dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64365.184$

KAPLAN 'DUR'DURULAMIYOR!


KAPLAN 'DUR'DURULAMIYOR!
Narin
  • Hamza Hoca'dan ilk 11'de iki zorunlu değişiklik
  • Tetteh yok; Ganalı, ülkesine neden gitti?
  • Kongolu yıldız iyileşse de oynamadı
  • Genç file bekçisi döndü; ama kulübede oturdu
  • Sarı kart cezalısı Mısırlı sol bek forma giyemedi
  • Perulu “10 Numara”nın affedilmesi gündemde
  • Adem Büyük, bu sezon kaçıncı golünü kaydetti?
  • Kaptan bu sezon kaçıncı penaltı golünü attı?
  • Kaplan'dan Malatya'da müthiş istatistik

 

 

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 13'üncü haftasında ağırladığı Kasımpaşa'yı eli boş gönderdi: 2-0. Adem Büyük'ün iki penaltı golüyle sevinen Kaplanlar, Kadıköy'deki 3-0'lık Fenerbahçe zaferini perçinlerken, bu sezon ilk kez üst üste iki defa kazanmış oldu. Kasımpaşa randevusundan önce, Fenerbahçe'nin ardından duran toplar ile ağları en fazla sarsan takım unvanının sahibi olan Malatya, bu sayıyı da 10'a çıkardı. Art arda 5 karşılaşmada yenilmeyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, son 8 haftada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 15 puan topladı. Bir maçı eksik olan, buna karşın 19 puan ile 6'ncı basamağa yerleşen Malatya temsilcisi, 23 Aralık'ta Alanya'da olacak...

G_87

TETTEH ÜLKESİNDE, HAFEZ CEZALI, LUKOKI YOK

Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa sınavına eksikliklerle çıktı. Eşinin doğum esnasındaki sağlık sorunlarından ötürü izin alarak ülkesi Gana'ya giden Benjamin Tetteh kadroda görülmedi. Fenerbahçe deplasmanında, Sarı-Lacivertlilerin serbest atışını geciktirdiği için anlamsız şekilde sararan ve kart cezalısı durumuna düşen Mısırlı sol bek Karim Hafez yoktu. Sakatlığını atlatan Kongolu Jody Lukoki, arkadaşları ile birlikte antrenmanlara başlasa da esame listesine yine giremedi.

H_29

İYİLEŞEN ABDULSAMED KULÜBEDE

Gaziantep'te yüzüne aldığı darbe yüzünden elmacık kemiği kırılan ve tedavisi süren genç file bekçisi Abdulsamed Damlu, idmanlara özel maske ile çıksa da yedek kulübesinde oturdu. Disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı bırakılan Perulu Christian Cueva da formasını yine uzak kaldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun affedebileceği öğrenilen yetenekli 10 numara, dört gözle 14. haftadaki Alanya maçını bekliyor.

K_143

BÜLENT, 84 GÜN SONRA HEM DE 11'DE

Fenerbahçe'yi 3-0'lık skorla yıktıkları gün şans tanıdığı 11'i mecburen bozan Hamza Hamzaoğlu, Hafez'in yokluğunda geri dörtlünün solunda Bülent Cevahir'i görevlendirdi. Süper Lig'de son olarak 26 Eylül 2020 tarihinde, Trabzon'da 3-1 kaybedilirken boy gösteren 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bu sezon ilk kez 11'deydi. Böylece tam 84 gün sonra Süper Lig'de forma şansı yakalamış oldu. Tetteh'in eksikliğinde ise Olcay Şahan izlendi. 33'ündeki deneyimli futbolcu da bu yıl ikinci defa ilk 11'e adını yazdırdı.

L_116

HÜCUM GÜCÜ ÇOK YÜKSEK 4 FUTBOLCU

Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe 11'ine göre; Kasımpaşa karşısında zorunlu iki değişiklik gerçekleştirdi. Öğrencilerini her zamanki gibi 4-2-3-1 oyun sistemiyle oynattı. Eldivenler Ertaç Özbir'e emanet edildi. Onların önünde sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Semih Kaya,  Zimbabweli Teenage Hadebe ve Bülent Cevahir dizildi. Az ileride Burundili Youssouf Ndayishimiye  ile Ganalı Afriyie Acquah seyredildi. İlerideki dörtlünün arasına Tetteh olmayınca Olcay girdi. Santrfordaki Umut Bulut'un arkasında sağdan sola; Olcay, Kubilay Kanatsızkuş ve Adem Büyük vardı. Hamzaoğlu, hücum gücü yüksek dört talebesiyle Kasımpaşa'nın gardını erken düşürme fikrindeydi.

M_421

İŞTE MAÇIN İLK NET FIRSATI....

Adem Büyük, kendisine yapılan faul sonrasındaki serbest vuruşu kullandı; ancak 11'inci dakikada baraja takıldı. Hemen peşinden Yeni Malatyaspor golle burun buruna geldi. Sağ kanattaki Olcay Şahan ceza sahasına dalıp Tomas Brecka'nın önündeyken kaptanı şık gördü. Tarkan Serbest ve Florent Hadergjonaj'ı karşısına alan Adem'in şutunda top, direğin az üzerinden az farkla auta gitti.

N_241

OLCAY, HADDADI'YE GÖZ AÇTIRMADI

Kasımpaşa'nın sol beki Oussama Haddadi'ye göz açtırmayan Olcay, birçok sefer bu oyuncuyu karşıladı. 13'te Youssouf Ndayishimiye sağdan içeriye kesti. Umut Bulut ön direkte, Tarkan Serbest'in baskısının da olumsuz etkisiyle istediği vuruştan uzaktı. Adem'in penaltı noktasının üstündeki sert kafasında top, Ertuğrul Taşkıran'ın üstüne yöneldi.

X_21

HAKLI BİR PENALTI İPTALİ VAR

24'te, Kasımpaşa'da, Kevin Varga'nın Ertaç tarafından düşürülmesiyle Arda Kardeşler beyaz noktayı işaretledi. Ancak Video Yardımcı Hakem (VAR)'dan gelen uyarı ile bir önceki pozisyon ofsayt olduğu için penaltı iptal edildi. 39'da, soldaki kornerde Olcay havalandırdı, iyi sıçrayan Kubilay çerçeveyi tutturamazken, ellerini saçlarının arasına alarak pişmanlık duydu!

V_9

ADEM, PENALTI GOLLERİNE DEVAM ETTİ

45'te Ertuğrul Taşkıran yumrukladı. Olcay'ın uzaklardan şutunda eski Kaplan Aytaç Kara, ceza alanında elle oynadı. Hakem Arda Kardeşler tereddütsüz “Penaltı” dedi. Adem Büyük, Süper Lig'de bu sene 5'inci golüne ulaşırken, bunların 4'üncüsünü de penaltıdan kaydetmiş oldu. Hamza Hamzaoğlu ise golün akabinde çok sakindi. Adem mutluydu; ama eski kulübü Kasımpaşa olunca da olayı fazla abartmadı.

S_12

ADEM'DEN “BÜYÜK” BİR GOL DAHA

51'de Umut kafayla arkaya aşırdı. Sol ayağının içiyle dokunan Kubilay, Ertuğrul ile bire birde çerçeveyi isabet ettiremedi. 54'te Adem Büyük, klas çalımları ile tabir yerindeyse ikinci penaltıyı adeta kaptı! Florent Hadergjonaj, müdahalesinin temiz olduğuna yönelik itiraz etse de VAR'ın da onayı ile bir süre sonra sustu. İkinci Yeni Malatya kariyerinde ilk dublesine imza atan Adem, Süper Lig'de 6'ncı ve 5'inci penaltı golüne erişti.

Z_44

İYİ MÜCADELEYLE GELEN ÜÇ PUAN...

Zorlu müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince... Kaplanlar üç puanı hanesine yazdırırken, çok da iyi mücadele etti. Tebrikler.... Özellikle ilk yarıda tempolu ve keyifli bir oyun hâkimdi. Sahalarında hiç mağlup olmayan Süper Lig'in 5'lims arasında bulunan iki takım da hücum futbolunu sevince bazı bölümlerde ikinci bölgeler çok rahat aşıldı. Pozisyon zenginliğinin bol olduğu bir ilk 45'e şahitlik ettik; fakat her iki kaleci de geçiş izni konusunda cimri davrandı!

R_11

MALATYA'DA GOLSÜZ HAFTA YOK

Bu sezon Malatya'da geçirdiği haftaların tümünde gol atan Kaplanlar, Süper Lig'in en düşük isabetli şut yüzdesine sahip 5'lisinden biri. Lakin, ön alanı etkili kullanabilen; Olcay, Adem, Kubilay ve Umut Bulut gibi futbolcular, rakiplerini fazlasıyla yıldırıyor, yıpratıyor. Kasımpaşa kanat ortalarında isabet bulmakta güçlük çekti ki bunda, savunmanın belkemiği Semih Kaya'nın doğru zamanda, doğru yerlerde olması da büyük bir etkendi.

P_25

HER GEÇEN GÜN İYİYE GİDEN FUTBOL

Yeni Malatyaspor, koronavirüs testi pozitif çıkan hocası Yücel İldiz'den yoksun olan Kasımpaşa'ya oranla daha fazla pozisyon üretti ve oyunun her anında üç puana yakındı. Çok iyi organize olan ve atağa kalkan Kasımpaşa'ya rağmen oyunun kontrolü Malatya'daydı. Futbolcular oyun disiplinine son düdüğe dek bağlı kaldı. Kaplanlar, her geçen gün pozitife giden futbolunun biraz daha üstüne koydu, iyi futbolunu perçinledi.

Y_10

HÜCUM DA SAVUNMA DA İŞLİYOR

Elbette futbol, sadece hücumdan ibaret bir oyun değil, savunmayı iyi yapmak da ehemmiyetli. Yeni Malatyaspor maçlarında en az bir gol atan Kasımpaşa'nın bu istatistiğinin bozulması da kayda değer. Oyun geçişleri hızlı olmalı ki, takımlar hızlı oynuyor. Hamzaoğlu da bunu mümkün olduğunca üst seviyelerede taşıma gayretinde. Oyuncuların çok iyi çalıştıkları saha performansıyla ve dinamik duruşlarıyla da apaçık ortada ve bunun karşılığı da alınıyor.

O_71

DAHA FARKLI BİR SKOR OLABİLİRDİ

Neredeyse hiç pozisyon verilmeden galip gelindi. Daha farklı bir skor da olabilirdi. Fenerbahçe zaferine anlam yüklenmesi açısından Kasımpaşa'nın 2-0 ile yıkılması, özgüveni iyice artırdı. Sıralamadaki yer netleşirken, Malatyalılar artık daha gururlu. Yeni Malatyaspor hem kişilik hem futbolcu olarak kaliteli bir grup. Lakin nasıl başladığınıza değil, nasıl bitirdiğinize bakılıyor. Dileriz sezon sonu hak edilen yerde olunur...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!