dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63789.943$

Kaplan 7 hafta sonra kükredi


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Haber- Yorum- Analiz: Mehmet AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında ağırladığı Ankaragücü'nü eli boş gönderdi: 3-1. Sarı-Lacivertli rakibiyle oynadığı maça kadar son 7 haftada 5 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sadece 2 puan toplayabilen Doğunun Kaplanları kendine geldi. Adem Büyük (Pen.), Guilherme ve Ahmed Ildız'ın golleriyle kazanan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 37 puana ve 5'inci basamağa yükseldi. Malatya ekibi, milli aranın ardından nisan ayının 2'sinde Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk ayağında konuk olacağı Galatasaray ile 7'sinde, yine İstanbul'da, bu defa ligde karşılaşacak.

1008_22

EYMS'DE 4 FUTBOLCU SAKAT
Evkur Yeni Malatyaspor'da tedavileri devam eden Fransız forvet Aboubakar Kamara ve Ekvadorlu stoper Arturo Mina, Sivas deplasmanının ardından yine forma giymedi. Sakatlığını atlatan ve düz koşulara başlayan Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma da kafileye dahil edilmedi. Teknik direktör Erol Bulut'un raporu, yönetimin onayıyla kadro dışı bırakılan kalecilerden Ertaç Özbir ile stoperlerden Murat Akça yoktu.

1002_546

YETENEKLİ FORVET CEZALI, 3 İSİM DÖNDÜ
Abdulkadir Bitigen'in düdük çaldığı Yeni 4 Eylül Stadı'nda 22. dakikada bu sezon 4. defa sarı kart yaptırımına uğrayan Eren Tozlu, cezalı durumuna düştüğü için ter dökemedi. İyileşen Ömer Şişmanoğlu gibi Sivas'ta ter boy gösteremeyen Adem Büyük 11'e döndü. Sağlığına kavuşan Rahman Buğra Çağıran da yedek soyundu.

BULUT'TAN 11'DE TAM 6 DEĞİŞİKLİK
Erol Bulut, 2-0'lık Demir Grup Sivasspor yenilgisinin 11'inde, Ankaragücü önünde tam 6 değişikliğe gitti. 11'in yeni yüzleri Bülent Cevahir, Brezilyalı Guilherme, Robin Yalçın, Nijeryalı Michael Pereira, Ömer Şişmanoğlu ve Adem Büyük oldu. Murat Akça'yı gözden çıkaran Bulut; Eren Tozlu'nun eksikliğinde Erkan Kaş, Ahmed Ildız, Sırp Danijel Aleksic ve Barış Alıcı'yı da 11'den kesip kulübeye, yanına oturttu.  

1003_405 

SAHA DİZİLİŞİ SİL BAŞTAN
Beninli eldiven Fabian Farnolle'den başlayan 4-2-3-1 dizilişinde, geri dörtlünün ortasında Robin Yalçın ile Mustafa Akbaş vardı. Bu ikilinin solunda Bülent, sağında Nijeryalı Sincere Seth görüldü. Murat Yıldırım ile Mitchell Donald bu dörtlünün hemen ilerisindeydi. Orta alanın sağında Periara, solunda Adem ter döktü. 10 numara mevkisi Guilherme'ye emanet edilirken, forvette Ömer Şişmanoğlu çekildi. Eksikler nedeniyle 19 kişiden oluşan esame listesini Abdulsamed Damlu, Faslı Issam Chebake, Erkan, Ahmed, Aleksic, Barış, Rahman Buğra ve Senegalli Issiar Dia tamamladı.     

SEDAT AĞÇAY BU KEZ RAKİP
Yeni Malatya Stadı'ndaki zorlu sınav, Ankaragücü'nün kaptanı Sedat Ağçay açsından özel bir anlam taşıyordu. Sarı-Lacivertliler ile Evkur Yeni Malatyaspor'a karşı mücadele eden 37 yaşındaki tecrübeli futbolcu, 2015-17 arasında Spor Toto Süper Lig'e yükselme sevinci de yaşayan eski bir Kaplan'dı…

1004_199

EROL HOCA'NIN ALEKSIC HAMLESİ VE PENALTI GOLÜ
Özgür Yankaya'nın düdük çaldığı karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi duyulmadı. Erol Bulut hücum hattını güçlendirme düşüncesiyle soyunma odasından dönüşte Pereira'yı oyundan alırken, Aleksic'i sahaya sürdü. Bu hamleyle hareketlenen Evkur Yeni Malatyaspor, 53'te penaltı kazandı. Ante Kulusic ceza alanında Aleksic'i düşürünce hakem beyaz noktayı işaretledi. Adem Büyük de Süper Lig'deki 4'üncü sayısını kaydetti: 1-0.

BREZİLYALI GUILHERME'DEN 5'İNCİ GOL
İkinci devrede üretkenliği artan Doğunun Kaplanları, 58'de farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası içerisindeki karambolde önünde kalan topa, genç file bekçisi Altay Bayındır'dan önce davranıp vuran Guılherme Costa Marques, bu yılki 5'inci golünü attı. Bu bölümden sonra temposu kısmen düşen Yeni Malatyaspor, 72'de meşin yuvarlağı ağlarında gördü. Nijeryalı sağ bek Sincere Seth'in hatalı geri pasında araya giren Dever Orgill sahnedeydi: 2-1.

1005_109

VAR'DAN GELEN İPTAL ‘OH' ÇEKTİRDİ
73'te Guilherme'nin yerine Ahmed'i oyuna alan Erol Bulut, 78'de Seth'e kenara çekerken, Chebake'ye güvendi. Jamaika'nın 76'da tabelaya eşitlik getirdiği anda Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da uyarısıyla Yankaya, doğru bir kararla ofsayt gerekçesiyle “iptal” dedi. Derin bir “oh” çeken tribünler, 90+4'te 3'üncü kez sevindi. Adem Büyük'ün servisinde ilk şutunda Altay'a takılan Ahmed Ildız, pozisyonun devamında neticeyi tayin etti: 3-1.

İLK YARI HERKESİ UYUTTU
Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu şöyle özetlemem mümkün… İki taraf da özellikle ilk devrede kısa aralıklarla rakip yarı alanda gözüktü. Ancak yakalanan çok net bir fırsat yok ve akıllarda kalan bir atak yoktu. Karşılıklı birkaç akın vardı; ama sonuç çıkmadı. Kaleyi tutan isabetli şut dahi görülmedi.

1006_59

NE KOŞTUN BE GUILHERME
Toplam koşuda ise Erol Bulut'un öğrencileri, Mustafa Kaplan'ın talebelerinden 52.74 kilometreye, 52.65 km öndeydi. Bireysel istatistiklerde Guilherme 5.62 km ile yeşil çimde en çok mesafe kat eden futbolucydu. Onu rakipten Hector Canteros 6.63 km ile izledi. Bu isimlerin ardına yerleşen 4 isim de EYMS'den oldu. Sırasıyla Ömer Şişmanoğlu (5.47 km), Mitchell Donald (5.31 km), Murat Yıldırım (5.24) ve Michael Pereira (5.21) yer aldı.

‘ATAMAYANA ATARLAR' KURALI İŞLEDİ
Golün seyredilemediği bölümlerde kıran kırana ikili mücadeleler izlendi. Son anlarda, “Atamayana atarlar” sözü bir kez daha gerçekleşti. Başkent temsilcisi, oynanmayan bölümde Dever Orgill ve Ante Kulusic ile iki önemli gol şansı yakaladı. İki futbolcu da yakın mesafeden topu ağlara yollayamadı. Hemen akabinde gelişen kontratakta Ahmed cezayı kesti.

1007_34

EN ÇOK TOP KAYBEDEN GOL ATTI
Bitiş düdüğünün ardından Evkur Yeni Malatyaspor'un toplam 103.67 km'lik koşuya ulaştığını tespit ettik. Dikkat çekici bir başka istatistik de en fazla top kaybedenler arasında bulunan Adem Büyük'ün penaltıdan da olsa fileleri sarsması oldu. Oyundan çıktığı 73. dakikada en çok mesafe kat edenler listesinde 2'ncilikte yer alan Guilherme de skora katkı sağladı.

6 BİNİ AŞKAN TARAFTARDAN TOKAT GİBİ CEVAP!
Normal süre ve duraklamaların sonrasında Yeni Malatya Stadyumu'ndaki kenetlenme görülmeye değerdi. Sivas'taki 2-0'lık mağlubiyetle birlikte ortalıkla kol gezen felaket tellallarına en güzel cevabı cefakâr taraftar verdi. Stada gelen toplam 6 bin 208 gerçek Malatyasporlu, 3-1'lik zaferi “Adem takımı buraya getir” diyerek tribünlere çağırdıkları futbolcularla birlikte kutladı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!