dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2435.4
  • BIST
    9767.75
  • BTC
    63793.38$

KAPLAN YOĞUN BAKIMDA!


KAPLAN YOĞUN BAKIMDA!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

  • Yeni Malatyaspor, ligde en son kimi yenmişti!
  • Kaplan, kaç gün sonra sahaya çıktı?
  • Kasımpaşa'dan kiralanan sol bek yoktu
  • İşte, Hikmet Karaman'ın saha dizilişi...
  • VAR'dan Kasımpaşa'nın penaltısına haklı iptal
  • Acquah'ın golünde ofsayt VAR mı?
  • Umut Bulut'a direk geçit vermedi!
  • Hollandalı orta sahadan 4'üncü gol
  • Robin Yalçın'dan hatalı geri pasla gol ikramı!
  • Kasımpaşa'nın Senegalli santrforu tutulamadı
  • “Umut”ları tüketen pozisyon...

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Hikmet Karaman yönetimindeki 4'üncü sınavında da gülemedi. Covid-19 salgınının gölgesi altındaki “normalleşme süreci”nde, Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa'yı ağırlayan Doğunun Kaplanları, Donald ile öne geçtiği müsabakayı Thiam'ı durduramayınca 2-1 kaybetti. 25 puan ile 15'inci basamakta kalan ve düşme korkusunu iyice hisseden Sarı-Siyah-Kırmızılıların galibiyet hasreti de tam 12 maça çıktı. Malatya temsilcisi, 20 Haziran'da Göztepe'yi misafir edecek. 

A_965

LİGDE 181 GÜNDÜR GALİBİYET YOK!

15 Aralık 2019'da, Beşiktaş'ı, İstanbul'da 2-0 devirdiği günden bu yana, 181 gündür Süper Lig'de 3 puan yüzü göremeyen Doğunun Kaplanları, bu süreçteki 12 maçta 9 defa üzüldü, sadece 2 kez berabere kalıp 2 puan alabildi. Üstelik söz konusu dönemde teknik direktör Sergen Yalçın ayrılırken, yerine gelen Kemal Özdeş ile de Süper Lig'deki 5 mağlubiyet sonucu ipler kopmuştu.

B_596

90 GÜNLÜK ARA SONA ERDİ

Yeni Malatya, 15 Mart'ta, deplasmandaki 2-1'lik Kayserispor yenilgisinden uzun süre sonra yeşil zemine indi. Pandemi yüzünden ara verilen lige, 90 gün sonra seyircisiz bir 90 dakikayla “Merhaba” dedi. Malatya temsilcisinde karantina yüzünden idman eksiği olan Mısırlı sol bek Karim Hafez, kiralandığı Kasımpaşa önünde yoktu. Farklı tarihlerde toplamda 6'sı futbolcu, 8 kişinin pozitif neticelenen koronavirüs testleriyle yaşanan büyük şok, ikinci testlerin negatif çıkmasıyla atlatılsa da psikolojik etkileri herkesi etkilediği yadsınamaz bir gerçek...

C_253

KARAMAN'DAN 4-4-2 OYUN SİSTEMİ

Hikmet Karaman, Kasımpaşa karşısında 4-4-2'lik saha dizilişini yeğledi. Eldivenler Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Geri dörtlünün sağında Faslı Issam Chebake, solunda Sakıp Aytaç, ortasında Ekvadorlu Arturo Mina ile Robin Yalçın ter döktü. Orta göbekteki Ganalı Afriyie Acquah ile Hollandalı Mitchell Donald'ı kanatların sağında Gökhan Töre, solunda Fransız Thievy Bifouma destekledi. İleri uçta Umut Bulut ile İzlandalı Vidar Kjartansson boy gösterdi. 

D_113

PENALTI KARARINDA BİR HATA VAR!

Kritik randevunun ilk atağını Kasımpaşa, 7'de geliştirdi. Oussama Haddadi sağdan havalandırdı, yükselen Mame Thiam indirdi, Fode Koita'ya Farnolle “Dur” dedi. 11'inci dakikada tartışmalı bir pozisyon vuku buldu. Farnolle, iki ayağıyla yerden kayarak topa müdahale etmek istedi; ama Thiam, Beninlinin üzerinden atlayıp birkaç adım sonra kendini yere attı! Hakem Farnolle'e sarı kart gösterip beyaz noktayı işaretledi. Aytaç Kara atışı kullanmak için penaltı noktasına giderken, Halil Umut Meler de Farnolle'e kalesine geçmesini söyledi. Uzun süreli bekleyişin ardından Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla kenardaki ekrana koşan Meler, 6 dakikalık gergin bekleyişin akabinde kararından vazgeçti. Farnolle'ün sarı kartını da iptal etti.    

E_50

ACQUAH'IN GOLÜNDE OFSAYT VAR!

19'da Kaplanların hücum hattı alkışlanacak işlere imza attı. Acquah, Gökhan Töre'ye, o da sağdaki Umut Bulut'a yolladı. Umut'un yerden kestiği ve Donald'dan seken topu Acquah ağlara yolladı. Ancak karşılaşmadaki ikinci VAR incelemesinde “ofsayt”a hükmedildi. Fuat Çapa'nın çalıştırdığı Kasımpaşa, mücadeleye önde kurduğu baskıyla başlasa da vakit ilerledikçe Yeni Malatyaspor oyunda önce dengeyi kurdu, üstünlüğü de ele aldı. Rakip yarı sahada daha fazla görünen taraf da Hikmet Karaman'ın öğrencileriydi. Kasımpaşa'nın yüklendiği anlarda ise savunmanın ardındaki boşluklardan hızlı akınlara çıkıldı.  

F_24

BÖYLE SAVUNMA MI OLUR?

38'deki misafir atağında, Yeni Malatyaspor defansının uyumsuzluğu dikkati çekti. Ricardo Quaresma'nın kendi solundan servisinde Koita, ön direkte o kadar rahat sıçradı ki, ona en yakın isim olan Mina bile çok uzaktaydı. Malatya bu kez “aut” ile ucuz kurtulmuş oldu! 39'da, sağdan hızla ileriye yönelen Chebake'e, Haddadi sol ayağıyla adeta uçan tekme attı! İki futbolcu da bir süre kalkamazken ayağa kalktıklarında Haddadi sarı kartla cezalandırıldı.

A_966

DİREK, DONALD'IN GOLÜNÜ MÜJDELEDİ

42'de Sakıb Aytaç uzak mesafeden sol ayağıyla ceza sahasına ortaladı. Umut Bulut zor pozisyonda eğilip estetik bir kafa vuruşu gerçekleştirdi. Kaleci Ramazan Köse'nin bakışları arasında top, sağ üst kale direğine çarpıp geri döndü. Özellikle ilk VAR'dan kaynaklı duraklama nedeniyle ilk yarıya 7 dakika eklendi. 45+2'de beklenen gol geldi. Umut Bulut sağdan hareketlenip Chebake'i gördü. Faslı oyuncu ceza alanında son çizgide altıpasa aktardı. Kjartansson'un sağ ayağının altıyla klas dokunduğu topu Haris Hajradinovic'e müdahale şansı tanımadan filelere yollayan Mitchell Donald, bu sezon 4'üncü golünü kaydetti.

B_597

HATALI GERİ PAS, PAHALIYA MALOLDU

İkinci yarının girişinde Hikmet Karaman'ın, skor avantajını koruyabilmek adına talebelerine sürekli olarak sert ikazları vardı. Ev sahibi topun arkasında bekledi ki, ilk düdükle birlikte de aynı taktik uygulanmıştı. Oyunu soğutma ve tempoyu düşürme çabaları arttı. 61'teki hata pahalıya maloldu. Robin Yalçın'ın Mina'ya geri pasında araya giren Senegalli Thiam affetmedi: 1-1. Yeni Malatya cephesinden Mina'ya faul yapıldığı gerekçesiyle itiraz sesleri yükselde de bunun hiçbir faydası olmadı.

C_254

OYNAMAYI DÜŞÜNMEZSEN ATARLAR

Dieumerci Ndongala'ya fırsat tanımaya hazırlanan Fuat Çapa, tebala eşitlenince bu düşüncesini bir süreliğine askıya aldı. Kasımpaşa zaman ilerledikçe topa daha fazla sahip oldu. 67'de Thiam, ceza sahası sol çaprazından futbol tabiriyle “enfes bir şut” ile Farnolle'ü çaresiz bıraktı: 1-2. İkinci devrede istediği oyunu bir türlü ortaya koyamayan Yeni Malatyaspor, bunun bedelini yediği iki golle ödedi!

D_114

“UMUT”LARI TÜKETEN POZİSYON...

Hikmet Karaman derin uykudan uyanıp günün vasatlarından Kjartansson'un yerine Fildişi Sahilili Moryke Fofana'yı 68'de sahaya sürdü. Bunu 76'da Acquah-Murat Yıldırım ile Donald-Ahmed Ildız, 88'de ise Bifouma-Erkan Kaş ile Sakıb-Youssouf Ndayishimiye değişiklikleri izledi. Ancak bu hamleler pek fazla işe yaramadı. İlave ek süredeki beraberlik fırsatını ise Umut Bulut değerlendiremedi. Sağ çaprazdan girip Ramazan Köse'yi de geçti; ancak deneyimli file bekçisi son anda gole izin vermedi. Son anlarda Koita-Ndongala verkacında Koita “gol” diye sevinse de ofsaytı VAR da teyit etti...

E_51

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!