dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

KAPLAN’IN 3 PUANI ÇALINDI!


KAPLAN’IN 3 PUANI ÇALINDI!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 12'nci haftasında ağırladığı Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Ekvadorlu Arturo Mina ile 40'ıncı dakikada attığı nizami golü hakem Mete Kalkavan tarafından sayılmayan Kaplanlar, 19 puana ve 6'ncı basamağa yükseldi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 29 Kasım'da Gençlerbirliği'nin misafiri olacak. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın 3 maçlık cezası da Başkent'te bitecek.

1_737

CEZALI İKİ FUTBOLCU 11'E DÖNDÜ

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da, cezalıların ve sakatlıkların dönmesi yüzleri güldürdü. Kasımpaşa'daki 2-2'lik beraberlikte Halis Özkahya'nın kırmızı kartla cezalandırdığı Sergen Yalçın, Göztepe deplasmanının ardından yine tribündeydi. Tahkim Kurulu'nun, PFDK'nın 4 maçlık cezasını 3'e indirdiği genç teknik direktörün yerine takımın başında sahaya, yardımcı antrönerlerden Murat Şahin çıktı. Kasımpaşa'da 77. dakikada ikinci sarı karttan kırmızıyla oyundan ihraç edilen Robin Yalçın ile Kasımpaşa'da bu sezon 4. kez sarı kart gören Sakıb Aytaç cezalarını Göztepe önünde tamamlayınca ilk 11'e döndü.

2_538

SAKATLARDAN BİRİ 11'DE, İKİSİ YEDEK

Tunus Milli Takımı formasını giydiği 12 Ekim'deki 0-0'lık Kamerun karşılaşmasında sol 8. kaburgası kırılan Ghaylen Chalali, esame listesine adını yazdırdı. Son olarak 4 Ekim'de, Malatya'daki 5-1'lik Denizlispor galibiyetinde ter döken Tunuslu yıldız, 51 gün sonra kadroya girdi. Sağlık problemi yaşayınca Göztepe sınavını kaçıranlardan Kongo asıllı Fransa doğumlu Thievy Bifouma 11'de başlarken, Fildişi Sahilili Moryke Fofana yedek soyundu. Kondisyoner eşliğinde düz koşu gerçekleştiren Rahman Buğra Çağıran yoktu.

3_297

HADEBE'DE PASAPORT ŞOKU!

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da, son dönemin formda isimlerinden Teenage Hadebe, Fenerbahe'ye karşı boy gösteremedi. Pasaportunda sorun çıkan Zimbabweli stoper, milli takımdan dönemedi.

4_152

İLK 11'DE 4 DEĞİŞİKLİK

Kaplanlarda, Göztepe'den 1 puanla dönen 11'de 4 değişiklik görüldü. Hadebe'den yararlanamayan Murat Şahin, Ekvadorlu Arturo Mina'yı düşündü. Erkan Kaş, sol beki Sakıb Aytaç'a; Murat Yıldırım, orta sahadaki yerini Robin Yalçın'a devretti. Hollandalı Mitchell Donald kulübede başlarken, Bifouma 11'deydi. Sergen Yalçın'ın son taktik antrenmandaki çift kalede as takımda oynattığı Gökhan Töre, Guilherme ve Bifouma tercihi şaşırtmadı.

10_25

EKVADORLU, 84 GÜN SONRA 11'DE

4-2-3-1 dizilişinde kaleye her zamanki gibi Beninli Fabien Farnolle geçti. Defansın soluna Sakıb, sağında Faslı Issam Chebake vardı. Stoperin sağında Mustafa, solunda Mina izlendi. Son olarak, 1 Eylül 2019 tarihinde Malatya'daki 3-2'lik Alanyaspor yenilgisinde 11'de başlayıp 90 dakika boy gösteren Ekvadorlu, 84 günün ardından 11'deydi. Ganalı Afriyie Acquah ile Robin Yalçın, geri dörtlünün hemen ilerisindeydi. Bu ikilinin önünde, “10 numara” mevkiinde Guilherme, Brezilyalının sağında Gökhan Töre, solunda Bifouma seyredildi. Santrforda Makedon Adis Jahovic gol aradı. 20 kişi arasına giren diğer oyuncular; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Yiğithan Güveli, Özer Özdemir, Murat, Ahmed Ildız, Donald, Fofana ve Chaaleli oldu.    

Nizami Gol

KAPLANLARIN NİZAMİ GOLÜ VERİLMEDİ

İlk etkili pozisyonu BtcTurk Yeni Malatyaspor geliştirdi. 11'de, orta alanda Zanka'dan şık sıyrılan Guilherme, ceza sahasına girerken uygun durumda sağ ayağıyla vurdu; ama top az farkla yandan dışarı gitti. Mete Kalkavan, ilk tartışmalı kararını 40'ta verdi. Guilherme'nin ortasında Altay Bayındır'ın elinden kaçırdığı meşin yuvarlağı, Mina ağlarla buluşturdu. Ancak hakem, yükselirken Jahovic ve Chebake'nin arasında kalan Altay'a faul yapıldığına hükmedince nizami gol, geçerli sayılmadı. Yeni Malatyasporlu oyuncuların uzun süreli haklı itirazları karşılık bulmadı.

90

METE KALKAVAN'DAN TARTIŞMALI PENALTI

İlk yarının sonuna en az 5 dakika ilave edilirken Mete Kalkavan yine çok konuşulacak bir karar verdi. Soldan Emre Belözoğlu içeriye havalandırdı, sıçramak isteyen Victor Moses iki Malatyasporlunun arasında topa vurup ardından Farnolle ile çarpıştı. Mete Kalkavan, Video Yardımcı Hakem (VAR) Mustafa Öğretmenoğlu'nun uyarısıyla kenardaki ekrana yöneldi ve dönüşte elleriyle TV işareti yapıp beyaz noktaya koştu. Mina'ya, Moses'ı ittiği gerekçesiyle sarı kart gösterdi. 45+9'da Emre, Fenerbahçe'yi öne geçirme şansını teperken, bu defa, atış sırasında Farnolle'ün iki ayağının çizgide olmadığı savıyla farklı sesler çıktı.

9_143

HAKEM GERSE DE FUTBOLCULAR SAKİN KALDI

Mete Kalkavan'ın kötü performansına rağmen iki ekibin futbolcuları sakin kalabildi. Hakem iyi giden müsabakayı strese soktu ki, tabir yerindeyse ipin ucunu kaçırdı. “Kahkavan'ın görme problemi olabilir mi?” diyenler dahi vardı! Faullere “Devam” dedi. Faul olmayan pozisyonlarda düdük çaldı! İkili mücadeleler dikkat çekiciydi. Kalkavan'ın da olumsuz etkisiyle, futbolcuların temasları şiddetli hale geldi.

8_103

YENİ MALATYASPOR'DA YÜKSEK KONSANTRASYON

Oyun ilk 45'te “ortada” gitti. Soyunma odasından dönüşte iki hocanın uyarılarının işe yaradığı, yeşil zemindeki futbolcuların sükûnetinden belliydi. İkinci 45, beklentilerin aksine “vurdusuz, kırdınız” geçti. BtcTurk Yeni Malatyaspor özellikle ilk 45'te hücuma çok fazla çıkmadı. Bifouma, Gökhan Töre ve Jahovic gibi yetenekli ayaklara, Guilherme gibi bir beyine sahip olan Kaplanlar, biraz daha deneseydi Fenerbahçe savunmasının arkasında çok boşluk yakalayabilirdi. Cheabeke'nin olduğu soldan ise Ersun Yanal'ın öğrencileri fazla yüklenemedi. Malatya ekibinin inanılmaz bir konsantrasyonu vardı ki, merkezi de iyi kapattılar.

5_95

KANARYA, KAPLAN'A ÖZENDİ!

Kaplanların sert ve dirençli oluşu, Sarı-Lacivertlilerin çalıştırıcısı Ersun Yanal'ın oyuncu seçimlerine ve sistemine de yansıdı. İç sahada oynama avantajı bulunan ve birçok kabiliyetli futbolcusu olan Malatyaspor'a karşı misafirin sıkı oyunu ön plandaydı. Murat Şahin'in ilk iki hamlesi ise 79'da Guilherme-Donald, 82'de Gökhan Töre-Fofana ile oldu. 74'üncü dakika itibariyle 10 ikili mücadele kazanan ve 4 kez pas arası yapan Bifouma bu alanlarda liderdi. Duraklamalarda yerini Ahmed Ildız'a bırakan Bifouma alkışı hak etti.

6_60

MALATYA'DA BÜYÜKLERE GEÇİT YOK

Süper Lig'e 2017-18 sezonunda “Merhaba” diyen Yeni Malatyaspor; Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı zorlu bir deplasman olduğunu tekrar kanıtladı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar “Dört Büyükler” ile evinde oynadığı 10 müsabakada, 5 galibiyet, 3 beraberlik alırken, sadece 2 kez mağlup oldu. Dolayısıyla, 27 bin 44 koltuk kapasiteli Yeni Malatyaspor Stadyumu'na, Fenerbahçe randevusunda gelen 16 bin 658 futbolsever, bu başarılı takım için pek de yeterli değil! Haydi, hep destek, tam destek!..

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!