dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2431.9
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64943.28$

Kaplan, Aslan'a 2. raundu kaybetti


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 103_5

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet Ayhan 

( Sesli Makale)

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'ın konuğuydu. Doğunun Kaplanları, Senegalli Mbaye Diagne'nin 2'si penaltıdan olmak üzere attığı 3 golle 3-0 kaybetti. Bitiş düdüğünün ardından 37 puanla 5'inci basamakta kalan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 14 Nisan'da, Alanyaspor'u ağırlayacak. Geçtiğimiz salı, Ziraat Türkiye Kupası yarı finali ilk ayağında 0-0'la yenişemediği Cim Bom'la rövanşı, 25 Nisan'da Malatya Stadyumu'nda oynayacak.

100_4

AYAK PARMAĞI KIRILAN MUSTAFA AKBAŞ YOK
Galatasaray'la İstanbul'da yapılan maçta sol ayak parmağı kırılan Mustafa Akbaş forma giyemedi. Bu futbolcunun yerine gün yedek bekleyen Robin Yalçın, stoperde görev üstlendi. 5 gün önce esame listesine giremeyen Nijeryalı sağ bek Sincere Seth kadrodaydı; ancak yedek soyundu.

102_5

EROL HOCA'DAN 1'İ ZORUNLU, 2 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, hafta içindeki karşılaşmanın ilk 11'inde 1'i zorunlu, 2 değişikliğe gitti. Sakatlığı nedeniyle Mustafa'dan yararlanamayan genç teknik adam, Ömer Şişmanoğlu'nu da kesti. Golsüz kupa beraberliğinde Ömer'in mevkisine 56'ncı dakikada geçen Aboubakar Kamara bu kez 11'deydi. Ara transferde İngiltere Premier Ligi'ndeki Fulham'dan sezon sonuna dek 15 milyon Euro satın opsiyonuyla kiralanan Fransız santrfor, böylece ilk defa 11'e girdi.

101_6

BULUT'TAN ALIŞILAGELDİK OYUN SİSTEMİ
Eldivenler Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. 4-2-3-1 sisteminde, savunmanın ortasında Ekvadorlu Arturo Mina ile Robin Yalçın vardı. Bu ikilinin soluna Bülent Cevahir, sağına Faslı Issam Chebake geçti. Murat Yıldırım ile Hollandalı Mitchell Donald ikinci bölgenin göbeğindeydi. Hücum hattını Adem Büyük, Brezilyalı Guilherme ile Sırp yıldız Danijel Aleksic besledi. En uçta Kamara ter döktü. 21 kişilik listeyi Abdulsamed Damlu, Seth, Erkan Kaş, Nijeryalı Michael Pereira, Ahmed Ildız, Rahman Buğra Çağıran, Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma, Ömer, Eren Tozlu ve Issiar Dia tamamladı.

1002_91

ÖNCE YOK, SONRA VAR!
Yaşar Kemal Uğurlu'nun yönettiği karşılaşmayı 33 bini aşkın taraftar izledi. 35'te Martin Linnes soldan Kamara'yı geçip çevirdi. Sofiane Feghouli'nin şutunda top ağlara gitse de hakem, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da uyarısıyla ofsayta hükmetti ve golü geçersiz saydı. 45+2'de Onyekuru'nun pasında hareketlenen Linnes, Murat Yıldırım'ın faulüyle yerde kalınca Uğurlu penaltıyı işaretledi. Mbaye Diagne skoru 1-0'a taşıdı.

1003_77

İKİNCİ GOLDEN SONRA HAMLELER…
İkinci golü de Fatih Terim'in talebeleri buldu. Linnes soldan kesti, Emre Akbaba kafayı vurdu, Diagne'ye çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0. İlk hamlesini 54'te yapan Erol Bulut, Murat Yıldırım'ı kenara alıp Thievy Bifouma'ya şans tanıdı. Çok geçmeden 60'ta kaptan Adem'i yanına çekip, Ömer'le gol yollarını güçlendirdi.

1004_35

ROBİN YALÇIN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
86'da Linnes'in servisinde Diagne'nin gelişine vurduğu top, Robin Yalçın'dan döndü. Galatasaraylılar “elle oynama” iddiasında bulundu. Yaşar Kemal Uğurlu, VAR odasıyla görüştükten sonra pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. Younes Belhanda'dan topu alan Diagne tabelayı yazdı: 3-0. Bu sezon 4'üncü sarı kartını gören Robin Yalçın ise cezalı durumuna düştü. Deneyimli oyuncu, 14 Nisan'daki Alanya sınavında yok. 90+5'teki Kamara-Pereira değişikliğine kimse anlam veremedi!

1006_13

DOĞUNUN KAPLANLARI MAHKÛM OYNADI
Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu ise şöyle özetlemek mümkün… Oyunun başındaki ritim Galatasaray'ın lehineydi. Ceza sahası içerisindeki savunma tercihinin ne kazar uzun süre yapılabileceği soru işaretiydi. EYMS bağlantıları kuramadığı için özellikle kaptığı toplarla çıkarken sorun yaşadı ve bu nedenle de mahkum oynadılar. Genel anlamda da oyunun hâkimi olan ev sahibi, sahada istediklerini rahatça yaptı.

1007_5

KAMARA TAKIMA UYUM SAĞLAYAMIYOR
Aleksic, Guilherme ve Donald, Adem… Bu dörtlünün ileriye çıkışlarda büyük rolü var; ancak arkadaşları onları doğru alanda ve zamanda bir türlü bulamadı. Galatasaraylılar da zaten buna izin vermedi. Hareket edilebilmesi için Aleksic'in, Guilherme'nin ve Adem'in daha fazla yer değiştirmesi gerekiyordu. Yeni yeni adapte olan Kamara'nın uyumu sıkıntılıydı. Arkadaşlarının onunla iletişim açısından problemi olduğu aşikâr! Erol Bulut da ondan istediğini alamadı. Defansı fazlasıyla geride kurdukları için ön bölgeyle mesafe çoktu. Yaklaşması gereken Kamara da uzak kaldı.

1008_4

PRES YENİNCE OYUN KURULAMADI
Malatyaspor'un oyun kuramaması, Galatasaray'ın baskı, pres hızına bağlanabilir. EYMS'nin ilk yarıda ileriye sadece bir sağlıklı çıkışı oldu. Cim Bom'un merkezde kaptırdığı top değerlendirildi ve Aleksic'in terse dönmesiyle Adem'le bir pozisyon bulundu. Bunun dışında atak yoktu. Malatya orta sahada Galatasaray'ın pas trafiğini rahatsız edemedi. Donald ve Murat bu performansı fazla ortaya koyamadı. Zaman zaman Aleksic'in, Adem'in merkezi kapatması noktasında problem yaşandı. Rakibe çok atak şansı, Belhanda ve Fernando'ya alan verildi. Böylece Aslan 3. bölgeye rahat geçişler yapabildi.

105_1

BOUTAIB'İN YERİ BİR TÜRLÜ DOLMUYOR
Orta saha dengesini kuramayan EYMS, ön bölgede de sağlıklı pas trafiği oluşturulamadı. Oysa ki bu, Malatyaspor'u oyunun içine daha fazla çekecek bir durumdu. Galatasaray temposunu yüksek tutunca Kaplanlar da oyuna bir türlü giremedi. Evkur Yeni Malatyaspor'un gidenlerin yerini dolduramadığı bir kez daha bariz bir şekilde göze çarptı. 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik alınan süreçte de hissedilen eksikliklerden en önemlisi, Faslı forvet Khalid Boutaib idi. Malatya'nın yeni bir araya gelmiş oyuncu grubuyla oynarmış gibi bir havası vardı. Topa sahip olmayla ilgili ciddi anlamda problemler yaşandı ve 3 pastan sonrası gelmedi.

106

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!