dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.91
  • ALTIN
    2425.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64715.18$

Kaplan, Paşa'yı elinden kaçırdı


MEHMET AYHAN yazdı... (Sesli makale)
Narin

kasimpasa maci

YORUM / ANALİZ: MEHMET AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Kasımpaşa'yı ağırladı. Ekvadorlu Arturo Mina ile üstünlüğü yakalayan Sarı-Kırmızı-Siyahlılar, Trezeguet'i durduramayınca tabelaya 1-1 yazıldı. Antalya'daki 3-1'lik yenilgiyi bir nebze unutturan Doğunun Kaplanları 27 puanla 9'uncu basamağa yükseldi. Malatya temsilcisi 18 Şubat'ta Bursaspor'un misafiri olacak.

kasimpasa maci01

SON ANTRENMANDA BOUTAIB ŞOKU
Teknik Direktör Erol Bulut, deplasmanda Antalyaspor'a 3-1 kaybeden ilk 11'inde 3'ü zorunlu tam 5 değişikliğe gitti. Genç teknik adam, Nurettin Soykan Tesisleri'nde, müsabakanın taktik idmanında şablonunu netleştirdi; ancak denediği Faslı santrfor Khalid Boutaib'in sakatlığıyla sarsıldı. Kasığında problem yaşayan, kontrollerde adalesinde küçük bir yırtığa rastlanan Süper Lig'in 9 gollü Faslı santrforu, Bursa'ya yetişmesi için tedbir amaçlı kadroya alınmadı. Yetenekli forvetin, Bursa'ya yetişmesi bekleniyor.

kasimpasa maci02

BULUT'TAN 3'Ü ZORUNLU 5 DEĞİŞİKLİK
Antalya'da oyundan ihraç edilen Faslı Issam Chebake, aynı gün sarı kart cezalısı durumuna düşen Adem Büyük ile Boutaib'den yararlanamayan Erol Bulut, yeni yüzlerden, Brezilyalı stoper Doria'nın yanı sıra Gineli Sadio Diallo'yu kulübede başlattı.

kasimpasa maci03

BREZİLYALI DORIA'NIN YERİNE EKVADORLU MINA
Yönetimin 10 bin Euro'luk fatura çıkarttığı Chebake'nin yokluğunda savunmanın sağında Nijeryalı Sincere Seth forma giydi. Fransız Marsilya'dan kiralanan Doria'nın mevkisine Ekvadorlu Arturo Mina geçti. Sarı kart cezasını Antalya'da tamamlayan Azubuike Okechukwu döndü. Adem Büyük'ün eksikliğinde Arjantinli Emanuel Dening ter döktü. Boutaib şokunun ardından ileri uçta taraftarın çok beğendiği Eren Tozlu boy gösterdi.

kasimpasa maci04   

ERTAÇ ÖZBİR'İN DUYGUSAL MAÇI
2010-15 sezonları arasında, A2 takımı da olmak üzere Kasımpaşa'nın kalesini koruyan Ertaç Özbir, Lacivert-Beyazlılara bu kez rakip oldu. Adem Büyük ise sene başında geldiği İstanbul temsilcisine karşı yoktu. Doğunun Kaplanları'nda savunmanın göbeğini Sadık Çiftpınar ile Mina parselledi. Onların solunda Senegalli Aly Cissokho, sağında Seth vardı. Murat Yıldırım 4-1-4-1 dizilişinin en kritik bölgesinde görev üstlendi. Onu Aytaç Kara ile Azubuike destekledi. İkinci bölgenin sağında Dening, solunda Nijeryalı Michael Pereira seyredildi. Hücum hattına Eren çekildi.

SAMBACI GILBERTO YEDEK BAŞLADI
Ara takviyede renklere bağlanan 3 genç yetenek Gökhan Akkan (19), Mustafa Eskihellaç (20) ile Berk Yıldız'ın (22) girdiği 21 kişilik esame listesinde Fabien Farnolle, Doria, Rahman Buğra Çağıran, Diallo, Nacer Barazite ile en son Sao Paulo'da top koşturan ara transferin son gün sürprizi Brezilyalı Gilberto Oliveira Souza'nın da adı yazılıydı.

kasimpasa maci05

MINA KAFASINI ÇALIŞTIRDI
Yeni Malatya Stadyumu'nda, saat 20.00'de başlayan kritik randevuyu Antalya bölgesi hakemlerinden Mustafa Öğretmenoğlu yönetti. 4'te tribünler ayaklandı. Sağdaki kornerde Aytaç Kara havalandırdı, Mina arka direkte iyi yükseldi ve topu Ramazan Köse'nin sağından ağlarla buluşturdu: 1-0. 7'de skor eşitlendi. Mina'dan seken topla buluşan Trezeguet boş durmadı. İlerleyen zaman diliminde EYMS kısa pasları yeğledi. 48'de EYMS gole yaklaştı. Gilberto'nun şutunda Ramazan Köse güçlükle çeldi. Erol Bulut 66'da Azubuike-Rahman, 81'de Pereira-Mustafa ile oyuna iki kere dokundu.

kasimpasa maci06

KEYİFLİ BİR 90 DAKİKA…
Müsabakanın genel analizine gelince… Zaman zaman tempo düştü; ama keyifli bir 90 dakika izledik. Her iki taraf da beklenildiği gibi bir oyun sergiledi. Ertaç yediği golün dışında özellikle ilk devrede çok önemli bir kurtarış yaptı. Bu anlamda günün başarılı isimlerinden oldu. Kasımpaşa sınavına dek Boutaib'le 88, toplamda 424 kez ile hava toplarında Süper Lig'in zirvesine tutunan EYMS, duran toplarda hareketliydi ve sıkça boş alanlar oluşturdu. Seth, Chebake'yi arattı.

kasimpasa maci07

SADIK'TAN KRİTİK MÜDAHALELER
Azubuike çok kabiliyetli, gelecek vaat eden bir futbolcu; fakat ilk 45'te meşin yuvarlağı öyle bir yerde kaybetti ki yürekler ağza geldi. İkinci defa aldığı riskte kaybetmedi; lakin arkadaşları dikkatliydi. Kaptırdığı topa bakıldığında tedirginliği belliydi. Seth de aynı şekilde ürkekti. Hücuma kalkılan iki pozisyonda kaptan Sadık'ın kritik iki müdahalesi alkışlandı. Hele Trezeguet'e kayarak müdahale ettiği anda klasını ispatladı. Bireysel oyuncu performanslarına mercek tutulduğunda kısmen sıkıntılar göze çarptı.

kasimpasa maci10

ADEM VE BOUTAIB'İN EKSİKLERİ KAPATILDI
EYMS'de Chebake, Adem ve Boutaib'in olmayışı olumsuz görünse de onların açıkları kapatıldı. Adem ve Boutaib ile oyunun şekli şüphesiz farklı bir kimliğe bürünürdü, Kasımpaşa alanında daha fazla oynanabilirdi, ceza sahası etkili kullanılabilirdi; ama onlarsız da iyi idare edildi. EYMS'nin ilk 45'te hücumdaki en verimli futbolcusu Dening oldu. Sarı-Siyah-Kırmızılılar da sağ kanatta üretkendi. İlerisindeki Pereira vasat olunca sol bekteki Cissokho o hatta yalnızları oynadı!

kasimpasa maci11

DENING GÖZ DOLDURDU
Konuk ekibin etkili isimlerine ekstra önlem almayan Erol Bulut'un, Dening ve Pereiara'ya kanat akınlarında içeriyi zorlamaları talimatı Dening cephesinde karşılık buldu. Top sağ kanata ulaştığında Tangocu Dening hemen her hareketinde olumlu işlere imza attı. Tek zaafları Dening ve Seth'in ortaları çok yüksek göndermeleriydi. Çünkü bunu değerlendirebilecek Boutaib yoktu. Cissokho'nun servisleri belki isabetli değildi; ancak yerden ya da yarım adam boyundaydı ki kafayla ve ayak içiyle vuruşlar gerçekleştirilebilirdi.

kasimpasa maci12

AYTAÇ GÖZÜNÜ ‘KARA'RTIP KOŞTU!
İlk 45'te tam 6.17 kilometre mesafe kat eden Aytaç bu alanda 22 oyuncunun lideriydi ki beklentilere de cevap verdi. Merkezdeki Pereira (5.64 km), Murat (5.39 km) ve Azubuike'nin (5.36 km) yanı sıra Eren'in (5.47) bu oranları diğerlerinden farklıydı. Malatya'ya 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldığı periyotta da dirençli futbol 10 puan kazandırmıştı ki Kasımpaşa'ya karşı da benzer oyun ortaya konuldu.

kasimpasa maci6

GILBERTO TRİBÜNLERİ COŞTURDU
İlk yarıda 2 şut atan Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci perdede oyunun hakimiyeti tamamen ele geçirdi. Erol Bulut ilk hamlesi için çok sabretmedi. Herkesin merakla beklediği Gilberto'yu şaşırtsa da Dening'le değiştirdi. Sambacı Gilberto ise fuleli yapısıyla çimlere ayak basışının ardından 3-4 dakikada 6-7 kez topla buluşunca tribünleri coşturmasını bildi.

kasimpasa maci1

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!