dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

Kaplan'ın yeni kurbanı Konya!


MEHMET AYHAN yazdı...
Narin

YORUM/ANALİZ: MEHMET AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, 3-1'lik Kardemir Karabükspor zaferinin akabinde Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Atiker Konyaspor'un misafiriydi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Faslı santrforu Khalid Boutaib'in bu sezonki 11. golüyle 3 puana ulaştı: 0-1. Yenilmeme serisini 4 karşılaşmaya çıkaran Doğunun Kaplanları, 90 dakikanın bitiminde 34 puanla 8'inci basamağa yükseldi. Malatya temsilcisi 11 Mart'ta Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

konya-malatya03

SADIK VE CHEBAKE DÖNDÜ
Teknik Direktör Erol Bulut, 3-1'lik Karabük galibiyetinin 11'inde 4 değişikliğe gitti. Sakatlığı bulunan Senegalli Issiar Dia yoktu. Bursa'da sarı kart cezalısı durumuna düşen Sadık Çiftpınar döndü. Onun yanı sıra Antalya'da ihraç edildikten sonra PFDK'nın 3 maçlık yaptırım uyguladığı Faslı sağ bek Issam Chebake, Kasımpaşa, Bursa ve Kardemir Karabükspor randevularının akabinde formasına kavuştu.

konya-malatya10
CISSOKHO'DA SAKATLIK ŞOKU
Sarı-Siyah-Kırmızılılarda Senegalli Aly Cissokho sakatlığından ötürü kadrodan çıkartıldı. Son dönemin en formda isimlerinden Murat Yıldırım ise 21 kişilik esamede dahi görülmedi. Karabük önünde ilk 11'de ter döken Gineli Sadio Diallo'nun dışında Arjantinli Emanuel Dening yedek kulübesinde başladı. Karabük karşısında kesik yiyen Nijeryalı Michael Pereira ile onun vatandaşı Azubuike Okechukwu bu kez sahadaydı.

3-4-2-1'İ ANDIRAN OYUN SİSTEMİ!
Eldivenler yine Ertaç Özbir'e emanet edildi. Savunmanın göbeğinde Sadık, solunda Brezilyalı Doria, sağında Ekvadorlu Arturo Mina vardı. 3-4-2-1'e benzer dizilişin tam ortasında Aytaç Kara ile Azubuike görev üstlendi. Kanatların solunda Rahman Buğra Çağıran, sağında Chebake ter döktü. Hücum hattını solda Adem Büyük, sağda Pereira besledi. İleri uçta Faslı santrfor Khalid Boutaib seyredildi. Listede Fabien Farnolle, Gökhan Akkan, Sincere Seth, Berk Yıldız, Diallo, Mustafa Eskihellaç, Nacer Barazite, Eren Tozlu, Dening ve Gilberto'nun da adı yazılıydı. 

konya-malatya11  

ERTAÇ KALESİNDE GÜVEN VERDİ
Kritik sınavı Ümit Öztürk yönetti. 23'teki serbest atışta Aytaç Kara ortaladı. Pereira yayın dibinden şutunu çekse de top direğin yanından dışarıya yöneldi. Ertaç, ilk 45'te Konyasporlulara şans vermedi. 54'te Pereira çerçeveyi tutturamadı. Erol Bulut'un ilk hamlesi 61'deydi. Adem yerini Diallo'ya bıraktı. 78'de Pereira kenara, Sambacı Gilberto yeşil zemine ayak bastı.

konya-malatya12

BOUTAIB'DEN SÜPER LİG'DE 11. GOL
Atiker Konya'ya dek Süper Lig'in en çok hava topu kazanan futbolcusu olan (90) Boutaib meziyetlerini sergiledi. 87'de hızlı kullanılan serbest vuruşun ardından soldan hareketlenen Mina ortanın solundan içeriye doldurdu. Ceza sahası içi sağ çaprazında Boutaib topu indirdi ve düzelttikten sonra ağlarla buluşturdu. Faslı yıldız böylece bu sezonki 11'inci golünü kaydetmiş oldu.

konya-malatya13

JAHOVIC VE ETO'O KİLİTLENDİ
Atiker Konyaspor, Malatyaspor'a dek müsabaka başına 1 gol ortalamasıyla oynuyordu. Mehmet Özdilek, Mustapha Yatabare'den sağlık probleminden ötürü yararlanamadı. Antalya'dan gelen Kamerunlu Samuel Eto'o ile Göztepe'den alınan Makedon Adis Jahovic de Malili gibi transfer edildikleri kulüplerin en golcüleriydi. Erol Bulut'un öğrencileri, Eto'o ile Jahovic'i kilitlemesini bildi.

TEMPO DÜŞÜKTÜ
Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki çekişmenin genel analizine gelince… Özellikle ilk yarıdaki tempo hayli düşüktü. İki taraf da kontrollü oyunu yeğleyince pozisyon üretilemedi. Top da yüzde 60 oranında orta sahanın merkezinde kaldı, rakip kaleler çok fazla kullanılmadı. EYMS deplasmanlarda ve içerideki başarılı savunma anlayışını tekrar ortaya koydu. Yeşil-Beyazlıların taktik antrenmanlarda çalıştığı, yerleşik defansı arızaya uğratma düşüncesi savuşturuldu. İlk 45'de Konya'nın bu noktada hiç çözüm bulamaması sağlandı.

konya-malatya14

AYTAÇ'A, RAHMAN BUĞRA EŞLİK ETTİ
Konya soldan geliştirdiği bir akında etkili olsa da topu ceza alanı çevresinde dolandırıp istenilen paslar yapılamadı. Aytaç Kara çok koştu, çalıştı, duran topların başına geçti. İkinci bölgedeki Rahman Buğra da en fazla mesafe kat edenler arasındaydı. Boutaib de dahil olmak üzere ortanın ortasındakiler çok yoruldu. Öyle ki Malatya saha sonuçlarında gülmesini biraz da öndeki dinamik futbolculara borçlu.

ATİKER KONYA'NIN KANATLARI KIRILDI!
Doğunun Kaplanları, Atiker Konya'ya kanatlardan bindirme fırsatı tanımadı, onları ortalar ve uzun toplarla tehlike oluşturma mecburiyetine sevk etti. Solda Deni Milosevic, sağda Ömer Ali Şahiner'e gelecek destekler de önlendi, sağdan yüklenen Nejc Skubic de durduruldu. 3-0 kaybettiği Akhisar'da vasatı aşamayan Atiker Konya'ya Akigolar gibi duvar örüldü. Geri 4'lüyü kabiliyetli file bekçisi Ertaç Özbir'in tam önüne değil, 15-20 metre uzağına kuran Evkur Yeni Malatya, böylece orta saha bloğunun direncini arttırıyor. Araya giren kabiliyetler ise çabuklukları, çalımları, 2'ye 1'ler ve adam geçerek Atiker Konya'yı zorladı.

konya-malatya15

BURSA VE OSMANLI DEPLASMANLARINDAN İYİYDİLER
Eksikliklere mercek tutarsak… Dış sahada kontrollüler ki bunu herkes biliyor artık. Adem zaman zaman klasını konuşturdu; ama EYMS forvette çoğalamadı. En büyük zafiyet de çok oyuncuyla hücuma çıkılamaması. Kontrataklarla, iki-üç oyuncuyla gol arayan Erol Bulut'un talebeleri, set fikrini tam uygulayamadı. Lakin Bulut'un genel hatlarıyla anlatılan bu oyundan memnuniyet duyduğu ifade edilebilir. Bursa ve Osmanlı'yla deplasmanda oynadıkları, golsüz biten mücadelelere oranla Atiker Konya'ya karşı biraz daha iyiydiler.

konya-malatya17

AZUBUIKE ÇOK ÇABA HARCADI
Wilfred Moke ve Mehdi Bourabia'dan kapılan toplarla Atiker Konya, pas hatalarına zorlandı. Murat Yıldırım'ın yerine oynayan Azubuike çok efor harcadı. Belki onun kadar yararlı olamadı; ancak sahipsiz topların kapılması anlamında alkışlandı. Tek dezavantajı 10'da gördüğü sarı kart yüzünden dikkatli davranmak zorunda olmasıydı. Boutaib, Adem ve Pereira'nın hemen arkasında Azubuike, Aytaç ve Buğra, presleriyle Atiker Konyalı oyuncuları üzdü.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!