dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2439.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64848.7$

Kaplan'dan 4x4’lük performans!


Kaplan'dan 4x4’lük performans!
Narin
  • Kaplanların üç puan hasreti 8 maça çıktı
  • Takımın başında kim vardı?
  • Kaptan ile Ganalı orta saha döndü
  • Semih Kaya neden forma giyemedi?
  • İlk 11'de kaç değişik futbolcu oynadı?
  • Yeni Malatyaspor'un saha dizilişi nasıldı?
  • Beşiktaş'ın kalecisi Utku, bir avantaj mıydı?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Yeni Malatyaspor'un, Süper Lig'deki galibiyet hasreti 8 maça çıktı. Süper Lig'in 28'inci haftasında Beşiktaş'ı ağırlayan Kaplanlar, 1-0 yenildi. Son sekiz sınavındaki 4 beraberliğe, 4'üncü mağlubiyetini de ekleyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 31 puan ile 13'üncü basamakta kaldı.

D_45

TAKIM, RAVCI-ÇALIŞKAN İKİLİSİNE EMANET

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdıktan sonra henüz bir teknik adamla anlaşılmazken, Yeni Malatyaspor sahaya, sportif direktör Ali Ravcı-Hakan Çalışkan ikilisiyle çıktı.

E_30

ADEM BÜYÜK VE ACQUAH DÖNDÜ

Skoru 2-0'dan 3-2'ye dönen İttifak Holding Konyaspor hezimetinin akabinde, resmi güvenlik görevlisine yönelik hakareti nedeniyle bir resmi müsabakadan men edilen Adem Büyük, Başkent'te Gençlerbirliği'nde bir puan alınırken yoktu. Kaptan'ın yanı sıra, aynı gün, hava topunda Jevtovic ile dirseğini buluşturunca sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Ganalı Afriyie Acquah da döndü.

F_18

SEMİH KAYA, KIRMIZI KART CEZALISI

Ankara'da Semih Kaya, 19'uncu dakikada Candeias'in kafa pasında, epey havaya kaldırdığı sol ayağı ile Ayite'nin karın bölgesine vurunca Alper Ulusoy, sarı kartına başvurmuştu. Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla tekrara kenardaki ekrandan bakan Ulusoy, beden diliyle sarı kart iptalini işaret etmiş, sol cebindeki kırmızı kartını Semih'e göstermişti. Birkaç metre geride Chebake'in koşusu olsa da atağı “bariz gol şansı” olarak değerlendirmişti. Sportmence bir hareket ile hakeme elini uzatan ve herkesi şaşırtan Semih, Beşiktaş randevusunu kaçırdı.

H_13

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Ali Ravcı, Gençlerbirliği beraberliğinin ilk 11'inde biri zorunlu iki değişiklik gerçekleştirdi. Semih'ten faydalanamayan Ravcı, Ahmed Ildız'ı yedek soyundururken, bu futbolcuların yerine Adem ile Acquah'a şans tanıdı.

K_134

OYUN SİSTEMİ YİNE AYNI

4-1-4-1 oyun sisteminde, kalede Ertaç Özbir vardı. Savunma hattı sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Zimbabweli Teenage Hadebe ile Mısırlı Karim Hafez olarak  dizildi. Bu dörtlünün önünde Zeki Yavru ter döktü. Hücumda sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Ahmed, İskoç Stevie Mallan ve Adem Büyük boy gösterdi. En ileri uçta Ganalı Benjamin Tetteh gol aradı.

L_109

ATAKLARDA GOL YOK

15'te Adem, Tetteh'i defans arkasına kaçırmak istedi; ama kalesini terk eden Utku Yuvakuran araya girerek topu taca attı. 20'de, Tetteh'in şık topuk pasıyla sol kanatta hareketlenen Hafez'in, ceza alanı ön çizgisine çıkardığı topu Atiba uzaklaştırdı. 22'deki derin pasta Hadebe'nin hatası az daha pahalaya mal olacaktı. Larin geriye çıkartırken, Aboubakar, Yeni Malatyasporlulara takıldı.

M_155

UTKU'NUN OLUŞU, AVANTAJ MIYDI?!

Beşiktaş'ta midesi ağrayan Ersin Destanoğlu kulübede beklerken, Sergen Yalçın'ın onun yerine fırsat verdiği genç file bekçisi Utku Yuvakuran'ın oluşu, bazılarınca avantaj görülürken, hiç de öyle olmadığı anlaşıldı. 23'teki kontratakta sol çaprazdan ceza sahasına giren Mustafa, Utku ile bire birde uzak kale direğini düşündü. Utku, yerden gelen topa o anda sol ayağıyla müdahale etti.

N_80

BOŞLUK VERİLMEDİ...

Vakit ilerledikçe Siyah-Beyazlılar, Sarı-Siyah-Kırmızılı alana yerleşti ve top dolaştırarak boşluk aradı. 27'de Rosier'in isteği üzerine top değiştirildi ve oyun hakem atışı ile yeniden başladı. 28'de sağ kanatta Ghezzal, Acqua ile top kapma savaşında yerde kalınca, Beşiktaş teknik heyeti kart beklese de arzu ettikleri olmadı. 31'deki serbest atışta arka direkte Tetteh kafasını uzattı. Top kaleye paralel giderken, Ganalı için Hakan Yemişken ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

O_28

TOP, ORTA SAHAYA SIKIŞTI
37'de Halis Özkahya "Tetteh'in dirseği, Rosier'in yüzüne geldi" dedi ve Ganalı santrforu sarı kartla cezalandırdı. 38'de Mustafa uzaklardan çok sert vursa da top, az farkla yandan auta gitti. İlk yarının sonlarında oyun ikinci bölgeye sıkıştı. Karşılıklı top kayıpları yaptı. 43'te epey bir mesafeden Mallan, yumuşak şutuyla Utku'nun antrenman partneri oldu!

R_31

AHMED'İN CİVCİV SAÇLARI!

Kaplanlar, ikinci yarının başlarında Kartal'ın pas organizasyonlarını zorlaştırdı; ama golü de yedi! 58'de Aboubakar'ın asistiyle sağ çaprazdan ceza sahasına giren Atiba, dar açıdan skor tabelasını 0-1'e taşıdı. 62'de oyundan alınan Acquah ile yeşil zemine ayak basan Ahmed Ildız'ın “civciv”i andıran sarıya boyadığı saçları dikkati çekti. Ganalının memnuniyetsizliği ortadaydı! 63'te Ahmed'in servisinde Utku topun kontrolünü sağladı.

C_55

ADEM BÜYÜK STOPER OLDU!

67'de yardımcı Ali Saygın Ögel'e yoğun itirazları yüzünden Chebake sarı kart yaptırımına uğradı. Ev sahibi ise bu anlarda kenar ortaları ile etkili olma gayretindeydi. 69'da Ghezzal içeriye keserken Adem bir stoper gibiydi. 70'deki Ghezzal kornerinde topu karşılayan isim yine kaptan oldu.

S_21

GÖKHAN, 221 GÜN SONRA MALATYA'DA

Beşiktaş'ta, 74'te Ghezzal'ın elini sıkarak çimlere yönelen Gökhan Töre, 221 gün sonra yeniden Yeni Malatya Stadyumu'na çıktı; ancak bu defa rakip olarak... Yetenekli oyuncu son olarak, 25 Temmuz 2020 tarihindeki Gaziantep Futbol Kulübü maçında Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı giymişti. Misafir top çevirerek oyunun kontrolünü elinde tutma derdindeydi. Töre ile birlikte Yeni Malatyaspor'un sol tarafı epey sıkıntıya düştü.

T_14

HAFEZ'DEN KRİTİK MÜDAHALE

Ali Ravcı, 75'te Mallan-Fildişi Sahilili Moryke Fofana hamlesine başvurdu. 83'te soldan sıfıra inen Hafez'in penaltı noktasında ortasında Ahmed'den önce Vida kafasını çalıştırdı. 85'te görevi N'Koudou'ya devreden Aboubakar, Acquah ile benzer bir tavırdaydı. Hocası Sergen Yalçın'a sinirlendi. 85'te Gökhan Töre'nin vuruşunda Hafez topun kaleye gitmesine izin vermedi ki, atak da kornerle neticelendi. 86'da sağdan Mustafa Eskihellaç havalandırırken, Tetteh indirdi. Chebake, dar açıda Utku'yu üzemedi. Bitiş düdüğüne yakın, Fofana sağ kanatta oynadı.

V_11

POZİSYON YOK, MÜCADELE VAR

Tansiyonu ve heyecanıyla akılarda kalan bir karşılaşma izlendi. Pozisyon bulmakta zorlanılan kısır bir ilk yarı vardı ki, mücadele gücü, tam tersine çok üst seviyedeydi. Futbol kamuoyu, özellikle Beşiktaş'ın bu oyununa alışık değildi. Yeni Malatyaspor'un sol açığındaki Adem ile Beşiktaş'ın sağ bekindeki Rosier, birçok bölümde karşı karşıya geldi. Rosier'in 82'de tam 5 faule ulaşması da bunun bir neticesiydi.

Y_14

ÇARE ÜRETİLEMEDİ

Josef, Necip ve Atiba ile merkezden etkili olamadıklarını ve bir türlü oyun kuramadıklarını gören Sergen Yalçın'ın, soyunma odasından dönüşteki Necip-Mensah dokunuşu, tabelada da farklılığa yol açtı. Çünkü meziyetlerini sergilemesi gerekenlere Ali Ravcı'nın öğrencilerinin aldığı önlem, bu isimlerin performansını düşürmüştü. Fakat, ikinci devrelerde 37 gol atan ve bu alanda yüzde 65'lik bir oran yakayayan Siyah-Beyazlılara karşı çare üretilemedi.

Z_102

TETTEH İSTASYON OLDU

Yeni Malatyaspor daha çok, Tetteh'in istasyon olduğu ataklarla etkili çıkışlar yaptı. İlk 45'te iki de önemli pozisyon yakaladı. Mustafa Eskihellaç, Ankara'daki üretkenliğini devam ettirdi. Süper Lig'in en çok gol atan takımına orta sahada zafiyet yataşan ve hücum desteğini kesip oyundan düşüren Yeni Malatyaspor, yan ortaları kullandı. Teknik kalite noksanlığı çekilirken, beklerin de sıkça ileriye yöneldiklerine şahit olduk. Oyunun ikinci perdesinin “seyir zevki” anlamında çok farklı akacağını düşünenler ise yanıldı!

X_19

ZEMİNE GEÇER NOT

Bir paragraf da Yeni Malatyaspor yönetimini kutlamak için ayıralım. Yurt genilindeki yoğun kar yağışı ve çetin hava koşullarından ötürü önceki haftalarda durumu kötüleşen Yeni Malatya Stadyumu'nun zemini bu kez geçer not aldı. Bu noktada emeği geçenlerin tümünü kutlayalım...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!