dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2283.1
  • BIST
    8974.92
  • BTC
    70684.46$

KAPLAN’IN ‘UMUT’LARI YEŞERDİ


KAPLAN’IN ‘UMUT’LARI YEŞERDİ
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Yeni Malatyaspor'dan 188 gün sonra bir ilk

- Fransız yıldıza sakatlık şoku

- Hikmet Karaman, o öğrencisinden yararlanamadı

- Kasımpaşa'ya kaybeden 11'de iki değişiklik

- İşte, Hikmet Hoca'nın oyun sistemi

- Umut Bulut ile İzlandalı santrfor kaçıncı gollerini attı?

- Hikmet Karaman ile Malatya, kaç maç sonra kazandı?

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, kümede kalma açısından “dönüm noktası” olarak baktığı evindeki Göztepe müsabakasından 3 puanla ayrıldı: 2-1. Golleri Umut Bulut ile İzlandalı Kjartansson attı. Hikmet Karaman yönetimindeki 5'inci sınavında ilk kez sevinen Doğunun Kaplanları, Süper Lig'in 28'inci haftasında 28 puana ve 14'üncü basamağa yükseldi. Malatya ekibi, ‪27 Haziran‬'da Fenerbahçe'nin misafiri olacak.

LİGDE 188 GÜN SONRA GALİBİYET
Son antrenmanda camianın sıkça kullandığı “Vazgeçmek yok” sloganıyla kulübün sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Yeni Malatyasporlu futbolcular, sözünü tuttu. 15 Aralık 2019'da, Beşiktaş'ı, İstanbul'da 2-0 devirdiği günden sonra ilk zaferine ulaştı. Doğunun Kaplanları, Süper Lig'de tam 188 günün ardından 3 puana ulaştı. Malatya temsilcisi, bu zorlu süreçte daha önce oynadığı 12 maçta 10 defa üzülmüş, sadece 2 kez berabere kalıp 2 puan alabilmişti.

K_14

İLK 11'DE 1'İ ZORUNLU 2 DEĞİŞİKLİK
Doğunun Kaplanlarında sakatlığı devam eden Mustafa Akbaş'ın yanı sıra, karşılaşmadan kısa bir süre önce aynı problemden muzdarip olan Fransız Thievy Bifouma forma giyemedi. Teknik direktör Hikmet Karaman, 13 Haziran'da, Malatya'daki 2-1'lik Kasımpaşa mağlubiyetinin 11'inde biri zorunlu iki değişikliğe gitti. Bifouma'dan yararlanamayan Hikmet Hoca, Hollandalı Mitchell Donald'ı da yedek soyundurdu. Bu ikilinin yerine Zimbabveli Teenage Hadebe ile Murat Yıldırım ter döktü.

L_2

OYUN SİSTEMİ YENİDEN 4-2-3-1
Hikmet Karaman, Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen ilk 11 için uyguladığı 4-4-2'den yeniden 4-2-3-1 oyun sistemine döndü. Öyle ki, bu saha dizilişine Kaplanların daha yatkın olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Beninli file bekçisi Fabien Farnolle'ün önünde, geri dörtlünün göbeğinde Hadebe ile Ekvadorlu Arturo Mina, sağında Faslı Issam Chebake, solunda Sakıb Aytaç boy gösterdi. Robin Yalçın ile Ganalı Afriyie Acquah, futbolun son dönemdeki revaçtaki tabiriyle “çapa” görevini üstlendi. Hücum hattının sağında Gökhan Töre, solunda Fildişi Sahilili Moryke Fofana, ortasında Murat Yıldırım, en ilerisinde Umut Bulut vardı.

M_21

HİKMET KARAMAN'IN HIRSI...
Zorlu randevu düşük bir tempoda başladı. 2'deki Göztepe hücumunda Farnolle riskli hareketlerle müdahale etmeye kalkışınca oluşan tehlikeyi Beninli, kendisi savuşturdu. 19'daki köşe atışında Gökhan Töre ön direğe kesti, Andre Castro kornere çeldi. İkinci kez Gökhan Töre ortaladı, Beto uzaklaştırdı. Hikmet Karaman'ın, hakemin bir kararı sonrası beden diline de yansıyan isyankâr tavırları, futbolcularının sahadaki agresifliği ile pek örtüşmedi. Çünkü Hikmet Hoca'nın kazanma hırsının, yeşil zemindeki oyuncularına bu bölüme dek pek de yansımadığı göze çarptı.

N_4

ETKİLİ PRES, GÖZTEPE'Yİ YILDIRDI
27'de Fofana, mücadelenin ilk net pozisyonuna girdi. Kamil'den topu kapan Gökhan Töre'nin müthiş servisinde Fofana ceza alanı sağ çaprazında bekletmeden şutunu attı, Beto aynı güzellikte elleriyle üstten kornere tokatladı. Çok geçmeden Fildişi Sahilili yıldızın ofsaytta olduğu tespiti geldi. Ev sahibinin ilk yarım saate doğru uyguladığı pres, misafirin topu rakip yarı alana taşımakta zorlanmasına yol açtı.

P_2

DİREK, YENİ MALATYASPOR'U KURDARDI!
36'da konuk gole çok yaklaştı. Berkan Emir, savunmanın arkasına doğru çok güzel kaldırdı. Serdar Gürler'in topu bırakmasını istediği Kamil Wilczek, golcü futbolcu reakyiyonu gösterip sol ayağıyla vuruşunu gerçekleştirdi. Meşin yuvarlak, Farnolle'ün bakışları arasında sol direkte patladı!

T_4

GÖKHAN KESTİ, UMUT YÜKSELDİ
40'ta beklenen “Gol” sesi duyuldu. Geriye doğru koşarken yükselip enfes vuran Umut Bulut, Beto'yu çaresiz bırakıp tabelaya 1-0'ı yazdı. Alkışların yarısı ise bu akında Murat Yıldırım ile verkaça girip sağdan penaltı noktasına doğru topu çok klas havalandıran Gökhan Töre'ye gitti. Yeni Malatyasporlular alan savunmasını çok iyi yaptı. Göztepeli futbolcular da bu nedenle yüzlerini kaleye bir türlü dönemedi. İkinci devrenin ilk 10 dakikasının akabinde Hikmet Karaman'ın öğrencileri tedbirli davrandı ve daha çok defansta kalmayı yeğledi.  

R_2

İZMİR EKİBİNE BOŞLUK VERİLMEDİ
Hikmet Karaman, 56'da Fofana'nın yerine İzlandalı Vidar Kjartansson'a şans tanıdı. Malatyaspor, uzun süre İzmir takımının aradığı boşluklara ve organizasyonlara olanak vermedi. 64'te Farnolle ile Zlatko Tripic'in ceza alanındaki çarpışmasında Göztepeliler penaltı beklese de VAR'ın da onayıyla “Devam” kararı çıktı. 71'de Robin Yalçın, Burundili Youssouf Ndayishimiye'nin elini sıktı.

V_1

GÖZTEPE'NİN SEVİNCİ 2 DAKİKA SÜRDÜ!
71'de Serdar Gürler'in asistinde topu Farnolle kaçırdı, Kamil hamle yaptı. Farnolle'nin tekrar dokununca Kamil kendini yerde buldu. Özgür Yankaya oyunu durdurdu. Yeni Malatyasporlular öfkelenirken, Video Yardımcı Hakem (VAR) ile konuşan hakem beyaz noktayı işaretledi. Karara kenardan itiraz eden Hikmet Karaman, dördüncü hakemin de uyarısıyla kırmızı kartla saha dışına gönderildi. Alpaslan Öztürk, penaltıdan 76'da skoru dengeledi: 1-1. 78'de üç puanı müjdeleyen gol kaydedildi. Günün en etkili isimlerinden Gökhan Töre'nin sağdan arka direğe ortasında Ndayishimiye indirdi, Kjartansson kafayla tamamladı: 2-1. İzlandalı forvet böylece, Kaplanlardaki ikinci golüne imza attı.

Z

HADEBE GİDEN İKİ PUANI GETİRDİ
89'daki Murat-Donald, Sakıb-Karim Hafez değişiklikleri oyunu soğutmaya ve vakit geçirmeye yönelikti. 90+5'te Hadebe müthiş hamlesiyle gidecek 2 puanı geri getirdi. Diğer yandan, Malatya'da ağları ikinci kez sarsan Umut Bulut'a ayrı bir paragraf açmak şart. Attığı golün ve santrfor oluşunun dışında, yeri geldiğinde bir sol bek gibi davrandı, kimileyin stoper, bazen de “Beyin” oldu. Her şekilde alkışı fazlasıyla hak etti...

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!