dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2390.3
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    61613.89$

Kaplan, 3 attı 3 aldı


Kaplan, 3 attı 3 aldı
Mehmet AYHAN yazdı
Narin

YORUM-ANALİZ: MEHMET AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 3 haftalık galibiyet hasretine Kardemir Karabükspor önünde son verdi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Sambacı Doria, Faslı yıldızlar Khalid Boutaib ve Nacer Brazite'in golleriyle farklı kazandı: 3-1. Doğunun Kaplanları bu sonuçla 31 puanla 9'uncu sıraya yükseldi. Malatya temsilcisi, 4 Mart'ta Konya'da…

İLK 11'DE 1'İ ZORUNLU 4 DEĞİŞİKLİK

Teknik Direktör Erol Bulut, kadrosunda rotasyona gitti. Deplasmandaki golsüz Bursaspor beraberliğine göre; ilk 11'inde 1'i zorunlu 4 değişik yaptı. Ertaç Özbir, Brezilyalı stoper Doria, Senegalli sol bek Aly Cissokho, Murat Yıldırım, Aytaç Kara, Rahman Buğra Çağıran ve Adem Büyük'e yine güvendi. Bursa'ya sarı kart cezasından ötürü gidemeyen Ekvadorlu savunmacı Arturo Mina, aynı gün kulübeden çıkamayan Gineli Sadio Diallo, 72'de fırsat tanınan Emanuel Dening ile 87'de oyuna dahil olan Faslı santrfor Khalid Boutaib ilk 11'deydi.karabuk1

BİR KIRMIZI, BİR SARI KART CEZALISI

karabuk10
Nijeryalı Michael Pereira ile Pereira'nın vatandaşı Azubuike Okechukwu, Eren Tozlu bu kez kesik yedi. Bursa'da sarı kart cezalısı durumuna düşen Sadık Çiftpınar'ın yanı sıra Antalya'da ihraç edildikten sonra PFDK'nın 3 maçlık yaptırım uyguladığı Faslı sağ bek Issam Chebake, Kasımpaşa ve Bursa'nın akabinde Kardemir Karabükspor önünde de yoktu. Sadık'ın yerine Mina, Chebake'nin bölgesinde ise Rahman Buğra ter döktü.

MURAT YILDIRIM'A KRİTİK GÖREV

karabuk11
Eldivenli Ertaç giydi. İlerisinde Doria ile Mina seyredildi. Defansın sağında Rahman, solunda Cissokho görüldü. 4-1-4-1 sisteminin en yorucu yerinde Murat Yıldırım vardı. İkinci bölgenin göbeğinde Diallo ve Aytaç Kara, sağında Dening, solunda Adem Büyük boy gösterdi. İleri uca Butaib çekildi. 21 kişilik esame listesini Fabien Farnolle, Gökhan Akkan, Sincere Seth, Pereira, Azubuike, Berk Yıldız, Mustafa Eskihellaç, Nacer Barazite, Eren ve Gilberto tamamladı.

DORIA'NIN İLK GOLÜ VE VERİLMEYEN PENALTI!

karabuk13
Bahattin Şimşek'in ilk düdüğünden 23 dakika sonra gol geldi. Aytaç'ın kornerinde devre arası transferlerinden Doria, Sarı-Siyah-Kırmızılılarda siftah yaptı. 45'teki pozisyon, tartışmaları ve haklı eleştirileri beraberinde getirdi. Ceza alanı dışından, sağ çaprazdan Rahman Buğra Çağıran'un mükemmel vuruşunda top İshak Doğan'ın elleriyle buluştu. Net penaltıyı atlayan hakemin 'devam' kararı büyük tepki çekti.

BOUTAIB'İN 63 GÜNLÜK HASRETİ DİNDİ

karabuk15
46'da Diallo kenara, Faslı Barazine çimlere adım attı. 52'de direğe takılan Adem, soyadı gibi ‘Büyük' şanssızlık yaşadı. 60'ta, Cissokho'nun asistinde Boutaib affetmedi. Faslı 24 Aralık 2017'de, Kayseri'de 1-0 kazandıkları karşılaşmadan tam 63 gün sonra fileleri sarstı ve Süper Lig'deki 10'uncu golünü kaydetti. Dening'in beğenilmeyen futbolu, 61'de Gilberto'nun yüzünü güldürdü.

karabuk17

BRAZITE'TEN İLK HAFTADAN SONRA BİR İLK…
69'da ağları havalandıran Barazite tabelayı 3-0'a taşıdı. Faslı 13 Ağustos 2017 tarihindeki 3-1'lik Osmanlıspor galibiyetinden 196 gün sonra skora katkıda bulundu. Erol Bulut, 78'de Boutaib'i alkışlattı. Yeşil zemine Spor Toto 1. Lig'deki Elazığspor'dan kapılan 22 yaşındaki Berk Yıldız ayak bastı. 90'da konuktan Leandrinho penaltıda ‘3-1' dedi.

karabuk18

SAĞ BEKTE RAHMAN SIRITMADI
Müsabakanın genel analizine gelince… Karabük sınavına dek altı 90 dakikanın 4'ünde gole izin vermeyen Doğunun Kaplanları bu başarıyı takrarlayamadı. Ağırlaşan oyunu Adem Büyük'ün şutları heyecanlandırdı. Elbette futbolda bireysel performanslar, tempoyu arttırıyor. Leandrinho, Herve Kage, Hamidou Traore ve Luis Ibanez yüklenemeyince, yani geri dörtlü baskı yemeyince Rahman da sırıtmadı. Chebake önemli bir oyuncu, dolayısıyla yokluğunda onun mevkisinde Rahman ile hücum anlamında çok fazla yüklenilemedi.

karabuk2

GILBERTO'YLA HAREKETLİLİK ARTTI
Gilberto girince Boutaib biraz daha kanada yöneldi. Misafir cesaretli oynadı. Geriye düşünce skor üretmek adına çabaladılar. Levent Açıkgöz'ün çalıştırdığı Mavi Ateş'in temkinli davranması Malatyaspor'a yaradı. Tabelayla eşdeğer oyun da farklılaştı. İkinci devrenin başında Kırmızı-Mavililerin hamlesi beklenmesine karşın Erol Bulut da Diallo-Barazite dokunuşunu gerçekleştirdi.

karabuk3

MINA-DORIA OYUNU YÖNLENDİRDİ
Mina'yla birlikte oyunu yönlendiren Doria, paslarıyla da aktif rol üstlendi. Organizasyonlarda iki kanat da çalıştı. Aytaç ile Diallo arasında uyum sorunu göze çarptı. Oyunun akışını hızlandırmaları, özellikle ön taraftakilerle bağlantıyı kurmaları öngörüsünde yanılma payı yoktu; ama ikili oyunlara uzaktılar. Zaten Barazite'in, 46'da Diallo'dan formayı devralması şaşırtmadı. Diallo fiziksel olarak yavaştı. Erol Hoca, Boutaib'e katkı sağlayabilmek adına Barazite'nin hünerlerini sergilemesine olanak sundu. Faslı, hemen iki şut tehdidiyle oyunu hareketlendirdi.  Böylece güvenli oyuna gidildi. İleriye destek çoğaldı.

karabuk8

BAMBAŞKA BİR İKİNCİ YARI…
İlk 45'teki futbolda ortadaki sıkışıklığı pas oyunuyla çözen Murat'a yardımda bulunulmadı. Lakin ikinci 45'te bambaşka bir seyir keyfi vardı. Yüksek toplarda ve kenar oyunlarında iyi olan Boutaib ile Adem'in performansındaki olumlu çizgide ise Erol Bulut'un katkısı yadsınılmaz bir gerçek. Leandrinho, Kage, Traore ve Ibanez gibi tehditkâr ve atletik isimler durduruldu. Kenar oyunlarının kullanılmasıyla da ibre tamamen Malatyaspor'a döndü. Erol Bulut, 11'de defansif olarak orta sahada Murat'ı düşündü ki Barazite fikrinde olsaydı oyun erken renklenebilirdi. Murat ise stoperlerin arasında ilk ve ikinci yarıda iyi işlere imza attı…

karabuk9

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!