dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9093.72
  • BTC
    70160.99$

Kaplan Sarı Işıkta; Aslan Kırmızı!


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet Ayhan

(Sesli Makale)

Spor Toto Süper Lig'de 7 haftalık galibiyet hasretini evindeki 3-1'lik Ankaragücü galibiyetiyle dindiren Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki iddiasını iyiden iyiye kanıtladı. Milli maç ve seçim aralarının sonunda Kaplanlar, yarı final ilk ayağında konuk olduğu Galatasaray ile golsüz berabere kaldı. Rövanş, 25 Nisan'da yine Türk Telekom Arena'da oynanacak. EYMS, 6 Nisan'da yine Cim Bom ile ligin 27. haftasında, bu kez Malatya Stadyumu'nda karşılaşacak. Taraftarıyla özlemi ise 15 güne çıkacak.

101_4

KAMARA İLE BIFOUMA DA KADRODA
8 günlük Antalya kampını cumartesi noktalayıp aynı gün İstanbul'a geçen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, bu süreçte İzlanda'dan İB Vestmannaeyjar'la yaptığı hazırlık karşılaşmasında sahadan 1-1'lik skorla ayrılmıştı. Sakatları da iyileşen Malatya temsilcisinde, Akdeniz'e gecikmeli gelse de Fransız santrfor Aboubakar Kamara'nın yanı sıra, Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma da kulübedeydi. Teknik direktör Erol Bulut'un raporu, yönetimin onayıyla kadro dışı bırakılan Ertaç Özbir ile Murat Akça yoktu.

103_3

BULUT'TAN 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK
Erol Bulut, 3-1'lik Ankaragücü sınavının 11'inde, Galatasaray önünde 3  değişikliğe gitti. 11'in yeni yüzleri tedavisi biten Ekvadorlu Arturo Mina'nın dışında Ankaragücü karşısında ikinci devrede şans yakalayan Faslı Issam Chebake ile Sırp yıldız Danijel Aleksic oldu. Robin Yalçın ve Nijeryalı Michael Pereira kesik yerken, Pereira'nın vatandaşı Sincere Seth esame listesinde dahi yoktu.

104_1

EROL HOCA'NIN SİSTEMİNDE SÜRPRİZ YOK
Beninli file bekçisi Fabian Farnolle'den başlayan 4-2-3-1 saha dizilişinde, stoperde Mina ile Mustafa Akbaş izlendi. Onların soluna Bülent Cevahir, sağına Chebake yerleşti. Murat Yıldırım ile Hollandalı Mitchell Donald geri dörtlünün hemen ilerisindeydi. İkinci bölgeyi Adem Büyük, Brezilyalı Guilherme ile Aleksic parselledi. İleri uçta Ömer Şişmanoğlu görev üstlendi. 21 kişilik listeyi Abdulsamed Damlu, Erkan Kaş, Pereira, Ahmed Ildız, Robin Yalçın, Rahman Buğra Çağıran, Bifouma, Eren Tozlu, Kamara ve Senegalli Issiar Dia tamamladı.    

1002_62  

MALATYA İKİNCİ YARIDA HAREKETLENDİ
Halil Umut Meler'in yönettiği mücadelenin ilk perdesinde gol sesi duyulmadı. Vakit ilerledikçe EYMS, Galatasaray ceza alanı önünde bir hayli etkili bir görüntü ortaya koydu. 54'teki serbest atışta ilk anda defansa takılan Aleksic, dönüşünde bu kez takım arkadaşı Murat Yıldırım'ı aşamadı! Erol Bulut, ilk hamlesini 56'da gerçekleştirdi. Ömer'in yerine fırsat bulan Kamara, 60'da gole çok yaklaştı. Orta alanda buluştuğu meşin yuvarlağı iyi süren Fransız, aşırtma denemek istedi; ama Fernando Muslera dikkatliydi.

1003_51

KAMARA 30 GÜN SONRA SAHADA
İngiltere Premier Ligi'ndeki Fulham'dan ara transferde, 15 milyon Euro satın alma opsiyonuyla sezon sonuna dek kiralanan Kamara, uzun bir aradan sonra formasına kavuştu. Sağlık problemi nedeniyle daha önce sadece 79 dakika ter döken Fransız, 3 Mart'ta Sivas'ta 2-0 kaybettiklerinden bu yana ilk defa yeşil zemindeydi. Bu da onun açısından 30 günlük molanın bitimi anlamını geliyordu.

1004_21

BIOFUMA'NIN 2 AYLIK HASRETİ DİNDİ
Fatih Terim'in Galatasaray'ı, 71'de eksik kaldı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Christian Luyindama, Guilherme ile birlikte hava topuna yükseldiği anda direkt sarı kartla cezalandırıldı. Ayağı fazla kalktı ve inerken kramponunun tabanını Guilherme'nin sol omzuna vurdu. 78'de Ahmed, görevi Guilherme'den devraldı. 6 Şubat'ta evlerinde Göztepe'ye karşı 1-0 üstün tamamladıkları Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk ayağından beri ortalarda görülmeyen Bifouma, 89'da kaptan Adem'in elini sıktı. Devre arasında Ankaragücü'nden gelen Kongo asıllı Fransız tam 2 ayın akabinde geri döndü. 

1008_1

TOPUN ARKASINDA DUR, KONRATAĞA ÇIK!
Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu şöyle özetlemek mümkün. İki tarafın da ilk yarıda saman alevi gibi gelişen ataklar vardı. Oyunun geneli, EYMS'nin istediği gibi gitti. Galatasaraylılar pek fazla pozisyon bulamadı. Kaplanlar klasik stratejisine uydu ve topun arkasında kalıp kontrataklarla ileriye çıkmayı yeğledi. Savaşçı kimliğiyle dikkati çeken Adem, tribünlerin kendisine yönelik tepkisinden çok etkilenmedi.

1009_2

GUILHERME'YE ALKIŞ, ÖMER'E ZAYIF NOT
Cim Bom'un kaptırdığı toplarda açık arayan misafir, 50'den sonra biraz daha çok topla; ancak yine de ekonomik oynadı. Orta sahada çok koşan ve topu ayağında tutan Guilherme ise taktik olarak hücuma yakın oynadı. Pek etkili olamayan ve 31. dakikadan sarı kartı da olan Ömer'in yerini Kamara'ya bırakması yerinde bir karardı. Fakat iki net pozisyona giren Fransız, bunları değerlendiremedi. Bitiş düdüğünün akabinde ise Faslı Younes Belhanda'yla sürtüşmeyi ihmal etmedi! İstanbul'da ilk 45'te iyi bir performans sergileyen EYMS, rakip 10 kişi kalınca avantaj sağlayabilirdi. Malatya'da son paslar iyi bitirilirse final neden olmasın?

1007_2

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!