dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2469.7
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65642.18$

KAPLAN’A AKDENİZ HAVASI İYİ GELDİ


KAPLAN’A AKDENİZ HAVASI İYİ GELDİ
Mehmet Ayhan yazdı!...
Narin

 

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda sahasında Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'tan Kırklarelispor'u 1-0 yenerek yoluna devam eden Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de bu sene üst üste 2. galibiyetini elde etti. Doğunun Kaplanları, evindeki 2-0'lık Galatasaray zaferini Aytemiz Alanya deplasmanında süsledi: 0-1. Puanını 18'e çıkaran Sarı-Siyah-Kırmızılılar 9 Kasım'da Trabzon'u ağırlayacak.

MINA DÖNDÜ, ÖMER VE SETH YOK
Galatasaray mücadelesinde sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Arturo Mina takıma döndü ama Ekvadorlu yedek soyundu. Ameliyatı sonrası tedavisi süren Ömer Şişmanoğlu ile sakatlığı yüzünden bir süredir takımdan ayrı olan Nijeryalı Sincere Seth de yoktu.

10_55

GALATASARAY'I YIKAN 11, AYNEN SAHADA
Teknik direktör Erol Bulut, Kırklarelispor karşısında Cimbom'u yıkan 11'inde tam 8 değişikliğe giderken, sadece Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Murat Akça ile Nijeryalı Michael Pereira ter dökmüştü. Bulut Aslan'ı deviren kadronun aynısını sahaya sürerken, bir başka ifadeyle Kırklarelispor'u 1-0 geçtikleri gün güvendiği 8 öğrencisini kesti. Bulut'un Mina'nın yokluğunda güvendiği Murat Akça ise artan performansıyla bu sezon 3. kez resmi bir sınavda şans yakaladı.

11_25

BULUT SİSTEMİ DE 11'İ DE BOZMADI
Erol Bulut, 1 numarada yine Beninli Fabien Farnolle'a güvendi. 4-2-3-1 kurgusunda stoperde Sadık Çiftpınar'ın yanında Murat Akça vardı. Bu ikilinin sağında Faslı Issam Chebake, solunda Erkan seyredildi. Hollandalı Mitchell Donald Donald ile Murat Yıldırım geri dörtlünün önündeki isimlerdi. Brezilyalı Guilherme Marques'in formasında 6 yazsa da 10 gibiydi! Sambacı'nın sağında Pereira, solunda Adem Büyük, ileri uçta Faslı Khalid Boutaib izlendi. 20 kişilik esame listesini Abdulsamed Damlu, Gökhan Akkan, Mina, Ahmed Ildız, Mustafa Eskihellaç, Sulley Muniru, Rahman Buğra Çağıran, Eren Tozlu, Danijel Aleksic ve Issiar Dia tamamladı.

12_27

ADEM ‘BÜYÜK' BİR ŞUT ATTI!
Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu'ndaki zorlu randevunun başlarında Doğunun Kaplanları skor üstünlüğünü eline geçirdi. 11'de ceza alanı dışından sol çaprazdan kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta Adem ‘Büyük' bir vuruş yaparken, top savunmadan sekip Haydar Yılmaz'ın solundan ağlarla buluştu: 0-1. 31 yaşındaki tecrübeli santrfor böylece 2018-19'daki 3. sayısını kaydetti.

13_18

DONALD ŞOKU! HOLLANDALI SAKATLANDI
25'te kendi yarı alanının ortalarında Arjantinli Lucas Villafanez'e arkadan sert müdahalede bulunan Donald, sarı kartla cezalandırıldı. Ancak bu pozisyonda Hollandalı sağ dizinden sakatlanınca Erol Bulut ilk hamlesini zorunlu olarak yaptı. Donald'ın yerine Ganalı Sulley Muniru 31'de oyuna dahil oldu.

14_21

NE YAPTIN MUNIRU?
Muniru yeşil zemine ayak bastıktan 2 dakika sonra, 33'te penaltıya yol açtı. Villafanez'in pasıyla hareketlenen Efecan Karaca, ceza sahası içerisinde sol çaprazda Muniru'nun darbesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda Cüneyt Çakır tereddütsüz beyaz noktayı işaretlerken, Muniru'un itirazları eşliğinde Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayını aldı.

PENALTI AVCISI FARNOLLE!
Atışı kullanan Papiss Cisse'nin soluna gönderdiği Fabien Farnolle meşin yuvarlağı çelerken, tamamlamak isteyen Senegalli forvete temiz bir dokunuşla Chebake tehlikeyi de kornerle uzaklaştırarak engel oldu. Beninli eldiven, 7 Ekim'de evlerindeki 4-4'lük Demir Grup Sivas beraberliğinde 3-2 gerideyken  74'te Muhammet Demir'e yine penaltıda ‘dur' demişti.

15_37

ALEKSIC 58'DE ŞANS YAKALADI
Kırklarelispor'u 83'te saf dışı bırakan Sırp yıldız Danijel Aleksic, dün 58'de Pereira'nın elini sıkıncaya kadar kulübede fırsat kolladı. 52'de Baiano'nun servisinde Cisse'ye Murat Akça vücuduyla duvar ördü! 63'te Baiano'nun ortasında arka direkte Cisse iyi sıçrasa da Farnolle iki hamlede topa sahip oldu. 80'de Guilherme kenara, Ahmed Ildiz sahaya yöneldi.

16_8

DİSİPLİN, DİSİPLİN, DİSİPLİN…
Müsabakanın genel analizini şöyle özetlemek mümkün… Keyifli, hareketli bir ilk 20 dakika izlendi. Erol Bulut öyle disiplinli bir takım oluşturdu ki ilk yarıda topla oynama oranında %66'ya 34, şutlarda 7'ye 1, paslarda 160'ya 67, kornerde 6'ya 0 olunmasına rağmen soyunma odasına 1-0'lık avantajla girildi ve tabeladaki rakamlar bitiş düdüğüne dek korundu. 1-0'ın ardından kontrollü davranıldı, defans sağlam tutuldu. Adem Büyük'ün golü kısmen şans da olsa Evkur Yeni Malatyaspor istediğini aldı. Mücadele, enerji, defans hattı dikkat çekti.

18_25

CHEBAKE'DEN KRİTİK MÜDAHALE…
3 haftadır ağları havalandıramayan, Süper Lig'in en az gol atan (6) ekibi olan Aytemiz Alanya'nın 3 golle en üretken ismi Cisse'nin yararlanamadığı penaltıda Chebake en az Fabian kadar başarılıydı ki Beninli'den dönen topu Senegalli Faslı'nın müdahalesi olmasa boş kaleye yuvarlayacaktı. Bu pozisyonda faul şüphesiyle VAR'a da başvuruldu. Chebake sahanın en iyilerinden biriydi. 66'da dengesiz yakalandıkları pozisyonda aldığı faul de klasına yakıştı. Hücuma verdiği destekle tanınsa da Alanya'da savunma yönü ağır bastı. Her şeye rağmen “Cisse kaçırdı yerine Farnolle kurtardı” demek çok daha doğru…

19_15

HOLLANDALI'NIN ŞANSSIZLIĞI…
Adem Büyük'ün attığı golden sonra artan Aytemiz Alanya baskısını kıran EYMS, dış sahada 1-0'ı yakalamanın avantajıyla doğal olarak oyunun temposunu da düşürdü. Öyle ki EYMS 8 golle Süper Lig'in en az gol yiyen 3. takımı unvanına sahip. Donald bir süre kendini denese de oyuna devam edemedi. Sağ bacağının üzerine basmakta sıkıntı çekti. Kenarda tedavisi yapılırken boylu boyuna uzandı. Sağ dizinin aşağısını bandaj uygulanan Hollandalı'yla sağlık heyeti ilgilenirken Kaplan sahada 10 kişiydi.

MURAT AKÇA, MINA'YI KESER Mİ?
Özellikle Sadık, Cisse'ye adım attırmadı. Sağlı, sollu hücumlardaki kritik hamleleriyle dikkati çekti. Sadık gibi Murat Akça da atletik vücudunu iyi kullanmasını bildi. Erkan da aynı şekilde ki geri dörtlü birbirleriyle çok uyumluydu. Önündeki Adem biraz ofansif olduğu için yalnız kaldı. Erol Bulut da kanat beklerini çok ileriye çıkarmadı. Geri dörtlünün önündeki Murat Yıldırım da açıkları iyi kapattı. Murat Akça'nın formunun ise Mina'nın forma bulmasını geciktirmesi kuvvetle muhtemel. 52'de bedenini Cisse'ye siper ederken kaleci gibi çıkardı.

30_3

SAVUNMACI GİBİ SANTRFOR: BOUTAIB!
Chebake, Murat Akça, Sadık, Erkan ve Boutaib'in onlarıyla katkısıyla zor bir deplasmandan 3 puan çıkarıldı. Birçok rakip atakta topu Faslı santrfor uzaklaştırdı, her yerdeydi. Erol Bulut'un gol atamamasına rağmen onu neden sürekli oynattığının cevabını layıkıyla verdi ki performansıyla alkışlandı. Tek başına iki stoperle savaştı, sahanın her yerindeydi, maçın iyileri arasındaydı. Yeri geldi, stoperler Murat Akça ile Sadık'ın arasına da girdi. Galatasaray maçının son anlarında da bu görevi üstlenmişti.

23_22

MALATYA TRİBÜNLERİ ALANYALILAR'I SUSTURDU
İkinci 45'te Mesut Bakkal'ın Turuncu-Yeşillileri'ne destek veren taraftarlar sustu! Oyuncu değişikliği için 75. dakikaya kadar beklemesi, Bakkal'a yönelik eleştirilerin temelini oluşturdu. 25-30 kişilik Malatya tribünleri onlardan daha çok ses çıkardı, tezahüratlarıyla skordan memnun ve keyifli olduklarını gözler önüne serdi.

22_27

GUILHERME GÜNÜNDE DEĞİLDİ
Aleksic, Pereira'nın yerine oyuna girince ortada görevlendirildi. Bu değişiklikle Adem santrfora geçerken Boutaib ondan boşalan sol açığa yöneldi, Guilherme de Pereira'nın ter döktüğü hücum hattının sağını parselledi. Guilherme iyi gününde olmayınca Erol Bulut hemen orta sahayı Aleksic'le güçlendirdi. Ancak Sırp yıldız da beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. Bu, 1-0'ı koruma adına da akılcı bir hamleydi. Çünkü Süper Lig'de deplasmanda alınan bir puan dahi çok önemli olduğu aşikâr.   

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!