dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2407.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66567.82$

KAPLAN SAKATA GELDİ


KAPLAN SAKATA GELDİ
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor'un Spor Toto Süper Lig'deki galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Sezonun ikinci yarısına sahasındaki 3-2'lik Göztepe galibiyetiyle ‘merhaba' diyen Doğunun Kaplanları, Rize'de 3-0 kaybetti. Son 5 haftada 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 13 puan yitiren Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 34 puanda kaldı ve 5. basamağa geriledi. Malatya temsilcisi, 26 Şubat'ta 1-0'ın rövanşında Göztepe'nin misafiri olacak. 3 Mart'ta ise Süper Lig'in 24. haftasında Medipol Başakşehir'i ağırlayacak.

BİRİNCİ KAPTANA CEZA ENGELİ
EYMS'de, Beşiktaş'a evlerinde 2-1 kaybettikleri gün Jeremain Lens'in sol ayağına arkadan basınca, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da uyarısıyla hakem Cüneyt Çakır tarafından 39'da kırmızı kartla oyundan ihraç edilen kaptan Adem Büyük yoktu. Cidde faulü nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edilen kaptan, Malatya'da, 3 Mart'taki Medipol Başakşehir sınavında da forma giyemeyecek.

102_118

EYMS, RİZE'YE 6 SAKATLA GELDİ
Tedavileri devam eden Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma, Rahman Buğra Çağıran, Ömer Şişmanoğlu ve düz koşulara başlasa da Murat Akça ile Fransız forvet Aboubakar Kamara'ya, Faslı Issam Chebake de eklendi. Bu 6 futbolcu sakatlıkları nedeniyle kadroda yoktu. Rahman, Bifouma ve Kamara'nın bulunduğu listeye Murat Akça, Ömer ve Chebake'nin de adı yazılmıştı. İyileşen Nijeryalı Michael Pereira da yedek soyundu.

103_88

İLK 11'DE 4'Ü ZORUNLU 7 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, Beşiktaş 11'inde Rize'de tam 7 değişikliğe gitti. Ertaç Özbir ve Bülent Cevahir ve Murat Yıldırım'ı kulübeye çeken genç hoca; sakat olan Murat Akça, Ömer ve Chebake ile kırmızı kart cezalısı Adem'den yararlanamadı. Onların yerine Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Erkan Kaş, Nijeryalı Sincere Seth, Mustafa Akbaş, Robin Yalçın, Ahmed Ildız ve Eren Tozlu ter döktü. Trabzonspor'la yollarını ayırdıktan sonra EYMS'ye imza atan Mustafa, yeni takımında Spor Toto Süper Lig'de ilk kez 11'de başladı.

104_54

ESAME LİSTESİ, 21 YERİNE 18 KİŞİDEN OLUŞTU!
Konya'da 83. dakikada Adis Jahovic'e müdahalesiyle penaltıya yol açan Fabien Farnolle, golün ardından topu kucaklayıp Makedon rakibiyle didişince sarı kart cezalısı durumuna düşmüştü. Beninli eldiven, Rize'de ilk 11'deydi. 4-2-3-1 dizilişinde, stoperde Mustafa ve Ekvadorlu Arturo Mina boy gösterdi. Bu ikilinin sağında Seth, solunda Erkan Kaş izlendi. Ön liberoda Robin Yalçın ile Hollandalı Mitchell Donald vardı. Hücum hattında Ahmed, Brezilyalı Guilherme ve Sırp yıldız Danijel Aleksic görüldü. İleri uçta Eren Tozlu seyredildi. Eksikler yüzünden 21 yerine 18 kişiden oluşan listeye Ertaç, Bülent, Şeref Can Büyük, Murat Yıldırım, Pereira, İkbal İpek ile Barış Alıcı da girdi.

104_49

AZUBUIKE VE ROBİN YALÇIN'IN DUYGUSAL MAÇI
Rize'deki karşılaşmada iki taraftan birer futbolcu duygusal anlar yaşadı. Yeşil-Mavililerin Pyramids'den mayıs sonuna dek kiraladığı Okechukwu Godson Azubuike, eski kulübüne karşı mücadele etti. 2016-17'de Malatya futbolunun 11 yıllık Süper Lig özlemini dindirenler arasına giren Nijeryalı, sezon başında 2 milyon Euro'ya Mısır'a gitmişti. Robin Yalçın da 2015-16'da kapısından girdiği Çaykur Rizespor'dan 2018-19'un devre arasında ayrılıp, Malatya'yla anlaşmıştı.

105_67

SAKATLAR KERVANINA ROBİN DE KATILDI
Henüz 3. dakikada EYMS'deki sakatlar kervanına Robin Yalçın da katıldı. Azubuike'nin ayağındaki topa dokunmak isterken yerde kalan yetenekli futbolcu, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen oyuna devam edemedi. Dizindeki problemden sonra yerini Murat Yıldırım'a bıraktı.

106_23

MALATYA BU KEZ KOŞAMADI!
Malatyalılar 27'de ikinci kez üzüldü. Fernando Boldrin'in asistinde Faslı Aatıf Chahechouhe, sol ayağıyla sert ve düzgün vurdu: 1-0. İlk yarıda en çok mesafe kat edenler sıralamasında 5.87 km ile Okan Buruk'un talebelerinden Abdullah Durak zirvedeydi. Erol Bulut'un güvendiği Ahmed Ildız 5.85 km'yle ikinci oldu. Oynama yüzdesi 63'e 37 olarak gerçekleşti.

107_16

PENALTI DA ENDİREKT VURUŞ DA YOKMUŞ
75'te Aatif'ın şutunda meşin yuvarlak direkten dönerken, 76'da tartışılan bir pozisyon vuku buldu. Chidozie Awaziem'in ceza alanında Eren Tozlu'ya darbesinin peşinden Hüseyin Göçek beyaz noktayı işaretledi ve VAR'da tekrara baktı. Hakem penaltıyı iptal ederken Malatya cephesinden Awaziem'in tabanının tehlikeli kalktığı gerekçesiyle endirekt vuruş itirazı yükseldi; ama Göçek oralı olmadı. 

1009_18

SAKATLAR 9'A ÇIKTI; EYMS 10 KİŞİ KALDI
Erol Bulut'un ikinci hamlesi Barış Alıcı-Ahmed değişikliğiyle oldu. Evkur Yeni Malatyaspor'un yakasını şanssızlıklar bir türlü bırakmadı. Vedat Muriqi'le ikili mücadelesinin akabinde sedyeyle dışarı alınan Erkan Kaş, 86'da görevini Bülent Cevahir'e devretti. Rize'ye 6 sakatla gelen Doğunun Kaplanları'nda aynı talihsizlik Mina'ya da sıçradı. Sağlık heyetiyle birlikte saha kenarında bir süre bekleyen Ekvadorlu, 89'da kale arkasından kulübeye gidince Sarı-Siyah-Kırmızılılar yeşil zeminde 10 kişi kaldı. Hal böyle olunca 90+5'te Vedat Muriqi'nin, 90+7'de Prejuce Nakoulma'nın golleri geldi…

1007_23

HÜCUMDA ÇOK FAZLA GÖRÜLMEDİLER
Zorlu randevunun izlenim içerikli yorumunu şöyle özetlemek mümkün… Başlarda 0-0'lık skor olunca EYMS adına kapalı oyun devam etti. Defans anlayışı temaslı oyunları beraberinde getirdi. Hücuma çok fazla çıkılamadı ki, sadece sağda Guilherme'yle oynamaya çalıştılar. Ancak çoğalmada büyük sıkıntı yaşadılar. Topun arkasında daha çok kalıp, rakibi eksik yakaladıkları pozisyonlarda atağı düşündüler. Topa sahip olma oranında Rizesporlular önde olunca bu hak, Erol Bulut'un ekibine verilmedi.

1003_270

MAÇ ÖNCESİNDEKİ KURGU BOZULDU
Aleksic, Guilherme ve Ahmed'in uzaktan şutları, kilitlenen oyunda faydalı olabilirdi. Bu anlara da şahitlik ettik; ancak EYMS, ileri uca çok kalabalık gelemedi. Bu, biraz da orta sahadaki oyunla ilgiliydi. Robin Yalçın'ın erken sakatlığı orta alandaki kurguyu bozsa da ve kısman dezavantaja yol açsa da, bu bölgeye geçen Murat Yıldırım da tecrübeli bir isim. Robin Yalçın'ın heyecanını, hırsını ve duygusal yoğunluğunu elbette en iyi kendisi anlatabilir.

1004_136

BİTİRİCİLİK VE BECERİ EKSİKLİĞİ…
Doğunun Kaplanları ikinci devrenin başlarında daha cesaretli ve derli topluydu. Pozisyonu bitirme anlamında becerikli oyuncular arandı. Sakatların eksikliği en fazla hücum hattında hissedildi. Fiziksel bölüm daha ön plana çıkacaktı ve öyle de oldu. Bu kadar eksik olan Malatyaspor'un savunmada kalması doğaldı. Awaziem'in ayak tepkisine penaltı çalan Göçek'in kararı ise muhtemelen bu bağlamda değişti.

108_10

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!