dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9130.05
  • BTC
    70049.26$

KAPLAN, 5. GERİ VİTESTE!


KAPLAN, 5. GERİ VİTESTE!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Kemal Özdeş yönetimindeki dördüncü maçında da puanla tanışamadı. Evinde, ilk yarım saatin ardından 10 kişi oynayan Antalyaspor'a 2-1 ile geçilen Kaplanların mağlubiyet serisi 5 karşılaşmaya çıktı. Son 13 haftalık performansı; 5 beraberlik, 7 yenilgi ve 1 galibiyet olan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 24 puanda. Ertelenen Trabzonspor mücadelesini 11 Mart'ta oynayacak olan Malatya, 1 Mart'ta Denizlispor'un konuğu...

JAHOVIC, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Malatya Stadyumu'ndaki zorlu randevu, yüzünde özel bir maskeyle oynayan Adis Jahovic açısından farklı bir anlam ifade ediyordu. Sezonun ilk yarısını BtcTurk Yeni Malatyaspor'da geçiren Makedon forvet, adeta kaçarcasına, ara transferde Antalya'nın yolunu tutmuştu. 32 yaşındaki futbolcu, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayla 11'i Süper Lig'de, 3'ü UEFA Avrupa Ligi Elemeleri'nde olmak üzere toplam 14 gol atmıştı.

FOFONA, 36 GÜN SONRA DÖNDÜ

7 Şubat'ta Ankaragücü'ne 1-0 kaybedilirken topa eliyle müdahale edip atağı kesen ve kızaran Mustafa Akbaş, cezasını tamamladı; ama yedek soyundu. Sakatlığını atlatan Moryke Fofana da döndü. Fildişi Sahilili, 18 Ocak'taki 4-1'lik Başakşehir mağlubiyetinden sonra ilk kez yeşil zemine ayak bastı. Kasımpaşa'dan kiralanan Fransız Remi Walter'ın yerine 73'de oyuna giren Fofona, 36 gün sonra fırsat yakaladı. Sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan Eren Tozlu ise halen rehabilitasyon sürecinde...

İLK 11'DE 0 DEĞİŞİKLİK!

Teknik direktör Kemal Özdeş, Galatasaray'a 1-0 yenildikleri gün tercih ettiği 11'i, Antalyaspor önünde de bozmadı. 21 kişilik esame listesindeki tek değişiklik ise Burundi Milli Takımı'ndan Youssouf Ndayishimiye'nin yerine Fofona'nın adının yazılı oluşuydu.

ÖZDEŞ'TEN İSTİKRARLI SİSTEM...

Kemal Özdeş yine 4-2-3-1'e sistemini yeğledi. Eldivenleri Beninli Fabien Farnolle giydi. Geri dörtlünün solunda Kasımpaşa'dan kiralanan Mısırlı sol bek Karim Hafez, sağında Faslı kaptan Issam Chebake izlendi. Stoperin sağında Ekvadorlu Arturo Mina, solunda Zimbabweli Teenage Hadebe vardı. Önlerine Robin Yalçın ile Ganalı Afriyie Acquah çekildi. İleri uçtaki Umut Bulut'un arkasında, solda Fransız Thievy Bifouma, sağında Gökhan Töre, göbekte Walter ter döktü. Kadroya; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Yiğithan Güveli, Özer Özdemir, Murat Yıldırım, Ahmed Ildız, Hollandalı Mitchell Donald, Tunuslu Ghaylen Chaaleli, Fofana ile Rus Rostov'dan alınan İzlandalı forvet Vidar Kjartansson da girdi.

BOFFIN KURTARDI, FREDY ATTI

İki taraf da ilk anlarda birbirlerini tarttı. İlk tehlikeli akınını ev sahibi 4'üncü dakikada geliştirdi. Ceza sahasının hemen dışındaki Walter'ın şutunda Ruud Boffin son anda kornere çeldi. 8'de Akdeniz temsilcisi çok hızlı ve etkili geldi. Jahovic ile verkaç yapan Sinan Gümüş, Hafez'i ekarte edip sağdan içeriye gönderdi, kale önündeki Fredy, Hadebe'nin bakışları ve Mina'nın yetişme çabaları arasında fileleri sarstı. 0-1.

BU KADAR TOP KAYBI OLUR MU?

11'de Bifouma soldan, rakiplerinden müthiş sıyrılıp ceza sahasına girdiği anda Gökhan Töre'yi gördü. Bu futbolcu kendi etrafında dönüp vuruşunu gerçekleştirse de Boffin'e takıldı. Sarı-Siyah-Kırmızılılarda anlaşmazlıklar nedeniyle top kayıpları fazlaca yaşandı. İlk 20 dakika geride kaldığında, bazı pozisyonlarda Farnolle hariç arkadaşlarının tümü, Antalyaspor yarı alanındaydı.

“UMUT”LANDIRAN İLK GOL...

25'te sağdan Jahovic kesti, yüksek topa Farnolle müdahale edemeyince Sinan Gümüş'e fırsat doğdu. Chebake'nin temasta bulunduğu Sinan kendini yere bırakınca “Devam” denildi. 29'da Chebake orta alanda soldaki Hafez'i gördü. Bu oyuncu sol ayağıyla uzun mesafeye rağmen olağanüstü bir pas attı. Umut ise gelişine klasını konuşturdu: 1-1. Kayserispor ile yollarını ayırınca renklere bağlanan deneyimli santrfor böylece Malatya'da ilk golünü de kaydetmiş oldu.

SİNAN'DAN, MALATYA'YA “GÜMÜŞ” FIRSAT!

30'da misafir 10 kişi kaldı. Sinan Gümüş, Mina'nın sağ ayağına, Yaşar Kemal Uğurlu'nun hemen gözlerinin önünde basınca ikinci sarıdan, kırmızı kartla ihraç edildi. Ardına bile bakmadan direkt soyunma odasına gitti. 35'te Amilton, Mina'dan sıyrılıp havalandırdı, Hafez tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. 10 kişi oynayınca topu çıkarmakta çok güçlük yaşayacağı düşünülen Tamer Tuna'nın ekibi, üstünlük sayısını arayacak kadar da cesur ataklar geliştirdi. Ancak Sinan Gümüş'ün olmayışıyla, akan oyunda eksiklik fazlasıyla hissedildi ve konuğun eli kolu bağlandı.

BASKI ARTTI; AMA...

Özellikle ikinci 45'te ileriye yönelemeyen Kırmızı-Beyazlılara karşı pres de uygulayan Kaplanlar, baskısını iyice artırdı. Savunmanın kısmen rahatladığı gözlemleyen Kemal Özdeş, 59'da geçiş hücumlarında önemli bir öğrencisene, Donald'a şans tanıdı. Hollandalı, görevi biraz da şaşıran Mina'dan devraldı. Özdeş'in kararında, 39'da sarı kart gören Mina'ya dair risk almama düşüncesi de önemli bir rol oynadı.

DONALD, ÜST DİREĞE NİŞANLADI

66'da BtcTurk Yeni Malatyapor gole çok yaklaştı. Bifouma sağ çizgide kontrolünün akabinde Chebake ortaladı. Donald, müsait durumda, arka direkte, üst direğe nişanladı! Devamında Acquah uzaklardan çerçeveyi tutturamadı. Temponun ilk devreye oranla düşmesi ise Antalya'nın oyunu soğutma çabasından kaynaklandı.

ÖZDEŞ'TEN HATALI HAMLE

73'te Walter-Fofana değişikliğini gerçekleştiren Kemal Özdeş, çok tartışılacak bir hataya imza attı. Çünkü sağ baldırında problem yaşayan Bifouma ile ilgili sağlık heyetinin kararını beklemesi gerekiyordu. Fransız yetenek oyuna devam edemeyince 76'da Kjartansson, çimlere ayak bastı. Dolayısıyla Özdeş, taktik olarak bir hamlesini çöpe attı!  

PENALTI İTİRAZLARINA RET

82'de Chebake'nin sağdan servisinde yoğun şekilde “Penaltı” itirazları yapılsa da hakem, Fedor Kudryashov'un kollarını sakladığı ve topa bilinçli dokunmadığına hükmetti. 85'te Umut iyi sıçradı; fakat Boffin'i aşamadı ki, hissettiği acıdan, meşin yuvarlağa gözünün üstüyle vurduğu anlaşıldı. 

MAÇI, YILDIZ OYUNCULAR KAZANDIRIR

“Futbolda maçı yıldız oyuncular kazandırır” kuralı bir kez daha kanıtlandı. Tamer Tuna'nın, Kemal Özdeş'e nazire yaparcasına 82'deki Charles-Amilton, 87'deki Podolski-Fredy hamlelerinin başarısı dikkati çekti. 88'te kontratağa çıkan Antalyaspor'da sağdan Charles doldurdu, arka direkteki Lukas Podolski, Farnolle'ün kapattığı sağ köşeye doğru atıp, sol ayağının hünerlerini konuşturdu: 1-2. 6 dakikalık duraklamalarda skor tabelası aynı kaldı...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!