dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.66
  • ALTIN
    2481.3
  • BIST
    9599.79
  • BTC
    63229.05$

KAPLAN’DAN EN KÖTÜ REKOR!


KAPLAN’DAN EN KÖTÜ REKOR!
Narin

 

  • Yeni Malatyaspor hangi alanda rekor kırdı?
  • Sarı-Siyah-Kırmızılılar, kaçıncı basamakta?
  • 17 Nisan'da, Malatya'da hangi takım ağırlanacak?
  • Koronaya yakalanan futbolcuların isimleri ne?
  • Hangi futbolcunun kırmızı kart cezası bitti?
  • İlk 11'de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
  • VAR, Tetteh'in golüne neden “YOK” dedi?
  • Umut Bulut neden yine konuşuldu?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Helenex Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'deki üç puan özlemi 13 maça çıktı. 34'üncü haftada Kasımpaşa'nın konuğu olan Kaplanlar (7B 6M), en üst ligde daha uzun bir galibiyet hasreti yaşamadı. 1'i isabetli sadece 5 şut çekilmesi ve pasif futbol, tartışmaya açıldı. Teknik direktör İrfan Buz, Yeni Malatya'nın başındaki üçüncü karşılaşmasında bir mağlubiyetine, ikinci beraberliğini ekledi. 17 Nisan'da Alanyaspor'u ağırlamaya hazırlanan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 34 puanla 16'ıncı sırada.

A_237

SEMİH VE MALLAN DA KORONA!

Koronavirüs testleri “pozitif” çıkan oyunculara Semih Kaya ve İskoç Stevie Mallan da eklendi. Kongolu Jody Lukoki, Ahmed Ildız ve Erkan Kaş da aynı sebepten forma giyemedi. Tedavisi tamamlanan Umut Bulut ile kalecilerden Eray İşçan ise yedek soyundu.

B_181

ZİMBABWELİ STOPER DÖNDÜ

Malatya'daki 2-2'lik Gaziantep FK randevusunda, 88'de Kenan Özer'e attığı dirsekle oyundan ihraç edilen Teenage Hadebe kırmızı kart cezasını tamamladı. Başakşehir'deki 3-1'lik mağlubiyeti ve Malatya'daki 1-1'lik Fenerbahçe beraberliğini kaçıran Zimbabweli, ilk 11'deydi.

C_101

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

İrfan Buz, Fenerbahçe maçının ilk 11'ine göre; Kasımpaşa deplasmanında iki değişikliğe gitti. Covid-19'a yakalananlardan Mallan'ın yerine Zeki Yavru'ya güvenirken, Semih ise görevi Hadebe'ye devretti. 

A_238

OYUN SİSTEMİ: 4-4-2

4-4-2 saha dizilişinde eldivenler yine Ertaç'a emanet edildi. Defansta sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez boy gösterdi. Ort asahada yine sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Zeki, Ganalı Afriyie Acquah ve Fildişi Sahilili Moryke Fofana seyredildi. En ileride, Ganalı Benjamin Tetteh ile Adem Büyük vardı.

K_168

İLK TEHLİKELİ ATAK...

Zorlu sınavın ilk ve ilk perdenin tek tehlikeli akınını Yeni Malatyaspor geliştirdi. 15'te, Kasımpaşa'nın file bekçisi Ertuğrul Taşrıkan'ın hatalı geri pasında Tetteh dar açıdan vurdu, top kaleye paralel gitti. Arka direkteki Fofana'nın kale sahasına çevirdiği top Kasımpaşalılardan sekerken, Acquah çerçeveyi tutturamadı.

B_182

VAR DA “GOL YOK” DEDİ

21'de, sol kanattan yapılan ortada ön direkteki Tetteh, sert bir vuruşla ağları sarssa da Ganalı için ofsayt bayrağı havaya kaldırıldı. Hakem Bahattin Şimşek, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayını aldı. Tempo zaman zaman yükselirken, kanatlarını kullanarak yüklenmeye ve paslaşarak oyunun kontrolünü eline almaya çalışan Kasımpaşa'ya karşı Yeni Malatyasporlular dikkatliydi.

L_137

AKAN OYUNDA ÜRETKENLİK YOK

26'ta, Tetteh sol kanattan kesti, Acquah yükseldi. Arkadaşlarından seken topu Ertuğrul kontrol etti. İlk yarım saat geride kalırken Yeni Malatyaspor, önde prese başvurdu. Kasımpaşalı oyuncular ise bu nedenle oyunu rakip yarı alana taşımakta zorlandı. Bireysel hatalardan kaynaklanan tehlikeler dışında, akan oyunda pek fazla üretken bir görüntü yoktu. 38'de Chebake'in sağdan servisinde, penaltı noktasına yakın olan Fofana sıçrasa da, meşin yuvarlak yandan dışarıya gitti.

C_102

İLK YARIDA 1'ER İSABETLİ ŞUT!

İlk 45'te çok net akınlar izlemedik ki, akıllarda kalan bir bölüm de yoktu. İki taraf da attıkları şutlarda sadece birer isabet sağladı. Toplam şutlar 7'ye 4, topla oynama yüzdesi 60'a 40, başarılı paslar 216'ya 122, pas başarı yüzdeliği 87'ye 74, kornerler 1'e 2, fauller 3'e 6, ofsaytlar 1'e 2 olarak gerçekleşti.

M_204

SIKICI FUTBOL...

İlk düdükten önce “Erken gol futbolseverleri keyiflendirir, aksi durumda sıkıcı bir karşılaşma olabilir” düşüncesi vardı ki, ikinci seçenek oldu. “Öncelikle yenilmeyelim” fikri, futbola da olumsuz yansıdı. Hücum hattı; Fofana, Mustafa ve Tetteh gibi seri isimlerden kurulu olan Yeni Malatyaspor'un hızlı çıkması halinde  net şanslar yakalayacağı kanaati uyunmaştı. Ancak Ertuğrul'un hatasının dışında net bir pozisyon bulunamadı. Golün gelmemesi ise Ertuğrul'un şansınaydı.

N_105

“BİRER PUANA RAZILAR” CÜMLESİ...

Sahadaki 11'ler istenilenleri yapamadı. Hem Kasımpaşa hem Yeni Malatya açısından “skoru koruma” amaçlı oyun normal karşınanabilirdi; ama ofansif futbolcuları fazla olan Kaplanlar, galibiyet için daha arzulu olabilirdi. Yeşil zemindeki hemen her futbolcu, tedbirli oyunu yeğledi. Kontratak girişimlerinde de savunmalar çok çabuk döndü. Oyuncular soyunma odasına yöneldikleri anda "Birer puana razılar" cümleleri kuruldu.

D_63

TOP, BU KEZ “DUR”MADI!

Bu sene, kornerlerden 4, serbest vuruşlardan 4, penaltılar da dahil olmak üzere “duran toplar”la toplam 17 gol atan Kaplanlar, bu istatistiklerle Süper Lig'de üçüncü basamağa yerleşti. Lakin Sarı-Siyah-Kırmızılılar “duran top”tan en fazla yiyen ikinci takım konumunda. Özellikle ilk devrede çok fazla “duran top” fırsatı çıkmadı ki, tehlekeli noktalarda da fauller olmadı. Futbolda gol atmak için risk alıp, çalım atıp zorlamak gerçeği unutuldu! Fenerbahçe karşısında ön alana etkili driplingleriyle birçok top taşıyan Fofana, ritmini kaybedinceye dek benzer aksiyonlara sahipti.

G_31

KİMİN YEDEK KULÜBESİ ZENGİN?

İki teknik adam da mücadeleyi heyecan içerisinde takip etti. Sadi Çeri'nin ekibi arkadaki iki beki; Hadergjonaj ile Haddadi'yi ileri çıkarıp onların ortalarıyla ceza sahasında çoğalıp gol bulmayı yeğledi. İrfan Buz'dan ise Umut Bulut ve Kubilay Kanatsızkuş gibi iki hamle beklentisi güçlüydü ki, yedek kulübesi Kasımpaşa'dan daha zengindi. Senaryo anlattığımız gibi olsa da ikinci yarıya aynı 11'lerle başlandı.

E_39

UMUT BULUT REKORUNU GELİŞTİRDİ

Müsabakada üçte ikilik zaman dilimi geçilirken, orta sahalar hızlı aşılmaya başlandı. Bu sezon Süper Lig'de beş golde pay sahibi olan (2 gol & 3 asist), bu katkıların tamamını 2021 takvim yılında yapan Mustafa Eskihellaç, 65'te Umut Bulut'un elini sıktı. “Süper Lig tarihinde en fazla forma giyen oyuncu” olan Umut Bulut ise rekorunu 508 maça çıkardı.

D_62

HAREKETSİZ OYUN

Oyun ikinci 45'te pek hareketli değildi ki, iyi alan daraltan Yeni Malatyasporlu futbolcular, Kasımpaşa'ya boşluk vermedi. Fofana'yı koşturarak, sol kanatta süreli atak tazelendi. Hadebe ile Wallace ise Thelin'e göz açtırmadı. 83'te Malili forvet Aly Malle, yorulan Fofana'yla değiştirildi. Eski kulübü Kasımpaşa'ya karşı ilk 11 çıktığı son üç Süper Lig mücadelesinde beş gol atan Adem de yerini aynı dakikada Kubilay Kanatsızkuş'a bıraktı. Kaptanlık bandını da Chebake'nin koluna taktı. Üçüncü bölgede vasat aşılamayınca “Gol” sesi duyulmadı.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!