dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70486.44$

KAPLAN, KANARYA’YI DÜŞÜRDÜ!


KAPLAN, KANARYA’YI DÜŞÜRDÜ!
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

Evkur Yeni Malatyaspor, merhum Lefter Küçükandonyadis'in adını taşıyan Spor Toto Süper Lig'in 2018-19 sezonunda 2'de 2 yaptı. Zorlu maratonun ilk randevusunda Göztepe'yi evinde 3-1'le deviren Doğunun Kaplanları, Fenerbahçe'yi de eli boş gönderdi: 1-0. Geçtiğimiz sezon Kanarya'yı Yeni Malatya Stadyumu'nda 2-0 yenen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, bu kez tek golle galibiyete uzandı: 1-0. Yeni transferlerden Guilherme'nin asistinde Sırbistan doğumlu Danijel Aleksic, yeni formasıyla ilk kez fileleri sarstı. 6 puanla cumartesi gecesi itibariyle sıralamada zirveye kurulan Malatya temsilcisi, 25 Ağustos'ta Kayseri'ye gidecek.

İKİ SAKAT, BİR CEZALI!
Doğunun Kaplanları'nda tedavileri devam eden Nijeryalı Okechukwu Godson Azubuike ile Murat Yıldırım'ın yanı sıra Göztepe deplasmanında kırmızı kart gören Faslı sol bek Issam Chebake forma giymedi. Teknik Direktör Erol Bulut, İzmir'deki 3-1'lik Göztepe galibiyetinin 11'ine göre 1'i zorunlu, 2 değişiklik yaptı.

SENEGALLİ DIA KESİK YEDİ!
Chebake'nin yerine savunmanın solunda, Göztepe karşısında 68'de Adem Büyük çıkanca şans yakalayan Rahman Buğra Çağıran ter döktü. Ege'de 11'de başlayan ancak 76. dakikada yerini Michael Pereira'ya bırakan Senegalli Issiar Dia, ikinci bölgenin sağındaki mevkisini bu kez en başından Nijeryalı'ya bıraktı, kendisini de yedek kulübesinde buldu! 

YENİ TRANSFERLERİN 3'Ü SAHADA!
Yeni transferlerden 3'ü ilk 11'e girdi. Geçen seneyi İtalya Serie A'da geçiren Benevento'da oynayan Brezilyalı Guilherme (27) ile Kasımpaşa'dan alınan 21 yaşındaki Ahmet Ildız geri dörtlü ile orta alan arasında köprü görevi üstlendi. İsviçre Süper Ligi'ndeki St. Gallen'den gelen Sırp Danijel Aleksic (27) ise 10 numara pozisyonundaydı.    

4-2-3-1 SAHA DİZİLİŞİ
Erol Bulut'un 4-2-3-1 saha dizilişinde eldivenler yine Ertaç Özbir'e emanet edildi. Stoper hattında Sadık Çiftpınar ile Ekvadorlu Arturo Mina fırsat yakaladı. Defansın sağında Nijeryalı Sincere Seth, solunda Rahman vardı. Guilherme ile Ahmed göbekte yer alırken Aleksic, Adem Büyük ile Pereira  hücumdaki Faslı santrfor Khalid Boutaib'i destekledi. Esame listesini Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Gökhan Akkan, Murat Akça, Erkan Kaş, Mitchell Donald, Mustafa Eskihellaç, Ömer Şişmanoğlu ve Dia  tamamladı.

İLK TEHLİKE DOĞUNUN KAPLANLARI'NDAN…
İlk tehlikeli akını ev sahibi geliştirdi. 13'te Pereira plasesinde az farkla çerçeveyi tutturamadı. 31'deki Fenerbahçe atağında Barış Alıcı köşeyi düşünse de Ertaç iki hamlede ‘dur' dedi ve tribünlerin tezahüratlarına mazhar oldu. 40'ta Malatya adına şanssızlık yaşandı. Pereira Şener'den sıyrılıp ortaladı, uygun durumdaki Boutaib sıçrasa da hedefi bulamadı.

GOLÜN İŞARETİ 45+1'DE VERİLDİ!
45+1'te EYMS gole çok yaklaştı. Sağ çaprazdan serbest atışı Aleksic kullandı. Direkt gönderdiği topu, Volkan Demirel güçlükle uzaklaştırdı. Bu aynı zamanda 3 puanı haneye yazdıracak sayının işaret fişeğiydi. Bulut'un ilk hamlesi 64'te Ahmed Ildız'i yanına çekmek ve Kızılyıldız'dan transfer edilen Hollandalı Mitchell Donald'a güvenmek oldu. 70'te Guilherme kesti, arkaya sarkan ve çaprazdan hamle gerçekleştiren Aleksic gelişine şutunu attı:1-0. Pereira, 86'da Mustafa Eskihellaç ile Aleksic ise Erkan Kaş'la el sıkıştı.

RAKİBE ŞUT ATTIRMADILAR!
Josef ve Mehmet Topal ilk yarıda topla buluştuğunda EYMS'nin orta sahasındaki isimler geriye yaslanmak zorunda kaldı ve geçişleri sağlayamadı. Hakem Fırat Aydınus 34'te su molası verdi. Boutaib ve Adem de yeri geldiğinde çizgide oynadığında verimliydi. Dün, Yeni Malatya 2018-19'daki ikinci, Fenerbahçe ise yaklaşık 10 gün içerisindeki 4'üncü müsabakasına çıktı. Özellikle misafir açısından kolay değildi ama ilk devrede oyuna daha fazla hükmeden taraf da onlardı. Lakin Erol Bulut'un talebeleri Sarı-Lacivertlilerin şut dahi atmasına izin vermedi.

BOUTAIB SAVUNMAYA YARDIM ETTİ
Adem ilk 45'de daha çok çizgiye yakında, Boutaib ise rakibin ataklarında arkadaşlarına yardımcı oldu. Rahman Buğra yetenekli ve genç bir futbolcu fakat sol bek oynamak pek de kolay değil. Çünkü Adem orayı kovalayan bir oyuncu olmaktan uzak. Şener'in bu hattaki performansı da Erol Bulut'u birçok önlem almak mecburiyetinde bıraktı. Malatya'nın ortasının düşmesinin sebebi ise ilerideki üçlünün meşin yuvarlağı tutamamasından kaynaklandı.

SETH İSKELET KADROYA GİRDİ!
Phillip Cocu'nun öğrencileri ikinci topları kapsa da Boutaib'in çabası alkışa değerdi. Göztepe önünde formayla sivrilen Guilherme ile adından o gün söz ettirmeyi başaran Seth yine farklı bir gözle izlendi. Guilherme top ve faul kazandırabilen yapısıyla dikkati çekti. Guilherme, Ahmet ve Aleksic bitmeyen enerjisiyle Malatyalılar'ın övgüsünü aldı.

ALEKSIC KOŞTU DA KOŞTU!
Özellikle ilk 45'te Doğunun Kaplanları'nın koşu mesafelerindeki bariz üstünlüğü ortadaydı. Aleksic 6,20 km ile yeşil zemindeki herkesi geride bıraktı. Boutaib 5,86, Pereira 5,63'le onu takip ederken bu üçlü tüm Fenerbahçeliler'i geçti. Ahmet 5,56, Guilherme 5,51'le en çok mesafe kat eden ilk 5 arasında yer aldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!