeztoprak Talepleri Bakanlığa İletti
- Yeşilyurt Belediyesinin Sayıştay Raporu Kamuoyunun Erişimine Açılıyor!
- Malatyalı Mustafa Necati Tecdelioğlu, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Seçildi!
- Yeşilyurt Belediyesinden Müftülüğe ve TUSAŞ'a Taşınmaz Tahsisi Yapıldı
- Malatya'da Gençler İçin Ücretsiz Kuaförlük Kursu Kayıtları Başladı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.