dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2426.0
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66656.04$

KAPLAN SAĞ GÖSTERİP SOL VURDU!


KAPLAN SAĞ GÖSTERİP SOL VURDU!
Narin
  • Brezilyalı stoper sürpriz yaptı; ilk 11'de!
  • Kongolu yıldız forvet, sakatlığını atlatamadı
  • Elmacık kemiği kırılan genç kaleci yine yok
  • Hamzaoğlu'ndan ilk 11'de büyük rotasyon
  • Kosovalı santfor, toplamda 4 gole ulaştı
  • Zeki Yavru, Türkiye Kupası'Nda bir ilki yaşadı
  • 17 yaşındaki genç orta saha ilk kez oynadı
  • 20 yaşındaki yeni transfer, ilk golünü attı
  • Hekimoğlu Trabzon'un o ismi çok şanssızdı
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Süper Lig'in 12'nci haftasında Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla deviren Yeni Malatyaspor hız kesmedi. Kaplanlar, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda ağırladığı Hekimoğlu Trabzon'a da farklı bir tarife uyguladı, üstelik yine gol yemeden: 5-0. 2. Lig Beyaz Grup temsilcisini yıkan ve 4'ü sağ kanattan gelişen akınlar ile gelen golleri; Kosovalı santrfor Jetmir Topalli (2), Onur Akdeniz (kk.), Zeki Yavru ve Doğukan Emeksiz attı. Malatya ekibi, 2018-19 sezonunda yarı final oynadığı bu kulvarda, adını geçen yıl olduğu gibi, son 16 takım arasına yazdırdı.

WALLECE'TAN SÜRPRİZ; BREZİLYALI 11'DE

Malatya'da, 11'inci haftadaki 1-1'lik Başakşehir beraberliğinden önce ısınırken sakatlanan Wallace'ın, adale zorlanması nedeniyle tahminen 1-3 hafta oynayamayacağı açıklanmıştı. Ancak sürpriz yapan Brezilyalı stoper ilk 11'deydi. Disiplinsiz davranışları yüzünden, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun raporuyla kadro dışı bırakılan Perulu Christian Cueva'nın dışında, tedavisi süren Kongolu Jody Lukoki ile Gaziantep'te yüzüne aldığı darbe nedeniyle elmacık kemiği kırılan genç file bekçisi Abdulsamed Damlu yoktu.

İLK 11'DE ROTASYON; TAM 10 DEĞİŞİKLİK

Hamzaoğlu, Fenerbahçe'yi 3-0 yendikleri karşılaşmada sahaya sürdüğü 11'de, Hekimoğlu Trabzon önünde tam 10 değişikliğe gitti. Sadece eldivenleri yeniden Ertaç Özbir'e emanet eden başarılı teknik adamın 11'deki diğer tercihleri, Wallace, Murat Akça, Zeki Yavru, Bülent Cevahir, Arjantinli Fernando Zuqui, Ahmed Ildız, Fildişi Sahilili Moryke Fofana, Olcay Şahan, Mustafa Eskihellaç ve Kosovalı Jetmir Topalli oldu.

JETMİR HEM HIZLI HEM KLAS...

Sağ kanattaki Olcay Şahan, 4'üncü dakikada, ceza sahasına girer girmez yerden kesti. Kaplanların üçüncü golünde kendi filelerini havalandıran Onur Akdeniz, ilk hatasını yaptı. Topu karşılayabileceği pozisyonda arkasından gelen Jetmir Topalli'nin süratini hesaba katmayan bu futbolcu, rehavetinin bedelini pahalı ödedi. Öyle ki, Kosovalı santrfor hızı ve Onur'un ayaklarına yönelen meşin yuvarlağa, bu oyuncunun önüne geçerek yaptığı klas vuruş ile alkışı fazlasıyla hak etti.   

KOSOVALI'DAN KUPADA 3'ÜNCÜ GOL

Jetmir kendisinin ve Yeni Malatyaspor'un ikinci golünü kaydederken, bir santrforun oyuna ve skoru katkısının ne denli önemli olduğunu kanıtladı. Jetmir'in pasında Ahmed Ildız, sağdan ceza alanına giren Zeki Yavru'yu gördü. Bu futbolcunun yerden altıpasa ortasında Jetmir, kendisini yine çok iyi boşa çıkardı. Onur Akdeniz'in bir türlü ne yapacağını kestiremediği Kosovalı, yerden kayarak topa müdahale etmek isteyen bu oyuncunun solunda kalıp tek bir dokunuş ile 39'da ağları 2'nci defa sarstı. Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu'nda, Artvin Hopaspor'un 2-0 ile saf dışı bırakıldığı gün de gol sevinci yaşayan 22 yaşındaki yetenekli isim, böylece kupada 3'üncü golüne, Süper Lig de dahil, bu sene 4'üncü sayısına ulaştı.

AHMED'IN ŞIK PASI, ZEKİ'NİN ÖZ GÜVENİ

Eleştirilerin odak noktasına yerleşen ve hocası Hamza Hamzaoğlu'na da bu yüzden yüklenilen Ahmed Ildız, kulağını kapatıp görevini layıkıyla yerine getirmeye devam etti. İkinci bölgede, Mehmet Sak'ın kendisine faul yaptığı anda topu uzun bir servis ile sağ açıktaki Zeki Yavru'ya aktardı. Burak Pakkan'ın avantaj kuralını uygulattığı bu atakta Zeki çevik bir şekilde tek başına ileriye yöneldi. 3'e 4 pozisyonda, Jetmir ceza sahasına koşarken, Zeki, altıpasa girmeden, öz güveninin ne kadar yüksek olduğunu belli eden sert bir vuruş gerçekleştirdi. Top Batuhan Şen'in sağına, uzak köşeye gitti: 3-0. Zeki böylece Süper Lig'den sonra kupada da ilk golünü attı. Öncesinde, Ahmed'e sert giren Mehmet Sak da, golden sonra sarı kartla cezalandırıldı.

GÜNÜN ETKİLİ İSMİ YİNE DEVREDE

Günün başarılı ve etkili oyuncularından Ahmed Ildız, Onur Akdeniz'in kendi kalesine attığı golün de mimarıydı. 74'te, Mustafa Eskihellaç ile 67'de değişen Ganalı Afriyie Acquah'ın pasıyla orta sahadan hareketlenen ve iki rakibini kolayca çalımlayan kabiliyetli futbolcu, ceza alanına dalan solundaki Fofana'yı düşündü. Miraç Acer'in yanındayken attığı şık pasta top, şansızlıktan yakasını bir türlü kurtaramayan Onur'a çarpınca sağına uçsa da Batuhan'ı da çaresiz bıraktı: 4-0.

EMEKSİZ BİR GOL YOK!

Yeni Malatyaspor, yeni bir genç yıldız adayını daha Türk futboluna armağan edeceğini müjdeledi. Transfer döneminde Sarıyer'den, Sarı-Kırmızı-Siyahlı renklere bağlanan Doğukan Emeksiz, usta golcülere nazire yaptı! 84'te Fofana'nın savunma ardına attığı topla buluşan Doğukan, tek başına ilerleyerek ceza sahasına girdi. Onur ona yetişemeyince topu, Batuhan Şen'in soluna yolladı. Sol kale direğinin içine de çarpan meşin yuvarlak, kale çizgisini geçince netice ortaya çıkmış oldu: 5-0. Hemen peşinden iki kolunu da yana açıp hocası Hamza Hamzaoğlu'na koşan 20 yaşındaki Doğukan, Yeni Malatyaspor'daki ilk golünde çok mutluydu. 67'de Bülent Cevahir ile değiştirilen Erkan Kaş hamlesi de, bu futbolcunun halen gözden düşmediğinin ispatıydı.

ŞER ODAKLARI YERLE BİR OLDU

Süper Lig'in son 8 haftasında 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden, sadece bir sefer mağlup olan Yeni Malatyaspor, kupada emin adımlarla ilerlerken, her geçen gün kendini bulduğunu gözler önünü serdi. Kaplanlar sadece Hekimoğlu Trabzon'u yenmedi, Malatya'daki bazı şer odaklarını da yerle bir etti! Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 3-0 ile üzen Yeni Malatya'da, yerden yere vurulan oyunculardan Kubilay Kanatsızkuş'un asistinde Umut Bulut, mükemmel bir kafa golüne imza atmıştı. Hekimoğlu Trabzon karşısında ise Umut ve Kubilay hatta Erkan Kaş gibi hemen her fırsatta takımdan acilen şutlanan (!) Ahmed Ildız sahneye çıktı. 29'daki kafa vuruşunda top yerden sekip kale direğinin üzerinden auta yönelmeseydi, güzel futbolunu golle de süslemiş olacaktı.

17 YAŞINDAKİ GENÇ ORTA SAHA İLK KEZ

Ahmed'in 76'da görevi devrettiği yerini Burak Efe Yaz da bir ilki yaşadı. Malatya altyapısının ürünü olan 17 yaşındaki genç orta saha, Hamza Hamzaoğlu'nun yalnız bugünü değil, yarını da düşündüğüne bir işaretti. A Takım'daki ilk resmi müsabakasına çıkan Burak Efe gibi Erşan Yaşa da bambaşka duygular içerisindeydi. 82'de Wallace'ın yerine oyuna dahil olan Erşan Yaşa, bu sezon ikinci kez, yine kupada şans yakaladı. 76'da Olcay Şahan'ın elini sıkarak çimlere ayak basan Doğukan Emeksiz de kendisine güvenenleri mahcup etmedi.

KAPLAN SAHADA SAĞLAM DURUYOR

Evet... Bazıları diyecek ki “Hekimoğlu Trabzon zayıf bir rakip.” Haklı da olabilirler belki; ama unutulmaması lazım olan; Yeni Malatya'nın yeşil zeminin üstünde artık daha sağlam durduğu... Malatyalılar için keyifli akşamlardan biriydi. Net bir skor ile iyi bir galibiyet daha alındı. Fenerbahçe gibi büyük bir takımın hem de İstanbul'da 3-0 ile mağlup edilmesinin hemen akabinde konsantrasyon kaybı da çok doğal karşılanabilirdi. Nitekim Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 4-3'le geçip Alanya'da 2-1 kaybetmişti. İhtiyaç duyalan sonuca ulaşmak için de Hamzaoğlu'nun öğrencileri her şeyi yerine getirdi. Başta kendisini ve talebelerini, ayrıca onlara güvenip tam destek veren cesur Başkan Adil Gevrek ve yönetimini tebrik ediyoruz...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!