dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63070.910$

KAPLAN’DAN ZİRVEYE PENÇE


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber- Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısını evindeki 3-2'lik Göztepe galibiyetiyle açtı. Sezonun 17 haftalık ilk periyodunu 29 puan ve averajla 3. basamakta tamamlayan Doğunun Kaplanları, Ömer Şişmanoğlu, Hollandalı Mitchell Donald ve Sırp yıldız Danijel Aleksic'in golleriyle iyi başladı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, bitiş düdüğüyle 32 puana ve 2. basamağa yükseldi. “Şampiyon Malatya” sesleriyle gururlanan yıldızlar, 28 Ocak'ta Fenerbahçe'ye misafir olacak.

4 FUTBOLCUYA SAKATLIK ENGELİ
Sakatlıkları bulunan Adem Büyük, Rahman Buğra Çağıran, Guilherme Marguez ve yeni transferlerden Mustafa Akbaş kadroya alınmadı. Eren Tozlu ise antrenman eksiği bulunmasına rağmen kafiledeydi. Gözler, Fenerbahçe'ye giden Sadık Çiftpınar ile Mısır'ın Zamalek'in yolunu tutan Faslı santrfor Khalid Boutaib'i aradı.

102_104

YENİLERDEN BİRİ 11'DE, BİRİ YEDEK!
Sadık anlaşmasında Sarı-Lacivertliler'den 5 aylığına bedelsiz kiralanan Barış Alıcı kulübedeydi; ancak bonservis ödenmeyen Yiğithan Güveli'nin yanı sıra Trabzonspor'la iplerini kopartınca el sıkışılan Mustafa Akbaş da yoktu. Son olarak Çaykur Rizespor forması giyen Robin Yalçın 11'deydi.

103_75

KUPADA KAZANAN 11'DE 4 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk ayağında, Malatya'da 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazanan Bodrum Belediyesi Bodrumspor maçının 11'inde 4 değişikliğe gitti. Kaleci Ertaç Özbir'in dışında Gökhan Akkan, Murat Yıldırım ve Mustafa Eskihellaç yedek soyundu. Onların yerine Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Murat Akça, Robin Yalçın ve Donald ter döktü. Eksikler yüzünden EYMS'nin esame listesinde 17 futbolcunun adı görüldü. Barış gibi Eren Tozlu da yedekti.

104_45

SİSTEM AYNI; KAPTAN FARKLI!
Erol Bulut, eldivenleri Farnolle'a emanet etti. Klasikleşen 4-2-3-1 dizilişinde geri dörtlünün göbeğinde Ekvadorlu Arturo Mina-Murat Akça ikilisi görev üstlendi. Adem'in olmayışı, Sadık'ın vedasının akabinde kaptanlık bandını da Murat taktı. Sağda ise Faslı Issam Chebake, solda Erkan Kaş vardı. Donald ile Robin Yalçın orta sahanın ağır işçileriydi. 10 numara bölgesi, Sırp Danijel Aleksic'teydi. Nijeryalı Michael Pereira sağ kanadı parselledi. Hücum hattının solunda Ahmed Ildız, forvette Ömer Şişmanoğlu izlendi.

105_58

ÖMER, ESKİ TAKIMI GÖZTEPE'Yİ SEVİYOR!
Saat 13.30'da ilk düdüğü Hüseyin Göçek çalarken, çok geçmeden ilk ‘gol' sesi duyuldu. 2016-17 ve 2017-18'de Göztepe'de oynayan Ömer Şişmanoğlu, eski takımına henüz birinci dakikada cezayı kesti. Ahmed'in sağdan kestiği topu tek dokunuşla ağlarla buluşturan 29 yaşındaki tecrübe, EYMS'deki ikinci golünü tam 160 gün sonra kaydetti. En son 12 Ağustos 2018'deki ilk haftada Göztepe'yi İzmir'de 3-1'le geçtikleri gün sevinmişti.

106_18

HOLLANDALI'DAN BU SEZON 4. GOL
Sarı-Kırmızılı konuk, 20'deki karambolde Halil Akbunar'la skoru 1-1'e taşıdı. 34'te tribünler bir kez daha ayaklandı. Soldan Erkan son çizgide mükemmel ortaladı, Ömer Şişmanoğlu'nun sırtı dönük asistinde Donald sağ ayağının içiyle şık vurdu: 2-1. Hollandalı böylece Evkur Yeni Malatyaspor'daki 4. golünün mutluluğunu yaşadı. 41'de yeniden eşitlenen tabelaya Poko'nun adı yazıldı: 2-2.

107_8

10'UN ADI ALEKSIC!

İkinci 45'te vakit fazla ilerlemeden Malatyalıların yüzü güldü. 52'de Alpaslan Öztürk'ün kaptan Murat Akça'ya ceza alanında müdahale sonrasında hakem, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve beyaz noktayı işaretledi. Topu Beto'nun soluna gönderen Aleksic, Malatya temsilcisinde fileleri Süper Lig'de 7., toplamda 10. kez havalandırdı.

KAPTAN MURAT AKÇA'YA NAZAR DEĞDİ
İkinci bölgedeki direnci artırmak için Robin Yalçın'ın yerine 69'da Murat Yıldırım'ı yeşil zemine süren Erol Bulut, ikinci hamlesini yapmak üzereyken olumsuz bir sürprizle karşılaştı. Eren Tozlu'ya şans vermeyi planlayan genç teknik adam, Murat Akça'nın sol arka adalesindeki problemden ötürü 79'da kenara yönelmesiyle Mina'nın yanına Gökhan Akkan'ı monte etti. 85'te taraftarlar alkışlar eşliğinde Ömer'e teşekkür ederken, Eren nihayet fırsat buldu.

108_3

GUILHERME'Yİ DONALD UNUTTURDU!
Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince… Oyunun çok durmasından ötürü Hüseyin Göçek, ilk ve ikinci yarının sonuna altışar dakika ilave etti. İkili mücadeleler çok görünürken, Evkur Yeni Malatyaspor, Guilherme'yi aradı. Özellikle başlarda pozisyona girmekte zorlandılar; ancak Donald, Beto'yu çaresiz bırakarak harika bir gole imza atarak bu açığı telafi etti. Öyle ki, son birkaç dakikada Kaplan tempoyu yükseltince ve dengeyi kurunca Beto oyunu soğutmaya çalıştı; ama Portekizli'nin hesabı skor 2-1 olunca tutmadı. Andre Poko'nun sayısında ise topu uzaklaştırmak isteyen Robin Yalçın şanssızlık yaşadı.

109_5

FUTBOL İÇİN İKİ TAKIMA DA TEBRİKLER
“Haftanın maçı olmaya” aday bir karşılaşmaydı. Özellikle ilk 45 dakika İngiltere Premier Lig seviyesinde oynandı. EYMS'nin golünün 26. saniyede rakibi topa değmeden gelmesi iki tarafa da kontrollü oynamaya fırsat bırakmadı. İzlemeyenler hazırlanış ve vuruş açısından nefis golleri kaçırdı. Bu vesileyle iki takımı da tebrik etmek gerekiyor. 22 ismin hepsi sahaya sadece futbol oynamak için çıktıklarını ispatladılar. 30. dakikaya kadar Göztepe öne çıkıyor gibi görünse de Malatya dengeyi sağladı, hatta ilk devrenin duraklamalarında Pereira'nın nefis volesinde top ağlarla kucaklaşsa, soyunma odasına üstün dahi gidebilirdi. İlk yarının hakkı da beraberlikti.

1006_20

“BİR FORVETTEN NE BEKLERSİNİZ?”
Sol bekler Erkan Kaş ile Alpaslan Öztürk'in hücuma çıkışları dikkati çekti ki, ikisi de çok iyiydi. Cameron Jerome'u savunan Murat Akça, zor görevin altından kalkmayı başardı. Elbette bu noktada Mina'nın da hakkını yemek olmaz. Ömer Şişmanoğlu da bir gol ve bir asistle, “Bir forvetten daha ne bekleyebilirsiniz?” dedirtti. Golü boş kaleye atılsa da hazırlanış açısından çok güzeldi.

1007_10

HOCALAR BASKETBOL KOÇU GİBİYDİ
İki teknik direktör de takımlarını basketbol koçu gibi yönetti ki; modern futbolda artık bütün hocalar bu şekilde oyunu yönetmeye çalışıyor. Sakatlar yüzünden 17 futbolcusuyla sahaya çıkan Erol Bulut'un aslında pek de oyuna müdahale şansı yoktu.

1008_7

EROL HOCA, YÖNETİMİ BEKLİYOR!
Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve yönetimi iyi işlere imza atıyorlar. Her teknik adam transferlerin kampa yetiştirilmesini ister ki, bir de gidenler oldu. Lakin çok büyük camialarda da hocaların her talepleri anında karşılanamayabiliyor. Boutaib ile Sadık'ın yokluğu tabi büyük eksiklik. Guilherme'nin yokluğunu unutmamak gerek. Guilherme, Aleksic ve Boutaib'ten oluşan hücum gücünde iki oyuncu artık yok. İleri uçta biraz zorlanılması gayet doğal; ama ilk yarının sonlarına doğru oyunda denge kuruldu.

1009_7

MINA SAVUNMAYI AYAKTA TUTTU
Aleksic ise ‘penaltı avcısı' Beto'ya rağmen çok sert ve iyi noktaya, tam köşeye vurdu. Murat Akça'nın sakatlığının ardından Mina son 15 dakikada defansı tecrübesiyle ayakta tuttu. Farnolle ile birlikte ceza sahalarına şişirilen tüm toplara müdahale ettiler. Mina, belki de Türkiye kariyerinin en iyi maçını oynadı.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!