dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

KAPLAN, KUPADA DA GÖZ ‘ALICI’


KAPLAN, KUPADA DA GÖZ ‘ALICI’
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

Spor Toto Süper Lig'in 4'üncüsü Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da hedefe emin adımlarla yürüyor. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, çeyrek finalin ilk ayağında ağırladığı Göztepe'yi 1-0 mağlup etti. Barış Alıcı da yeni formasıyla ikinci sayısını da kupada kaydetti. 26 Şubat'ta İzmir'de rövanşa çıkacak Doğunun Kaplanları, 10 Şubat'ta da Süper Lig'in 21. haftasında Konya'nın misafiri olacak.

NİJERYALI YOK, KAPTAN DÖNDÜ
EYMS'de hafif sakatlığı olan ve son idmanı yarıda bırakan Nijeryalı sağ açık Michael Pereira yoktu. Kadıköy'deki 3-2'lik Fenerbahçe yenilgisinde sarı kart yaptırımına uğrayınca cezalı duruma düşen ve Malatya'daki 1-1'lik Kayserispor beraberliğini kaçıran birinci kaptan Adem Büyük döndü.

1003_194

BULUT'TAN KADRODA TAM 7 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, Süper Lig'in 20. haftasındaki Kayseri maçına göre; Göztepe önünde tam 7 değişikliğe gitti. Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Ekvadorlu stoper Arturo Mina, Faslı sağ bek Issam Chebake, Brezilyalı Guilherme, Hollandalı Mitchell Donald ve Sırp Danijel Aleksic yedek soyundu. Ömer Şişmanoğlu kadroda yer almadı. Bu isimlerin yerine kaleci Ertaç Özbir, Mustafa Akbaş, Nijeryalı Sincere Seth, Ahmed Ildız, Barış Alıcı, Adem ve Eren Tozlu ter döktü.

1004_89

‘10'UN ADI ADEM BÜYÜK
Eldivenler Ertaç'a emanet edilirken, Trabzonspor'la yollarını ayırdıktan sonra Malatya'nın yolunu tutan Mustafa Akbaş yeni macerasının kapısını ilk kez açtı. Geri dörtlünün göbeğinde ona Murat Akça eşlik etti. Bu ikilinin solunda Bülent Cevahir, solunda Seth vardı. Orta sahanın ağır yükünü Ahmed ile Murat Yıldırım omuzladı. 4-2-3-1 dizilişinde Adem “10 numara” gibiydi. Onun sağında Ankaragücü'nden de tanıdığımız Fransa doğumlu Kongolu Thievy Bifouma, sağında ise Sadık Çiftpınar transferinde Fenerbahçe'den 5 aylığına bedelsiz kiralanan Barış Alıcı boy gösterdi. Eren Tozlu ise gol arayan futbolcuydu.  

1005_65

PENALTI YOK, GOL ‘VAR'
Arda Kardeşler'in düdük çaldığı mücadelenin ilk tartışmalı pozisyonu 30. dakikada yaşandı. Göztepe akınında Ertaç'tan önce davranan Seth'in karnına çarpan topa elle temas edildiği iddiasıyla Göztepeliler penaltı beklerken, hakem ‘devam' dedi. 44'te galibiyet golü geldi. Sağdan Seth'in aktardığı topu alan Eren Tozlu'nun ara pasında Barış, sağ çaprazdan yerden şutunu attı: 1-0. 21 yaşındaki genç yetenek, Son 16 Turu'nda 23 Ocak'ta deplasmanda 2-1 kazanılan Bodrumspor karşılaşmasının da bir gol ve bir asistle mimarıydı.

SAVUNMA HATTI DİKKATLİYDİ
Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu ise şöyle özetlemek mümkün… Göztepe orta sahada bağlantı kuramayınca Evkur Yeni Malatya kısmen rahat bir oyun ortaya koydu. İkinci yarıda daha çok sağ kanadı kullanan misafir baskısını artırınca savunmada yer alan futbolcular dikkatliydi. Kemal Özdeş'in öğrencilerinin, Erol Bulut'un talebelerinin üzerine çok adamla geldiği anlarda EYMS kazandığı toplarla ve uzun paslarla direkt hücumu denedi; ama fazla etkili olamadı. Öyle ki, Barış'ın golü buna benzer bir organizasyonda geldi.

1006_36

GUILHERME İLE TAM YOL İLERİ!
Erol Bulut'un oyuna ilk dokunuşu 59. dakikadaki Eren Tozlu'nun yerine Guilherme'yi sahaya sürmesi oldu. Bulut böylece ataklara Sambacı'yla çıkmayı denedi. Bu fikrinde kenarların sağında Barış, solunda Bifouma gibi hızlı ve bire birde meşin yuvarlağı hücum hattına taşıyacak yıldızlara sahip oluşu da çok etkiliydi. Özdeş'in 77'deki Yoan Gouffran-Celso Borges hamlesi, Guilherme'nin karşına Borges'i düşüncesinin ürünüydü.

1009_16

AHMED İLE MURAT DEFANSI AKSATMADI
Ahmed Ildız ile Murat Yıldırım'ı defansif yöndeki katkılarından dolayı oyunda tuttu. Göztepe'nin atak sonuçlandırmalı tehlikeliydi, birçok pozisyonda topla buluşup şutlarını atabildiler ki, buna asla izin verilmemesi gerekiyordu. Yine de iyi kapanan Malatyalılar, aynı zamanda Göztepe'nin beklerine de fırsat tanınmadı.

1007_18

KAMARA ‘VUR 90'A 90'A!'
70. dakikada “Vur 90'a 90'a” dövizleri eşliğinde, Aboubakar Kamara, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı ilk kez Thievy Bifouma'nın yerine sırtını geçirdi. İngiltere Premier Lig'deki Fulham'dan 15 milyon Euro satın alma opsiyonuyla sezon sonuna dek kiralanan Fransız santrfora sevgi gösterisinde bulunuldu. Erol Bulut, Kamara'ya yönelirken, onun geniş alanda çok pozitif işler yapacağı inancındaydı. Kamara yeşil zemine ayak basınca Adem, Bifouma'nın mevkisi olan sola geçti. Koşu yolları açılması planlanan Kamara da forvete geçti.

DONALD GİRİNCE HER ŞEY DEĞİŞTİ
82'de Barış kenara yönelirken Donald'a şans doğdu. Sürekli iki ön liberodan biri olarak oynayan Hollandalı, ofansa desteğini de her durumda hiç eksik etmiyor. Birlikte oynadıklarından Ahmed, Donald girince biraz öne çıktı, Kamara'ya yaklaştı. Sağ ve solda başlayan Barış ve Biofuma'nın ikisi de dışarıda olunca buralara sırasıyla Guilherme ile Adem geçti. Erol Bulut; topa sahip olan, oynayan ve oynatan ikiliyle merkezden ve Kamara'yla ileri uçta güçlendi.

1008_14

SONLARDA KİMSE RİSK ALMADI
Son bölümde geride kabullenen değil, topa sahip olan ve Göztepe'yi ceza alanından uzak tutan bir Malatya gördük. 2-0 önemli bir skordu; ancak Erol Bulut, onu yakalamak için büyük rizikolara girmeyen bir anlayış içerisindeydi. Göztepe cephesi ise 1-0'a rağmen ikinci golü yememek için risk almaktan imtina etti. İki taraf da tabelada yazan rakamdan rahatsız olmayacakmış görüntüsü verdi ki, top rakibe geçtiğinde top defansif görevlerini herkes yerine getirdi. Özetle; bu tür sonuç oyunları, Ziraat Türkiye Kupası'nın iki ayaklı olması gibi faktörler, rövanş öncesi teknik heyet ve futbolcularda bu tür davranışlara yol açabiliyor.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!