dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9617.34
  • BTC
    65311.72$

KAPLAN ‘BÜYÜK’LERE ZİRVEDEN BAKIYOR!


KAPLAN ‘BÜYÜK’LERE ZİRVEDEN BAKIYOR!
Mehmet Ayhan yazdı...!
Narin

 

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

Geçen sezon 1-0'la geçtiği Trabzonspor'u Spor Toto Süper Lig'de ikinci kez misafir eden Evkur Yeni Malatyaspor 5-0'lık farklı skorla zafere uzandı. Guilherme (2) Aleksic'in (2) ve Boutaib'in golleriyle neticeye uzanan Doğunun Kaplanları puanını 21'e çıkardı. Maç fazlasıyla 2. basamağa yerleşen ve tarihi bir başlangıcı imza atan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 25 Kasım'da Kasımpaşa'nın konuğu olacak.

‘BÜYÜK'LERE MALATYA'DAN ÇIKIŞ VİZESİ YOK

2017-18'de Malatya'da Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 3-1 yenildiği Fenerbahçe'yi de 2018-19'un 2. haftasında 1-0'la yıkarken, önceki sene 2-1'le devirdiği Galatasaray'ı da 28 Ekim 2018'de 2-0 mağlup etmişti.

11_44

MINA 11'E DÖNDÜ, DONALD SAKAT
2-0'lık Galatasaray galibiyetinde sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Arturo Mina takıma dönse de 1-0'lık zaferle dönülen Aytemiz Alanya deplasmanında yedek soyunmuştu. Ekvadorlu, son taktik idmanda Sadık'ın yanında bulunan Murat Akça'nın sürpriz yokluğunda 11'e adını yazdırdı. Tedavisi süren Ömer Şişmanoğlu, Alanya'da 31'de sağ dizinden sakatlanınca 31'de yerini Ganalı Sulley Muniru'ya bırakan Mitchael Donald ile bir süredir takımdan ayrı olan Nijeryalı Sincere Seth de yoktu. Hollandalı'nın dışında Ertaç Özbir de iyileşemediği için kadroda yer almadı.

20_4

ALANYA'YI DEVİREN 11'DEKİ 3 İSİM YOK!
Teknik direktör Erol Bulut, Alanya'yı yıkan 11'inde 3 farklılığa yöneldi. Son dönemin adından söz ettiren ismi Murat Akça'nın eksikliğinde stoperde Mina döndü. Donald'ın sağlık problemi yaşadığı ikinci bölgede Ahmed Ildız forma giyerken, Danijel Aleksic ile Nijeryalı Michael Pereira, Alanya'da olduğu gibi 58'de değil, bu kez baştan değişti.

BU SİSTEMDEN VAZGEÇİLMEZ!
Erol Bulut, eldivenleri yine Beninli Fabien Farnolle'a emanet etti. 4-2-3-1 saha dizilişinde geri dörtlünün göbeğinde Sadık Çiftpınar'a Mina eşlik etti. Onların sağında Faslı Issam Chebake, solunda Erkan Kaş izlendi. Ahmed ile Murat Yıldırım bu oyuncuların önündeydi. Brezilyalı Guilherme Marques 10 numara mevkisindeydi. Sambacı'nın sağında Aleksic, solunda Adem Büyük, santrforda Faslı Khalid Boutaib seyredildi. 8 kişilik yedek kulübesinde Abdulsamed Damlu , Gökhan Akkan, Pereira, Mustafa Eskihellaç, Muniru, Rahman Buğra Çağıran, Eren Tozlu ve Issiar Dia oturdu. 

19_16

10 NUMARA ADAM GUILHERME!
Arda Kardeşler'in düdük çaldığı mücadelenin ilk golü 36'da geldi. Onazi'den topu kapan Boutaib bekletmeden pasını Guilherme'ye aktardı. Sambacı ceza alanına girer girmez düzgün bir dokunuşla topu ağlara gönderdi: 1-0. 38'de tribünler ikinci kez ayaklandı. Aleksic sağ kanattaki Guilherme'yi görüp hızla içeriye girdi. Ardından Brezilyal'nın ortasına hareketlenen Sırp yetenek sol ayağının dışıyla şık vurdu: 2-0.

18_26

GOL SAĞANAĞI…
İlk yarıda müthiş bir performans sergileyen Doğunun Kaplanları 2. devreye de müthiş girdi. 48'de Toure'nin Adem Büyük'e faulünün akabinde kaleyi karşıdan gören bir noktada kazanılan serbest atış için Aleksic ve Adem yöneldi. Aleksic sağ köşeden ağları sarsarken bu yılki 5. golünü kaydetti: 3-0. 51'de Soldaki kornerde Guilherme keserken, Boutaib markajdan kurtulup altıpasta yükseldi ve 2018-19'daki 2. sayısına erişti.

SAMBACI'DAN BU SEZONKİ 3. GOL
64'te Aleksic'in havadan servisinde Guilherme, birebirde Onur'un soluna şık bıraktı ve Kaplan'daki 3. golünün mutluluğunu yaşadı: 5-0. Bulut'un 71'deki Adem-Pereira, 80'deki Guilherme-Rahman, 89'daki Boutaib-Eren hamleleri futbolcularını alkışlatma düşüncesinin ürünüydü.

17_23

DEFANSIN ARKASINDAKİ BOŞLUKLAR...
Müsabakanın genel analizini şöyle özetlemek mümkün…
Defans arkası boşluklar Trabzon adına sıkıntıya yol açtı, Evkur Yeni Malatya'ya avantaj sağladı, biraz geride beklenip savunma arkasına sarkma planı başarıyla uygulandı. Arjantinli Sosa ile Brezilyalı Guilherme arasında özellikle ilk gole kadar stratejik bir oyun hâkimdi, oradan bir takım şeyler çıkabileceğini düşünenleri Kaplan'ın Sambacısı yanıltmadı.  Malatya temsilcisinin ilk devrede kenardan geldiği, topu yükselttiği ve birçok pozisyonu oldu.

14_29

KONSANTRASYON EKSİKLİĞİ
Boutaib'in kuvveti ve aksiyon alanınca girince topa müdahale etmesi ve Trabzonspor defansında hata arayan Guilherme'nin fırsatçılığı sürpriz değil, beklendik bir gelişmeydi. Bu dakikada Onur Recep Kıvrak gereksiz yere erken çıktı ki konsantrasyon eksikliği dikkati çekti. Bordo-Mavililer bu bölüme dek çok da oyunun karşılığı olmayan iki gol yemiş oldu, şok yaşadı!

16_9

SADIK HAVADAN KUŞ UÇURTMADI
İlk 45'te tabela hariç ortada görünen bir karşılaşmaydı. Boutaib, Aleksic ve Guilherme ve Farnolle gibi oyuncular sivrildi. Boutaib çok güçlü ve aksiyon alanında her iki tarafında arkadaşları varsa onlara alan açabilen bir forvet… Sadık inanılmaz derecede performans sergiledi ki ilk golde onun payı yadsınamaz. Trabzon savunmasında hatalar zincirini başlatan oydu.

12_48

BEKLEMEYİ BİLEN, DOĞRU KOŞAN BİR TAKIM
Malatya dirençli, arkada beklemeyi bilen, doğru koşular yapabilen, iyi ve kalabalık çıkan, kanatları etkili kullanabilen bir takım. İki takımın da sağ tarafı daha hareketliydi atak yönlerinde… Ünal Karaman'ın öğrencileri bu bölgeden dinamik çıktığını düşündü ama, hepsinde top havadan gitti ceza sahasına. Karşılarında ise Sadık adeta devleşti. Hiçbir topu rakiplerine bırakmadı.  Kenarlardan yüksek oynayan Trabzonspor'u Kaplan'ın stoperleri ki özellikle Sadık'a takıldı.

FUTBOLDA 1-0'I YÖNETEBİLMEK ÖNEMLİ
Futbolda 1-0'ı yönetme kabiliyeti önemlidir ki Trabzonspor'da bu sıkıntılıydı. Malatya ise 1-0'ları iyi götürebilen ve rakibin orta alanlarını düşüren bir ekip. Hemen ardından ikinci gol, aynı pas bağlantısıyla geldi. Boutaib, Aleksic ve Guilherme gibi futbolculara hiç önlem alınamadı.

10_92

KENDİ GERÇEKLERİYLE OYNADI
Kaplan hep böyle ki yine kendi gerçekleriyle oynadı. Fırtına'nın 2-0'dan sonra büyük bir şok ve moral bozukluğu yaşamasının avantajı kullanılınca fark geldi. Erol Bulut'un talebeleri yakaladığı fırsatları değerlendirirken, Ünal Karaman'ın oyuncuları şansları bonkörce harcadı. Bordo-Mavililer baskılı ve önde gözüktüğü bölümlerde dahi silik bir görüntüdeydi. Bunda Malatya'nın koşan, mücadele eden orta alan ikilisi yani Murat Yıldırım ile Ahmed Ildız'ın formunun etkisi büyüktü. Onların arasında Sosa ve Abdülkadir Ömür kayboldu!

KARAMAN'IN TAKTİKLERİ BOŞA GİTTİ!
Ünal Karaman'ın ikinci 45 öncesi verdiği taktikler ise 48'deki Aleksic'in şok golüyle çöpe gitti. Demoralize olan, ilk yarıda iki, ikinci devrede üç dakika arayla ikişer gol yiyen Fırtına'ya Kaplan göz açtırmadı. 5-0'ın normal sonuç olmadığı ortada, alt nedenlerinin de Trabzonspor açısından irdelenmesi gerek!

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!