dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2427.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66891.1$

KAPLAN HAZIRLIKSIZ YAKALANDI


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

 

Malatya'da 16 yıl sonra Avrupa heyecanı yaşandı. Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Yeni Malatyaspor, yeni hocası Sergen Yalçın ile ilk sınavında, 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Olimpija Ljubljana'yı ağırladı. Temposu ve kondisyonu henüz yeterli olmasa da geriden gelip öne geçti; ama skor üstünlüğünü koruyamadı: 2-2. Gollerimizi 20'de Ekvadorlu Arturo Mina ile yeni transferlerden, Makedon santrfor Adis Jahovic 66'da attı. Rövanş, 1 Ağustos'ta Slovenya'da oynanacak. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Slovenleri elerse Connah's Quay-Partizan eşleşmesinin üstün tarafıyla rakip olacak. Malatya temsilcisine, her türlü galibiyet ve en az 3-3'lük ve üzerindeki bareberlikler yeterli olacak.

ERKEN AÇILAN SEZON...
Spor Toto Süper Lig'de, mehrum Lefter Küçükandonyadis'in adının verildiği 2018-19 sezonunu 5'incilikle bitiren Yeni Malatyaspor, 32 yıllık kulüp tarihinin en iyi başarısını elde etmişti. 25 Haziran'da Malatya'da toplanarak 2019-20'nin startını veren, ardından Bolu ve Düzce'de kamp yapan Sergen Yalçın'ın öğrencileri, temmuz ayının 9'unda Bosna Hersek'ten Zenica'yı 1-0'la devirdi, 11'inde Romen Rapid Bükreş'e 2-0 kaybetti. 18'indeki Sivasspor mücadelesi ise 1-0 gerideyken ikinci yarıda yoğun sis nedeniyle oynananmadı.

8007

MİLLİ TAKIM HEYETİ YAKIN TAKİPTE
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, karşılaşmayı özel misafirleriyle takip etti. Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi, Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Türkiye Futbol Federasyonu Gelişim Ligler Direktörü Tolunay Kafkas, şeref tribünündeydi.

8000_39

YENİ TRANSFERLERDEN 3'Ü, İLK 11'DE
Yeni Malatyaspor'un Olimpija Ljubljana 11'ine 3 yeni transfer girdi. Güney Afrika temsilcisi Kaizer Chiefs'den alınan 23 yaşındaki Zimbabveli defans oyuncusu Teenage Hadebe bir ilki yaşadı. Geçen sezon Konya'da mücadele eden Makedon forvet Adis Jahovic (32) ile yine Yeşil-Beyazlılardan tanıdığımız Fildişi Sahilli orta saha Moryke Fofana (28) da Sarı-Siyah-Kırmızılılarda ilk resmi randevusuna çıktı.

SERGEN YALÇIN'DAN FATİH AYDIN SÜRPRİZİ
Çanakkale Dardanelspor'da dikkatleri üzerine çekince 2017-18'in devre arasında renklere bağlanıp Kastamonu 1966'ya kiralanan, 2018-19'u Sarıyer'de geçiren Nuri Fatih Aydın, Sergen Yalçın'ın en büyük sürpriziydi. İki ayağını da etkili kullanabilen 1995 doğumlu genç yetenek, ilk 11'deydi. Yeni yüzlerden, idman eksikliği bulunan eski Beşiktaşlı Gökhan Töre, son olarak Alanyaspor'da izlediğimiz tecrübeli eldiven Ufuk Ceylan (33) ile Esperance Tunis'ten gelen Tunuslu orta saha Ghaylen Chaaleli kadroda yoktu.

8001_25

4-1-4-1 SAHA DİZİLİŞİ
4-1-4-1 dizilişinde kale, 1+1 yıllık sözleşme yenilenen Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Geri dörtlünün solunda Erkan Kaş, sağında Faslı Issam Chebake forma giydi. Stoperin sağında Ekvadorlu Arturo Mina, solunda Hadebe ter döktü. Savunmanın hemen ilerisinde 2 senelik yeni mukavele yapılan Murat Yıldırım “çapa” görevini üstlendi. İkinci bölgenin solunda Fofana, sağında Bifouma boy gösterdi. Hücum hattında ortanın sağında Nuri Fatih Aydın, solunda Mitchell Donald ter dökerken ileri uçta Jahovic vardı. 18 kişilik esame listesini Abdulsamed Damlu, Mustafa Akbaş, Ahmed Ildız, Berk Yıldız, İtalyan Benevento'dan yeniden kiralanan Guilherme, Rahman Buğra Çağıran ve Eren Tozlu tamamladı.

8002_10

İYİ OYNARKEN BASİT GOLLER YENİLDİ
Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu ise şöyle özetlemek mümkün...  İlk 45'te Kaplanlar “fena” değildi; ama ikinci bölgede Guilherme gibi oyun zekası yüksek ve iyi pas atabilecek bir futbolcuyu aradı. Orta saha, topu Jahovic'le buluşturmakta çoğunlukla geç kaldı ki, bunu ikinci devre Guilherme başarınca Makedon forvet yaptırdığı penaltıda golü de attı. Maça iyi başlandı; pozisyonlar da bulundu; ancak bütün yük sağ açıkta, bazen Fofona ile yer değişen Bifouma'daydı ki, bu ikili özellikle koşularıyla çok etkili isimler. İyi oynanan bölümlerde iki basit gol yenilmesi, büyük bir dezavantajdı. İlk 45'te yaklaşık 10 dakika boyunca bocalama devresi oldu; fakat oyuncuları gibi Kaplanların kalitesinin daha yüksek olduğu aşikâr.

8003_3

EKSİKLER GÖZE ÇARPTI
Sezon başı ve ilk resmi maç olması dolayısıyla Malatyaspor tam anlamıyla hazır ve fiziken yeterli değildi. Eksiklikler göze çarptı. Çünkü kamp döneminde yükleme yapılıyor, dolayısıyla vücutlarda ağırlık oluşuyor. Bedenler istediklerini şu aşamada fazlasıyla yerine getiremiyor. Örneğin Donald iyi bir oyuncu; ama temposu hâlâ düşük. Halihazırda orta sahanın genelinde sıkıntı olduğu gerçeği yadsınamaz. Bunu iyi tespit eden Sergen Yalçın'ın 63'teki Fatih Aydın-Ahmed Ildız, 65'teki Donald-Guilherme hamleleri, maçın havasını bir anda değiştirdi. Hemen peşinden, Guilherme'nin klas servisinde Jahovic imzalı penaltı golü geldi.

ORTA SAHAYA KREATİF BİR LİDER ŞART
Sergen Yalçın orta alanı takviye talep etmişti. Kreatif ve iyi bir orta saha, kabiliyetli ve mücadeleci bir sol beke takviye gerçekleştirilmesi gerekliliği ortaya çıktı. Fofona ile Bifouma'ya sözü tekrar getirirsek, her ikisi de bire birde rahatlıkla oyuncu geçebilme meziyetlerine sahip. Göbekle birlikte sağı iyi kapatan Olimpija Ljubljana'nın sol tarafının kötü oluşu da onların işine yaradı. Chebake de sağdan çoğu zaman yüklendi. Rakibin şu ana dek daha çok karşılaşmaya çıkması ve takım olarak birbirini daha iyi tanıdığı görüldü. İlk 20 dakikanın ardından defans arkasına atılan toplarla da etkinliğini ispat ettiler.

8004_1

HADEBE İLE MINA UYUMSUZDU
Futbolun gerçeği şut. Fatih Aydın ilk 45'te hiç denemedi. Murat Yıldırım ise daha çok stoperlerin arasında ve ileriye fazla çıkmıyor. Donald ise çok verimli değildi. Orta alandakilerin ileriye destek vermesi ve rakip kaleyi sıkça yoklaması lazımdı. Bu noktada zafiyet yaşandı. Hadebe ile Mina ise uyum sorununu çözememişler gibiydi. Elbette koordinasyonları zamanla oturacak.

8006_3

ERKAN ‘KAŞ' YAPARKEN GÖZ ÇIKARDI!
Kilo fazlalığı dikkati çeken Erkan Kaş hazır ve fit değildi. Erkan'ın stili beğenilse de Yeni Malatyaspor'a sol bek gerektiği gerçeği iyice gün yüzüne çıktı. Sergen Hoca'nın sakatlık yaşayan ve aksayan, inişli-çıkışlı forma sahip Erkan'ı oyundan almayışı ve Stefan Savic'in attığı ikinci gole Erkan'ın davetiyesi eleştirildi. Tribünlerin ıslık seslerinin ardından Erkan da oyundan koptu. Bifouma'nın geriye dönmemesi de deneyimli sol bekin performansına olumsuz yansıdı. Kaplanların dengesi de bozuldu. Yine de her şeye karşın sezon başındaki tribün tepkisi çok anlamsız!

8005_5

EN SAVAŞÇI İSİM, MURAT YILDIRIM
Fatih Aydın ise fizik olarak kendine gelirse ön tarafı zorlayabilecek bir oyuncu. Garanti oynadı, mücadele etti; ama ileride daha iyi olacağının işaretlerini verdi. Murat Yıldırım ise ise en savaşçı isimdi. Jahovic'in ise belirli bir oyun sistemi var. Uzun toplarda da etkili olabiliyor.

ZAFERİN ANAHTARI: KONSANTRASYON
Sergen Yalçın, ikinci yarının girişinde enerjiyi verimli kullanmak istedi ki, Malatyaspor'un ritmi de düşüktü. Atağa çıkarken dönen toplar defansta tehlikeye yol açtı. Olimpija Ljubljana daha istekli ve diri göründü. Topu koşturması gereken Kaplanlar 3'üncü golüp rahatlayamadığı gibi ikinci golü yedi! Guilherme temposunu artırır, 76'da yerini Berk Yıldız'a bırakan Fofona biraz daha kendine gelirse deplasmanda her şey çok daha farklı olabilir. Özetle; Yeni Malatyaspor, iyi bir konsantrasyonla Olimpija Ljubljana'yı Slovenya'da yenmesi çok doğal.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!