dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2427.5
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64290.41$

KAPLAN KUPADA TOZU DUMANA KATTI!


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber / Yorum / Analiz: Mehmet Ayhan

Spor Toto Süper Lig'de 28 puanla ikinci basamakta yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da yoluna doludizgin devam ediyor. Sarı-Siyah-Kırmızılar, 6 Aralık'ta sahasında 2-0'la geçtiği Etimesgut Belediyespor'u 5. tur rövanşında deplasmanda aynı skorla yendi. TFF 2. Lig temsilcisini Ahmed Ildız ve Eren Tozlu'nun golleriyle yıkan Doğunun Kaplanları, adını 16 takım arasına yazdırdı. Malatya temsilcisi, Süper Lig'de ilk yarının 17. ve son haftasında 23 Aralık'ta Bursa'nın misafiri olacak…

1000_79

BULUT'TAN 2'Sİ ZORUNLU 4 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, evlerindeki ilk maçta 2-0 kazanan kadronun ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Süper Lig'in 16. haftasında sahalarındaki 2-0'lık Antalyaspor galibiyetinde, 72. dakikada Mete Kalkavan'ın direkt kırmızı kartla oyundan ihraç ettiği kaptanlardan Sadık Çiftpınar cezalıydı. Erkan Kaş ile Faslı santrfor Khalid Boutaib yedek kulübesinden çıkamadı. Etimesgut Belediyespor eşleşmesinin ilk sınavında 39'da sakatlanan ve yerini Eren'e bırakan Senegalli Issiar Dia ise esama listesinde dahi yoktu.

1001_32

GÖKHAN KUPADA 2. KEZ İLK 11'DE!
4. Tur'da Kırklareli'nin 1-0'la elendiği gün 11'de başlayan ve etkili görüntüsüyle sivrilen Gökhan Akkan, Malatya'daki ilk karşılaşmada hiç süre alamasa da bu kez kendine 11'de şans buldu. 20 yaşındaki yetenekli futbolcu, geçen sezon devre arasında, o dönem TFF 2. Lig'de boy gösteren, şu an Bölgesel Amatör Küme'ye (BAL)'da olan Mersin İdman Yurdu'ndan alınmıştı.

1002_18

BERKAN DURDU'YA BÜYÜK FIRSAT
Erol Bulut'un asıl sürprizi ise 2-0'lık ilk randevuda Nijeryalı Michael Pereira'nın yerine 82'de oyuna dahil olan ve A Takım'ın kapılarını açan Gökhan'ın akranı Berkan Durdu'yu 11'e yazmasıydı. Yine geçen sene, ara transferde adı şu an Hekimoğlu Trabzon olan TFF 3. Lig 1. Grup'taki Düzyurtspor'dan gelen 1987 doğumlu Mustafa Eskihellaç da 11'e girmeyi başardı.

1003_13

TOZLU'DAN PEREIRA'YA: BİRAZ MÜSAADE!
EYMS'nin 11'i Abdulsamed Damlu, Gökhan, Nijeryalı Sincere Seth, Ekvadorlu Arturo Mina, Berkan, Pereira, Ahmed, Mustafa, Ganalı Sulley Muniru, Rahman Buğra Çağıran ve Adem Büyük'ten oluştu. Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Murat Akça, Faslı Issam Chebake, Erkan, Murat Yıldırım, İkbal İpek ve Boutaib hiç terlemedi. Sarı kart cezaları nedeniyle Antalya zaferini kaçıran Hollandalı Mitchell Donald 84'te Ahmed'in elini sıkarken, Sırp Danijel Aleksic 62'de görevi Adem'den devraldı. Son zamanların en forma oyuncularından Eren Tozlu ise 46'da Pereira'ya, “Girip gol atacağım, biraz müsaade!” dedi!

1004_7

AHMED ILDIZ'DAN SİFTAH
Arda Kardeşler'in düdük çaldığı mücadelenin ilk perdesinde gol sesi duyulmadı. 54'te Ahmet uzak mesafeden sert vururken, yerden seken top ağlarla buluştu: 0-1. Kasımpaşa'dan renklere bağlanan 22'sindeki orta saha Evkur Yeni Malatyaspor'daki ilk resmi golünü de kaydetmiş oldu. 88'de kaleci Hasan Sürmeli'den dönen meşin yuvarlağı Eren tamamladı: 0-2. Etimesgut'u ikinci kez üzen kabiliyetli forvet, bu yıl toplamda 5. golüne ulaştı.

1005_5

LİG FARKI SKORA YANSIDI
Müsabakanın izlenim içerikli analizine gelince… Etimesgut her iki maçta pozitif ve iyi oyunlar sergilese de Süper Lig'in en formda takımlarından EYMS'ye rakip olmanın talihsizliğini yaşadı! Etimesgut Belediye Atatürk Stadyumu'nda, bazı anlarda net ataklar geliştirdi. İki lig arasındaki futbolcu farkı ise bu pozisyonları değerlendirmede ve basit gol yemede kendini ortaya koydu. Ankara ekibi özellikle ilk yarıda Evkur Yeni Malatyaspor'u çok zorladı.

1006_2

MALATYA ONU DA KAZANDI: ABDULSAMED
Futbolcu odaklı yorumları ise şöyle özetlemek mümkün… Etimesgut Belediyespor önünde Malatya'da ışık veren 19'undaki eldiven Abdulsamed bu defa parıldadı. Kurtarışlarıyla neden EYMS'de olduğunu ispatlarken, uzun süre kenarda beklemesinin karşılığını nihayet almaya başladı. Ondan övgüyle bahseden Erol Bulut da zaten var olan öğrencisini kazanmış oldu.

1008_1

TÜM POZİSYONLARIN İÇİNDE…
Pereira takıma yön vererek oynamaya çalıştı ama, bunu tam anlamıyla uygulayamadı. Bir-iki akında kenardan yüklenirken, vasatı aşamadı ve beklentilerden uzakta bir performans sergiledi. Berkan da hocasının verdiği görevi layıkıyla yerine getirme uğraşındaydı. Sakatlıktan tamamıyla kurtulan sağ bek Seth katkı sunmaya çalıştı. Azimliydi ve ileriye çıkışlar yaptı. Özgüvenini artırdığında daha iyi olacak. Ahmed ikinci bölgede tüm ataklara katılma gayretindeydi. Defanstaki Rahman ofansta da sıkça görüldü.

1007_1

EREN TAKIMI YİNE ATEŞLEDİ
Savunma bloğunda her zamanki gibi sağlam duran Mina garanti oyunda alkışlanırken, sahanın birçok yerindeydi. İştahlı ve hırslı görüntüsüyle dikkati çeken Mustafa attığı golle de fırsat yakaladıkça bunu çok iyi değerlendireceğinin sinyallerini verdi. Muniru kapasitesini ekip ruhuna yine fazla yansıtamadı. İkinci yarıda şans tanınan Eren, girer girmez arkadaşlarını ileriye taşırken, aldığı topları olumlu kullandı, bir de gol attı.

1009

HEDEF, AVRUPA LİGİ Mİ?
2017-18'de Ziraat Türkiye Kupası'na, 5. turdaki Osmanlıspor eşleşmesinde veda eden Evkur Yeni Malatyaspor'un rotası bu kez final. Süper Lig'de de ikinci basamağa yerleşen Doğunun Kaplanları, devre arasında gerçekleştireceği transferlerle hedeflerine yol alacak. Varılacak nokta, “Avrupa Ligi mi, başka yer mi?” olur, işte bu, maratonun sonunda görülecek. Mütevazı açıklamalarda, “Üst sıralarda yer alabilmek" ifadeleri yeğleniyor…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!